Interupcia v Žiline
mám po 30tke, 3 deti v predškolskom veku, migrény, cystu, myom a na sone bol aj živý plod (6tt)
- plus po úmrtí v rodine som brala rôzne oblbováky
- nemôžem si dovoliť ostať ležať v nemocnici na rizikovom a
- doktor mi povie že diazepam a neurol v kombinácii s liekmi na migrénu : je aj šanca že dieťa nebude moc poškodené.
- mám sa vykašlať na moje živé deti?
- momentálne nemám ani na ten poplatok 170€ plus všetky predoperačné vyšetrenia
- a pohľady personálu ako na sériového vraha
nepíšte mi prosím, že všetko sa dá zvládnuť.
prosím koho známa to absolvovala v žiline + mená doktorov na predoperačné vyšetrenia, poplatky a hlavne prístup výčitky mám a nepotrebujem to aj od zdravotníkov)
dakujem
@gagik uz mi je to jasne, ak je podla niekoho legalny potrat ok, tak je to bezcitne, ale ak niekto, kto sa tvari, ze je proti potratom, niekomu inemu nadava, ze jeho matka mala ist na potrat, tak to bezcitne nie je.. uz zacinam rozumiet. zeny, co su proti potratom by najradsej videli na potrate vsetky tehotne, ktorych buduce deti by v buducnosti mohli s potratom principialne suhlasit. hned sa im bude lahsie dychat a rozhodne to bezcitne nebude, ved tie deti su v principe za...
@iukas a na marko tvojho dalsieho prispevku pre @gagik, ked si niekto chce nieco prekrutit, tak si to prekruti a ked si chce obhajit, tak si obhaji... len jedno chcem pocut- ako moze niekto zavrazdit svoje dieta a povedat na to, ze je to ok? sak teda ked mu zacnu prekazat tie, co ma doma, nech ich da nejako legalne odstranit...
@danik1505 precitala som si cichlidine prispevky, nikde nepisala, ze zavrazdila svoje dieta, ani nevravela, ze je to ok. dokonca uviedla, ze nikto nejde na potrat len tak z nudy, ale ma na to nejaky dovod. na rozdiel od teba, co si zautocila priamo na nu, aj jej matku, ktora s tym nic nema a posielala si ju na potrat. Uz nech kazdy si sam zvazi, co bolo viac bezcitne..
@danik1505 Ako prepac, ale ak by moja mamina sla na potrat tak by mi to mohlo byt jedno nie? kedze by som tu nebola. Ja neviem my v rodine, ani moji znami s tym nemame problem, a verim tomu, ze kazda zena, ktora sa na to da, ma to nejake dovody a je to len jej slobodne rozhodnutie. To mam pocit, ze len tuto na fore sa zhrkla skupina zien co su zasadne proti vsetkemu, proti potratu, umelemu mlieku, proti ockovaniu, proti muzom 🙂 a v konecnom dosledku ste zrejme len sami proti sebe ...to len tak na okraj ked tu citam tie diskusie . Takze, neviem ci by ste takto hovorili o mojej logike napr. aj keby sme sa osobne stretli, ale pochybujem. za anonymitou sa nam vsetkym ohromne pise. mna samozrejme nevynimajuc ale, myslim ze som sem nic urazlive, nepisala, ak ano tak sa ospravedlnujem a mrzi ma, ze vyjadrenie vlastneho nazoru al. skusenosti je pre niektore tu poburujuce , sokujuce a nepochopitelne.
@petra7777 - som si len povzdychla... ach jaj...je mi strašne ľúto, že poznáš len tú skupinu chlapov, o ktorých platí len vyššie napísané - že prosia ženu, aby už viacej detí nemala 😀 😀, takého som ešte, našťastie, nestretla. Teda medzi ľuďmi, s ktorými sa stretávam. Môj muž už od strednej školy sníval, ako bude mať rodinu a deti. Nikdy by nesúhlasil s potratom a to nie je veriaci, skôr presný opak. Jasné, že rodičovstvo treba plánovať a predvídať dopredu, aby človek nebol zbytočne v akomkoľvek strese. No niekedy prídu veci aj neplánovane, ako naše tretie, čo som predýchavala ja, nie on 🙂))) O deti sa dokáže postarať a robí to rád.
@cichlida niekedy sa aj mne rozum pozastavuje, co vsetko tu zeny dokazu riesit, ake sprostosti a banality... ale ludsky zivot ako taky, to je to jedine, co si treba chranit a vazit si... pre mna ist na potrat je vrchol egoizmu... ale ja nie som Boh, nemozem nikohi sudit, ale niekedy mam pocit, ze sa ludia hraju na Boha a rozhodovat chcu uz naozaj o vsetkom- aj o tom, kto ma alebo nema pravo na zivot... strasne ma bolia taketo veci, lebo napriklad aj ja by som chcela este dieta a nemozem... ked uz si to babatko "urobili", preco ho zabijat? takto sa riesia "problemy"? chybu napravim vrazdou? strasne...
@iukas citujem : Moje nervy.ak chces interupciu tak na nu chod.vsetko najdes na nete. Mimochodom neviem co tu stale trepete o neviem-akych stavoch po upt.sestra bola a setko ok, ziadne place,ani lutost,zariadila si zivot, par rokov pockala ,jednoducho to tak malo byt a teraz ma dve zdrave deti, ktore miluje a nechape ako z toho niektore zeny robia kovbojku.Predsa nik nejde na potrat len tak z nudy!...
Vycitky sa nekonali a ani nemali preco... takze treba citat lepsie
@danik1505 pise presne toto: "Mimochodom neviem co tu stale trepete o neviem-akych stavoch po upt.sestra bola a setko ok, ziadne place,ani lutost,zariadila si zivot, par rokov pockala ,jednoducho to tak malo byt"... chapem to tak, ze ok znamena, ze sestra bola po zakroku v poriadku po psychickej stranke, nie ze samotna cichlida tvrdi, ze zakrok je ok. Zle som to pochopila alebo to bolo v inom prispevku?
a ak nechapes, ako sa moze niekto hrat na boha, tak potom ja uz vobec nechapem preco posielas nieciu matku na potrat .. to ta neboli? nestoji to za ospravedlnenie sa cichlide?
@onlika Zbytocne vela si sa rozpisala, to mas teda pravdu... same bla bla bla...nic to nemeni na tom, ze napisat zene, ktora ide na potrat, ze jej drzis palce a nech to vsetko dobre dopadne je fakt odveci!!! Si akoze citliva k llallike, ale mrtveho dietata Ti luto nie je - to je to, preco som na Tvoj, podla mojho nazoru, na ktory mam tiez pravo, NEMIESTNY komentar zareagovala ja osobne. Toť vsio k Tebe!
@llallika Zrejme uz mas "PO"...tato diskusia tuna uz teda nema ziadne opodstatnenie a ako si si vsimla, zeny sa tu len zbytocne hadaju...zivot tomu dietatu to uz nevrati, takze by si mohla pouvazovat nad uzamknutim alebo vymazanim temy.
@sardinka32 už som Ťa raz žiadala, aby si ma nebrala do úst, nediskutujem s Tebou. A to, že niekomu držím palce, aby zákrok dobre dopadol, to je moja osobná vec!!!! Pre mňa potrat nie je vražda, ale slobodná možnosť ženy sa rozhodnúť, či mať, alebo nemať dieťa. A možte ma tu kľudne aj ukameňovať. Je to MOJ názor a stojím si za ním.
@llallika daj túto tému uzamknúť, lebo sa tu zbytočne vedú hádky
@danik1505 100% suhlas...ja ked pocujem tento argument, sa mi rozum zastavuje...ano, zena ma pravo sa rozhodnut ci mat alebo nemat dieta, ale predtym nez ho pocne...potom uz aj to dieta zacne mat svoje prava - hlavne pravo na zivot. Ale tym co su za potraty to nevysvetlis...skoda stracat cas...holt kazdy mame svoje svedomie.
Na zamyslenie.... Istá zúfalá žena prišla ku gynekológovi a povedala: Doktor, musíte mi pomôcť, mám problém: môj syn nemá ešte ani rok a už som znovu tehotná. Nechcem ďalšie dieťa v takom krátkom čase, možno neskôr... teraz očakávam vašu pomoc, chcem prerušiť tehotenstvo. Doktor po dlhšom tichu odpovie: Myslím, že som našiel spôsob, ako vyriešiť problém menej nebezpečným spôsobom... Žena, mysliac si, že doktor prijal jej žiadosť, sa usmeje. Doktor pokračuje: Takže milá pani, aby sme vyriešili problém a nezostali ste s dvomi malými deťmi v takom krátkom časovom rozhraní, zabijeme toto, ktoré držíte práve na rukách. Tak si budete môcť deväť mesiacov oddýchnuť, kým sa narodí ďalšie. Ak máme zabíjať, neexistuje rozdiel medzi týmto dieťaťom a tým druhým a dokonca obetovať toto dieťa na vašich rukách prinesie menej rizík pre vás. Žena odpovie ešte zúfalejšie: Nieeee, zabiť dieťa je zločin! A doktor odpovie: Presne to isté si myslím aj ja, ale vy ste boli taká rozhodnutá, že vám mám pomôcť... Doktor pochopil, že jeho lekcia vyvolala svoj efekt. Usmial sa a povedal: „Uvidíme sa o týždeň na prvé vyšetrenie a vypočujeme si srdiečko súrodenca...“
@martaniana presne toto som tu chcela vcera pridat... 🙂
@danik1505 a Ty pri každom sexe počítaš s možnosťou otehotnenia? Lebo ako som už písala, jediná 100 % istota je nesexovať. Poznám prípad, že baba otehotnela po podviazaní vaječníkov, hold pán doktor to neurobil úplne dobre 😒 .Tiež šla na potrat, sterilizaciu jej robili kvôli jazve po cisárskych, hrozilo pretrhnuutie maternice.
A neverím, že existuje žena, čo si minimálne 1000 x nepreberie všetky pre a proti, kým sa rozhodne.
A ešte 1 vec, dôvod, ísť na potrat, lebo teraz sa mi dieťa nehodí, je aj podľa mňa alibizmus. Ale je to každého vec, ony si s tým žijú zvyšok života. Ale nevracajme sa do stredoveku a nesnažme sa ženy, čo na potrat šli kameňovať.
@martaniana ja dám druhý extrém, nejaký hajzel Ťa znásilni a Ty ostaneš tehotná, budeš chcieť to dieťa? Aby Ti navždy pripomínalo toho chlapa a tento zážitok?
@onlika myslím že dieťa splodené za akýchkoľvek okolností, či už chcené alebo nechcené, či po znásilnení má právo na život a žena matka sa má k tomu tak postaviť, či jej to vyhovuje alebo nie.
@onlika Ta obdivujem , ze tu este diskutujes 🤐

@iukas aspon danik1505 nehovori ze potrat je o.k a podla mna sa na to nemoze urazit ani cichlida, kedze je to vlastne vyrok v sulade s jej logikou.