Hladkanie brucha v tehotenstve
Mamina sestra mi povedala, že si nemám vôbec hladkať tehotenske bruško, lebo predčasne porodim 😁 už ste to niektorá počuli? Ja nikdy a to som druhý krat tehotná
Pri tretom tehotenstve mi starsie dcery doslova uhladkali brucho a syn sa narodil dobry tyzden po termine.
No, mne to tiež stále hovorila moja mama (pôrodná asistentka), vraj tým dráždi stenu maternice s môžeš vyvolať kontrakcie.
Podľa mňa, ak nie si na rizikovom tehotenstve, tak je to nonsens. Však nehladkas to brucho celé hodiny ale iba chvíľu. Však bábätko potrebuje spätnú väzbu, už vtedy vytvárate spolu vzťah.
@sojorez aj ja som prenášala prvého 8 dni a muž mi každý večer natieral brucho takze hladkali sme 🙂))
@bolarazjedna no mne to povedala, keď som dostala kopanec a chcela som citit pohyb na ruke a hneď na mna spustila, že to nerob, lebo predčasne porodis 😁 ktovie, z nejakého dovodu možno tie povery vznikajú, ale fakt som to doteraz nepočula 😊
Kde na tieto sprostosti ľudia chodia, to mi je fakt záhadou.
Ne to povedal lekar v 36 tt, ze si nemam hladkat ked nechcem porodit :D rodila som normalne
Ale ved to by boli skoro vsetky deti predcasne narodene 🙂
Mne zase povedala mama ze sa cez tehotenstvo nemam pozerat na nic skarede, aby mala nebola skareda😆 inak tiez si brucho chytam hladkam a mastim kazdy den🤪
Jaaaj a ešte mi raz pri prvom tehotenstve zas niektorá z rodiny povedala, že si nemám ohrievať chrbát pri radiatore, lebo sa mi prilepí placenta 😅
Ach strasna hlúposť. Na mňa sestrička raz vyskočila, keď som ležala v 25t.a videla ma hladkať si brucho. Aj tak som hladkala. Rodila som na konci 42t.
@petronellla87 jezkovi voci👀 😅, co my sme s muzom kukali serialov - vrazdy, scifi a taketo a deti mame normalne, pekne a nielen podla nas 🤔🤪🤣
Mne casto tvrdlo brucho uz od polky tehotenstva a lekarka mi vravela, ze si nemam hladkat brucho lebo si mozem drazdit citlivu maternicu...ale ked je tehu bez problemov, tak si myslim, ze je to v pohode...
Hladkaj koľko uznáš za vhodne 😉mne niekto povedal že sa nemam pozerať na zvieratá lebo sa bude podobať na to zviera 😅🤦♀️
Áno, počula, nie je to povera. Mala som rizikové tehotenstvo a gynekologička ma upozornila, aby som si nehladkala brucho, lebo si môžem vyvolať kontrakcie. Takže niečo na tom bude.
Mne pri druhom tehotenstve (rizioove) tiez gynekolog vravel, ze si nemam hladit brucho, ze to moze sposobit kontrakcie.
Nie je to az taka povera. V nemocnici na rizikovom pri hroziacom predcasnom porode nam to vravelo niekolko doktorov a sestriciek. Samozrejme pre kazdu tehotnu, co nema problemy, to platit nemusi.
Ak nie si na rizikovom tehu, kludne hladkaj. Ak si, tak radsej nie, lebo stimulujes maternicu ku kontrakciam.
Porodila som predčasne, keď som bola v nemocnici, tak nám to prízvukovali doktori, a vždy keď som si nevedomky pohladila bruško, začalo mi tvrdnut, takže ak si ok, hladkaj, ak nie, tak nie, nie je to pover.
Wau, odpadnem. Mám bezproblémové tehotenstvo, aj prvé bolo. Asi preto sa to ku mne predtým nedostalo. Ale teda, popravde aj tak hladkam brucho vždy len podvedome. Nikdy nie účelovo a naschval. Budem sa snažiť to ovládať 😁
@nevenka haha presne😆ja si idem true crime podcasty v praci kazdy den😆
Ja som si tiež celé tehotenstvo hladkala😊. Ale keď sa mi v nemocnici snažili oddialiť predčasny pôrod, tak mi to každý lekár a sestrička zakazovali. Lebo že tým dráždim maternicu.
Na mna skrikla sestricka na gynekologii kvoli tomu. Lezala som v nemocnici mesiac pred terminom, nebola som si ista, ci mi neodteka plodova voda tak som tam sla a nechali si ma tam par dni. A ona na mna vybehla, ze ci chcem predcasne porodit ked si drazdim maternicu. Hladkala som si brucho od zaciatku az do konca. Prvy prisiel 6 dni po termine, druha 8 dni po termine
Tiež som to nikdy nepočula. Min rok som ležala v nemocnici a spolubývajúcej v 23tt povedali ze si nemá toľko hladkať brucho lebo porodí predcasne a tým si spôsobuje aj tvrdnutie brucha a bolesti... 😱🤣 teraz som ja v 31tt a hladkam vtedy keď kopne dieťa reaguje uz v brusku rozpravame sa manžel tak isto keď pride z roboty alebo vstavame ráno alebo zaspavame pohladi a porozprava sa sním. 🤣 snáď všetko dopadne dobre no dúfam je to iba povera.
Baby nie je to taka hlupost. Mam to od gynekologa. Tiez som si stale hladkala brucho, az kym mi nezacalo postupne tvrdnut. Hladkanim, castymi dotykmi si vyprovokujem akoby kontrakcie a maternica tvrdnutim chce akoby vypudit dieta- teda rodit. Aj sestricky mi zakazali stale si chytat brucho. Skoncila som v nemocnici. Nemusi to mat kazda mamicka tak. Tiez som citala mamickovske casopisy, kde si mam hladkat brucho a dieta to vraj citi🤦♀️. To je sice mozne, ale lekari to nepodporuju.

Povera