Je možné v 9. týždni tehotenstva vyšetrenie UTZ abdominálne?
Viete mi prosim poradit, ci je mozne v 9tt vysetrenie sono(ultrazvuk) ale nie cez posvu ale abdominalne?
dakujem
ja som bola pocas dvoch tehu vysetrovana vag.az do 3mesiaca
ja som teda zo spodu nebola vysetrena ani raz. sono mi dr robil vzdy len cez brucho a tehu knizku som dostala, ked som bola 6+6tt, takze podla mna je to uplne normalne a je vidno co treba 😉
ja som od 9tt bola vysetrovana cez brucho a vsetko bolo pekne vidiet
mne bolo vidieť aj cez brucho, záleží od množstva tuku na brušku, ale dr. mi pri každej poradni kontroloval krčok vnutorným sonom, ...nemusíš sa obávať... 😉
niekedy je zo spodu lepsie ako cez brusko...pri patkovi mi cez brusko povedali, ze nie je akcia, ze je koniec...potom pozreli zo spodu a bolo vsetko v poriadku... 🙂 ...samotne vysetrenie vobec neboli, nic to nie je, len sa treba uvolnit 😉
Ahoj, presne ako kočky pisu, zavisi to ako bude vidiet,aj ako je babatko a maternica ulozene, u mna pri prvom tehu bolo vidiet krasne, ale pri druhom v 9 aj 14tt nebolo dobre vidiet, tak mi robil uzv zo spodu. A to som štihla a o tuku len snivam 😉
myslím ,že áno, je to možné....
Mne robili vaginálny UZV len raz, keď mi merali krčok maternice a aj to bolo asi v 20 tt, inak vždy len cez bruško...
Ahoj. Podľa mňa 9 týždeň je veľmi málo na to, aby bolo cez brucho niečo vidieť....(mne lekár povedal, že nie je zvedavý na moje črevá a vnútornosti ). Väčšinou sa robí vaginálne USG, ale určite sú aj výnimky.
Neskôr sa robí už iba abdominálne USG. (pokiaľ ti ovšem nechce premerať krčok)
mne od 6tt robili iba bežný uzv, nemala som ani raz uzv zo spodu, od začiatku chodila na uzv do nemocnice v Ba
obroni, ja som zazila pocas dvoch tehu len jeden vaginalny ultrazvuk (aj to v poslednom trimestri, kvoli krcku). Inak len cez brusko, klasicky, pri prvom bolo vsetko krasne vidno uz v 6.tt a pri druhom dokonca v 3.tt uz videl malinku bodocku - gestacny vacok. No bud som mala ostrozrakeho doktora alebo mal dobry ultrazvuk 😀 ..aj na tom dost zalezi.
ja som mala 2 krat ultrazvuk cez brucho vo velmi skorom stadiu..s prvym synom to bolo 5 tt a s druhym to bolo 8tt.dalo sa vidiet uplne v pohode a dokonca u druheho v 8tt uz aj akcia srdiecka bola jasna a to som dost obdarena bacukla 🙂
mne robil lekar priblizne v 6-7 tt ultrazvuk zospodu. Ale pokusal sa aj cez brucho, ale mala som ho strasne nafuknute , tak nevidel nic (zrejme ani maternicu 😒 )
Je potvrdene, ze do 3mes je presnejsie vnutorne ( vaginalne ) sono. lekari robievaju aj cez brucho, ale toto neukaze vsetko tak presne, ako vnutorne. A zalezi aj od kvality sona, tie starsie nie su take presne, ako nove. 😉 mne takisto robil cele 3mes len vaginalne sono. aj teraz ma niekedy skontroluje "vnutorne" a niekedy cez brucho, podla toho, co potrebuje vidiet a zistit.
ja som bola v 8 tyzdni a robili mi normalne"cez brucho" a v pohode,videli 😉
ale pri prvom ked som bola len v 6.tyzdni,tak tiez "spodne" robili
ja som bola na klasickom sone v 7 tt + 6 d a uplne v pohode, vaginalne sono mi nebolo robene a vsetko, co doki chcel tak zistil, aj akcia srdiecka bola 😉 ... takze je to mozne 😀
mne pan doktor robi stale len normalny ultrazvuk,a to uz od 4tt,aj ked vtedy este nevidel akciu srdiecka,no potvrdil ze uz som tehotna...
no mne od zaciatku tehotenstva robili zo spodu sonu 4 krat a to som len na zaciatku 🙂 cez brucho to ani neskusali....a pritom na bruchu nemam tak vela tuku...ci? 😝 ale myslim si ze dost zalezi aj na kvalite sona
ja som mala zatial v tehotenstve 5-krat sono a zakazdym len cez brusko. Prvykrat mi sono robili, ked som bola 7+5 a vsetko bolo pekne vidiet. Tiez si ale myslim, ze to zavisi od kvality sona.
Prvé 3 mesiace zo spodu, a to má môj lekár pomerne dobré sono, nakolko robí aj 3D.
Mna moj gynekolog vysetroval co sa sona tyka stale len cez brusko. Ani raz vaginalnym sonom. A bolo vzdy vsetko pekne vidiet.

ahoj,,je to dost skoro na normalny ultrazvuk,,cize len zo spodu...