icon

Interupcia v Žiline

llallika
16. okt 2015

mám po 30tke, 3 deti v predškolskom veku, migrény, cystu, myom a na sone bol aj živý plod (6tt)
- plus po úmrtí v rodine som brala rôzne oblbováky
- nemôžem si dovoliť ostať ležať v nemocnici na rizikovom a
- doktor mi povie že diazepam a neurol v kombinácii s liekmi na migrénu : je aj šanca že dieťa nebude moc poškodené.
- mám sa vykašlať na moje živé deti?
- momentálne nemám ani na ten poplatok 170€ plus všetky predoperačné vyšetrenia
- a pohľady personálu ako na sériového vraha
nepíšte mi prosím, že všetko sa dá zvládnuť.
prosím koho známa to absolvovala v žiline + mená doktorov na predoperačné vyšetrenia, poplatky a hlavne prístup výčitky mám a nepotrebujem to aj od zdravotníkov)
dakujem

iukas
20. okt 2015

@teada podpora jej urcite pomoze viac ako vase odsudenie. ale zial hyenizmus svetom vladne.

teada
20. okt 2015

@iukas napis jedno jedine odsudenie..a potom mozes hovorit o hyenizme, tak cakam citacie od teba, naozaj ma to zaujima, lebo sa tu ohanas hyenizmom, opat, a myslim, ze ju neodsudzuje nikto ale ty tu odsudzujes vsetkych...a to uz je dovolene?

wetka
20. okt 2015

Keď viete písať, mali by ste vedieť aj čítať. Autorka v úvodnom príspevku žiada, aby ste jej NEPÍSALI, že sa dá všetko zvládnuť. Chce len informácie o dobrom gynekológovi v ZA, tak by sa patrilo jej žiadosť rešpektovať. Akým právom jej vstupujete do svedomia, moralizujete! Táto téma nebola založená pre vás, tak sa láskavo odoberte realizovať tam, kde budete žiaduce.

iukas
20. okt 2015

@wetka tak veru. ale asi je to hadzanie hrachu na stenu.

argyro
20. okt 2015

@llallika neodsudzujem ťa, chápem ťa... ale nezabudaj, že je to nezvratné rozhodnutie, nikdy sa to nebude dať vrátiť späť.. a budeš to ľutovať celý život, a vyrovnávať sa stým veľmi dlho, bude to tvoja nočná mora a hriech, ktorý si budeš nosiť po zvyšok života. dobre si to rozmysli, dušička, ktorá k vám prišla si ťa vybrala za mamu a tvojho muža za otca.. ale je pripravená aj na takéto tvoje rozhodnutie a odpustí ti to.. prosím porozmýšľaj nad tým, je veľa žien, ktoré by tak veľmi chceli vrátiť čas, ale nejde to. držím palce a posielam lásku, nech sa rozhodneš akokoľvek.

teada
20. okt 2015

@wetka ano, to mas pravdu, ale ty si jej asi tiez v tom neporadila a aj tak si tu napisala, rovnako ako aj ostatni

argyro
20. okt 2015

@wetka treba čítať aj medzi riadkami.. keby si bola 100% istá, pevne rozhodnutá a presvedčená, tak nám tu nevymenúva svoje dôvody prečo sa tak rozhodla.. napísala by že to zháňa pre známu, alebo niečo podobné. preto si myslím, že sem patria aj príspevky, v ktorých sa jej snažíme pomôcť. nemám na mysli samozrejme tie odsudzujúce

iukas
20. okt 2015

@argyro odkial vies, ze to bude lutovat cely zivot a dlho sa s tym vyrovnavat? bola si na potrate a prezivas to iste? ak ano beriem, ak nie, nepis, o com nemas ani paru..

mircalla
20. okt 2015

Ved si to preboha vygoogli a opytaj sa na detaily ako poplatky po telefone - nepytaj sa tu, kde ta skoro kazda odsudi (ja detto, ale nebudem sa opakovat)
@fidka79 si trefna🙂

stella2x
20. okt 2015

@llallika moj nazor je taky, ze by si mala absolvovat aspon zakladne vysetrenia do 3 mesiacov predsa len mozes s potratom pockat. Ak budu vysledky zle mozes to stale riesit, ale ak to ma byt zdrave dieta daj mu sancu. Moj lekar raz len tak zavtipkoval, ked som mu povedala, ze sme chceli chlapceka, tak mi povedal, ze nechcete malicku? Tak v nemocniciach na deti stoji zastup ludi, co by mali radi dietatko.
Ja by som teda svoje nikdy nedala. V pripade, ze uz ty na dalsie nemas nemas silu a je zdrave moze mat sancu vyrast v rodine, kde ho budu lubit nadovsetko. Vobec by som sa nebala toho, ze ho budu niekde bit, preco by to robili, ked sa prihlasili na adopciu? Na adopciu sa prihlasuju ludia, ktori po dietatku naozaj velmi tuzia a je to ich jediny dovod preco dychaju.
Taktiez verim tomu, ze su pri adopcii pod drobnohladom nejakych psychologov a nie je to len tak, dostat sa k malemu dietatu.
Urcite to dieta vynos a ak ti neprirastie za tu dobu k srdcu, alebo sa ti nevyriesi doma situacia, tak ho daj na adopciu, garantujem ti, ze do domova nepojde.

srnanka
20. okt 2015

Mas ozaj nezavidenia hodnu situaciu, ja som bola v podobnej ked som ostala tehotna s tretim dietatkom. Bola som na pozorovani v nemocnici po silnom otrase mozgu takze prasknuta lebka.Absolvovala som magneticku rezonanciu mozgu a vela vysetreni so silnymi liekmi . Pocase som zistila ze som tehotna co bol pre mna sok a vraveli mi ak sa to narodi bude postihnute.Ked mi to potvrdila gynekologicka som krvacala a nasla mi cystu a velky hematom pricom mi dala na vyber ci chcem postihnute dieta alebo pojdem na UPT. Mala som na vyber dva tyzdne pricom som iba lezala silne lieky a este lieky na udrzanie plodu. Preplakala som tie dva tyzdne ale po rozhovore z muzom sme sa dali do boja. Ked sa mi narodil syncek zdravy ako repa aj napriek reciam doktorov ze bude postihnuty som preplakala cely cas v porodnici a prosila ho aby mi odpustil co som uvazovala spravit. Urcite keby som isla na UPT by som zostala na liekoch lebo by som sa s tym nezmierila. Prepac nepisem ti rady ani ta neodsudzujem lebo iba ty vies co je pre teba dobre, ale mysli ze je vela zien v takejto situacii a povazuju ju za neriesitelnu, nech uz spravis ako chces a vies ze je to spravne si silna zena 🙂

martaniana
20. okt 2015

@srnanka si úžasná silná žena že si to tak zvládla..a to zdravé dieťatko bolo pre vás odmenou ako ste zabojovali!! 🙂

srnanka
20. okt 2015

@martaniana dakujem 🙂 ani nie som silna , veru bola to odmena mat v naruci krasneho synceka a aj som si uz dva krat na to spomenula ked sme boli v nemocnici a spolu bojovali , ze je to ten Bozi prst ktory mi to pripomina 😉 teraz by som ho uz nedala za nic na svete, ale je to ozaj velmi tazka skuska sa spravne rozhodnut. Drzim vsetkym prsteky aby to vzdy bolo spravne 😀

malenocka
20. okt 2015

Ak je tu nejaká šanca z tvojej strany, že by si aspoň trošku uvažovala o tom, nechať si dieťa, alebo potrebuješ sa o okolnostiach porozprávať s nejakým odborníkom, ktorý by ti vedel povedať, ako by to mohlo byť aj so zdravím dieťatka... napíš mi IP. Dám ti t.č. na jedného úžasného človeka.

martaniana
20. okt 2015

@srnanka určite prijať život je VŽDY správne rozhodnutie..

cichlida
20. okt 2015

Moje nervy.ak chces interupciu tak na nu chod.vsetko najdes na nete. Mimochodom neviem co tu stale trepete o neviem-akych stavoch po upt.sestra bola a setko ok, ziadne place,ani lutost,zariadila si zivot, par rokov pockala ,jednoducho to tak malo byt a teraz ma dve zdrave deti, ktore miluje a nechape ako z toho niektore zeny robia kovbojku.Predsa nik nejde na potrat len tak z nudy!

srnanka
20. okt 2015

@cichlida prepac ale ty urcite asi nemas deti a nikdy si sama nezazila ten pocit uvazovat nad UPT? A ako mozes vediet o tom ako je na tom vo svojom vnutri tvoja sestra? To je ozaj jedna z mala ze sa moze tesit zo svojich dvoch deti, lebo niektorym uz nikdy nebolo dopriate byt matkou 😉

cichlida
20. okt 2015

@srnanka. Prepac ale mam dve deti a sestru si poznam velmi dobre takze vycitky sa nekonali a nemali sa ani preco 😉

poohie
20. okt 2015

ak mas vycitky svedomia uz teraz, nepochybujem, ze ich budes mat aj potom, mnohe zeny si to nevedia cely zivot odpustit. niektore ostanu chladne, zial (bez odsudzovania). to rozhodnutie je na tebe, ale ja ta prosim kvoli tvojmu dietatku aj kvoli tebe - dobre si to rozmysli! nejednaj unahlene. jedna rada odo mna - skus sa ozvat sem: http://www.alexisporadna.sk/ - mozes aj iba mailom. tvoju situaciu ti vobec nezavidim a nie - neviem, co prezivas, lebo som to nezazila. ale drzim vam dvom, teda celej rodinke palce!

cichlida
20. okt 2015

@srnanka a vzdy som mala nazor ze nemam proti upt nic je to na kazdej zene aaale urcite ak by som sa rozhodla ist tak to riesim max s manzelom a nechodim tu rypat k matkam dokonalym s interupciami. To je ako aj tema nekojim-som netvor...len odsudzovat.kazdy nech si robi ako mu vyhovuje!ostatni si mozu piskat

liuliu
20. okt 2015

ja sa dako neviem a asi ani nechcm vzit do tvojej situacie kedze cakam babatko a nesmierne sa nan tesim , jedine co ti poradim ze po zvazeni vsetkych pre a proti (vypis si to na papierik) by som to ked tak riesila doma v sukromi potratovou tabletkou. kupis ju na internete na slovenskej stranke.
ten tvoj hrasok ma 6 tyzdnov je to jedinecna bytost uz teraz mozes ho o 9 mesiacov stretnut vyboztekovat alebo ho nestretnes uz nikdy. Vvacsina zien co podstupili upt svoje rozhodnutie nakoniec lutuje ale len malo zien lutuje ze sa im narodilo babatko. ale tak ja teraz niesom vhodny adept na dake to rozumne radenie momentalne kedze som pred porodom. O tom ci by babatko mohlo byt poskodene by som sa este poradila s inymi lekarmi. Kazdopadne v tom pripade to mozes riesit az do 24tt, je to len na tebe ci mu das sancu.

onlika
20. okt 2015

@liuliu potratova tabletka je veľmi nebezpečná, má veľa závažných nežiaducich účinkov a preto sa má používať len v nemocnici pod dohľadom lekárov. A lieky cez net, nikdy nevieš, čo si naozaj kupuješ, to by som nikdy neriskovala.

sardinka335
20. okt 2015

@onlika suhlas, ked už ist na potrat tak pod dohladom zdravotníkov...človek nikdy nevie ako sa to moze skomplikovať v domacom prostredí - ak sa teda bavime o potratovej tabletke RU....to už aka sila ..potrat v ,,pohodlí domova,,.
A uplna perla na tej ich stranke ze ,,čierna listina,, tých čo neprevzali dobierku....predpokladám ze sa niektorí rozhodli pre dieťa... 🙂

ewelinna
20. okt 2015

Nerob to! Znici ti to cely zivot! V praci som s tymi zenami denno denne.

mysuliatko7
20. okt 2015

Necitala som predosle prispevky.. Kamaratka absolvovala interupciu v Ziline,myslim ze do 9tyzdna je to este miniinterupcia,ziadne problemy,zakrok prebehol OK..
Takze ak si sa rozhodla,je vhodne to stihnut radsej do toho 9.tyzdna, zakrok je menej invazivny
Vela stastia!

jankali
20. okt 2015

Podľa mňa - urob to, čo musíš. Ked vidíš, že viac komplikovanú situáciu nevieš, nechceš - máš právo sa rozhodnúť. Ked si budeš istá, tak sa nenechaj strašiť výčitkami svedomia. Žiadne vynosenie a darovanie dieťaťa, nie si charita, rieš seba. Ako mama 3 detí musíš byť silná, nenechaj sa deptať - nikto z nás ti okrem týchto "rád" nepomôže.. Neodkladaj to, bez podpisu tvojho gyn. sa nepohneš,. j.

pataja
20. okt 2015

Nepoznam ziadnu zenu po potrate, ktora by sa priznala, ze svoje rozhodnutie lutuje, pretoze sa sama vnutorne za to hanbi a vie, ze sa nikdy nevrati ten moment, kedy mohla povedat ano zivotu a nie potratu-smrti.

liuliu
20. okt 2015

u nas sa pouziva prave potratova tabletka,menej unvazivne riesenie ako interupcia. len Slovensko je zase ostava sto rokov za opicami.

sardinka335
20. okt 2015

@liuliu jasne Slovensko je za opicami a ty si pred opicami - su to invazine tabletky a nie lentilky. Zena, ktora ani poriadne nepozná svoj aktuálny zdravotný stav si vyvolá sama doma potrat - ten potrat sa nemusí podariť, resp. nemusi byt dokonany, ostane jej niečo v maternici nejake zvyšky tkaniv pripadne nastane silne krvacanie, bolesti ....a tabletka je dostupna aj tuto v Bananystane...kto chce moze si ju kupiť a slobodne uzit. Ja by som teda pokojna nebola ...a minimálne uzv. vyšetrenie po takomto potrate by som absolvovala. To už si mozeme zavolať ,,anjeličkárky,, a pichnut sa ihlicou a vyde to lacnejšie .ved načo zdravotnícky dohlad....ked pojdem do extremov.

sardinka32
20. okt 2015

Ak nezvladnes pohlad doktora, ktory Ti bude robit potrat a sestriciek, tak ako chces zit s tym, ze si potrat absolvovala? Riesit taku vec, ze nemas ani 170 e na predoperacne vysetrenie mi pride dost odveci, kedze sa tu bavime o ludskom zivote. Bet to tak, ze do buducna usetris, kedze nebude zit, nebude pytat jest a ani satit ho nebude treba. (radsej vysvetlim...to bol sarkazmus)
Ja ked som cakala dieta mi bolo povedane, ze ma nador, nemalo...mojej znamej zas povedali, ze jej dieta bude mat viac koncatin a tiez nemalo. Tvoj doktor nemoze bez vysetreni zistit, ze dieta, ktore cakas, je nejako postihnute. Mam pocit, ze to stvrte dieta by si zrejme nechcela, ani keby tu nebola hrozba toho, ze moze byt nejako postihnute. Na Googli lahko najdes, kde v Ziline to mozes absolvovat...zbytocne je tu rozostvavat zeny.
Inak este poznamka, nazyvat to, ked zena aspon vynosi dieta, hoci ho potom da do hniezda zachrany, zbytocnou charitou uz je na povazenie.
@llallika