icon

Je morfologické sono škodlivé pre dieťa?

24. okt 2024

Nie je morfo ultrazvuk v tehotenstve škodlivý pre dieťa keď trvá 30+ minút?

bublinka1426
24. okt 2024

toto sa vazne pytas?

petronellla87
24. okt 2024

🤣🤣🤣

autor
24. okt 2024

Neviem ani ako sa vyjadriť k sarkastickým odpovediam a výsmechu-boli vôbec potrebné? Štúdie o škodlivosti častého usg pre plod nemajú jednoznačné výsledky, preto sa pýtam, ako dieťa asi prežíva 30+ minútové usg vyšetrenie…

really8
24. okt 2024

Nikdy to netrvalo 30 minut. A ano je skodlive. Preto ho gynekologovia robia. Co cakas od svojej otazky? Aka elita v tejto problematike sa podla teba zdrziava na konikovi ked a tu pytas?

s_o_n_i_k_e
24. okt 2024

Morfologické sono sme mali max 15minút a zase nie je to povinne, ak sa bojíš a nechceš, povec nie

bublinka1426
24. okt 2024

prosim ta, kebyze je to skodlive tak to nerobia.
skor som pocula pri amniocenteze ze to je nezbezpecnejsie.
nestrachuj sa a ked mas pochybnosti opytaj sa lekara. chapem ze mas strach

tim23
24. okt 2024

Neboj sa. Určite choď na morfo usg, dozvieš sa veľmi veľa o bábätku. Ja som bola u Mudr Grochala, robil podrobné sono, fakt všetko prezrel a netrvalo to ani zďaleka 30 minút.

viestta
24. okt 2024

Kazde jedno vysetrenie mozes odmietnut, ked si presvedcena, ze by to mohlo ublizit, tak ho neabsolvuj. Ty si sa narodila aj bez morfologickeho USG a tvoji rodicia do poslednej chvile netusili vela veci, ktore dnes dokaze morfologicky USG odhalit. Tak mozes aj ty cakat ako bude.

em4life
24. okt 2024

@viestta Ano, moze cakat. Ale vdaka morf. sonu sa daju odhalit napr. srdcove vady, na ktore sa da vopred pripravit a po porode planovat rychlu operaciu.
@autorka Denne dychame znecisteny vzduch, ktory babatku podla mna skodi ovela viac ako 15-20 min sono vysetrenie..

viestta
24. okt 2024

@em4life ja toto viem, mne to vysvetlovat nemusis. Ja som jej len napisala, ze pistol jej nikto k hlave neprilozi aby ju donutil absolvovat hocijake vysetrenie