icon

Je naozaj glukózový test taký nepríjemný?

ludmila26
12. feb 2013

Absolvovala ho niektorá z vás v Trebišove? Ako prebiehal?

katarinnak
6. mar 2013

Vobec, mne to chutilo dokonca. Mala som to s kuskom citronu.

danulaus
6. mar 2013

Mne poradili pol citronu do toho, a fajne, dokonca mi to chutilo, len to cakanie bolo nudne, nesmies moc behat,len byt v klude, zober si dajake citanie🙂

mariuska1503
6. mar 2013

keby som sa mala zaťažovať tým ako prebieha glukózový test, tak by som potom nešla ani rodiť. Pôrod by mohol byť taký fajný ako pitie tých rozpustených lentiliek - mne to tak chuťovo prišlo. Všetko sú to veci, ktoré niekto zvláda v pohode, niekto dramaticky, ale treba stále myslieť na výsledok - bábo a na to, že všetky tie hnusné, bolestivé a neviem aké pocity spojené s vyšetreniami počas tehotenstva a so samotným pôrodom skončia.

zuzuk22
1. okt 2013

A moc Vám nebrali nikomu ?

montinka
1. okt 2013

je to pohodicka.😉

astonka
1. okt 2013

@zuzuk22 no pre mna to bolo aj po 3 x otrasne 😝 a brali mi aj moč, a žiadny citron som si do toho dat nesmela...

koniarova
1. okt 2013

Ja som z toho pri prvom vracala. Pri druhom mi kázali namiesto glukózového roztoku zjesť veľké sladké pečivo a vypiť 2 dcl sladkého džúsu. 😕 😕 Asi sa budete viaceré čudovať tomuto postupu dr., ale vraj to pečivo a ten džús v pohode nahradili tú glukózu. No, pripadalo mi to ako riadna kravina. 😀 😀 😀

njonja
1. okt 2013

Je to v pohode, neviem, co kocky o nom tolko prhanaju. Je to len cisto o vlastnom nastaveni - ak chces, bude ti protivny, ak nie, bude to ok...

lyfuska
1. okt 2013

ja si myslim ze sa to da vydrzat, bolo to v pohode, len to cakanie 2hodiny bolo umorne ...

hori
1. okt 2013

@astonka inak presne... ani mne nedovolili dat si do toho citron, ze v ziadnom pripade... preto som vycudovana, ze tu tolko ludi pise o citrone...

mamaveronika
1. okt 2013

da sa to v pohode...ja som si to kupila den vopred, sestrička mi poradila dať si tam citronovu šťavu...tak rano nalačno do rozrobeného pollitraka nastriekala šťavu z citrona a rychlo som pila,aby som to mala čo najrýchlejšie za sebou..ale nič strašné ako to niektoré žienky nafukujú to nieje...aj ked niektore to hned vyvracaju... 😀 😀 😀

kotatko201
1. okt 2013

Presne ako pisu ostatne maminky alebo tehulky nic na tom nie je pokial netrpis nevolnostami cele tehotenstov... tak to bolo i v mojom pripade... ja som to teda rozdychavala velmi tazko a tekutina my v zaludku vydrzala tak mozno 20 minut... potom som utekala na WC a to bolo strasne pretoze boli obe obsadene a mne sa strasne chcelo.... :D no ale sranda musi byt teraz ked si na to spomenie musim sa len zasmiat... no ale spat k tej veci... pustila som to do umyvadla, ale opakovat som test nemusela pry stacilo aj tych 20 minut...

ale inak je to super - sladky caj.... strasne sladky caj.... :D ... ja nesladim a sladke viacmenej nemusim a este v kombinaci s mojimi nevolnostami v tehotenstve to bolo pre mna strasne, ale je to na kazdej ine - reakcie na to su rozne...

palomka
1. okt 2013

ale nie je...ako ked si rozmiesas praskovy cukor vo vode 🙂

mirinka9
1. okt 2013

neni neprijemny, ale robi sa v case, kedy este byva tehulkam zle

barbara088
2. okt 2013

je to len cukrova voda.mne kazala sestricka abz som si dala do 250ml vody tu glukozu a´citron,mne to pride ako citronada....co moc nemusim ale da sa to

galaxy
2. okt 2013

Mne to doslova chutilo 😀

olusam
2. okt 2013

Je to ok,pripadalo mi ako by som dala do vody vela medu😀

biancaadamko
20. okt 2013

tak ja mam velky problem nieco vypit aj lieky a tak, ale toto je v poho a ked to uz ja poviem tak to uz je co povedat 🙂
najhorsie je to, ze ides nalacno a potom ti je zle ked to vypijes, treba to len predychat, inak sa da

aktiz
20. okt 2013

V Nemecku sa napríklad takýto test vôbec nerobí

stellamaris
20. okt 2013

mam ten test dvakrat za sebou,robili mi ho v Nemecku @aktiz 😉 priserne sladky roztok,ale dalo sa zvladnut🙂

kikusa008
20. okt 2013

tak ja som sa toho bala,ale mne to velmi chutilo...super chladne,s citronom,mnamka 🙂 a mne nebrala sestricka krv zo zily,ale z prsta,myslim,ze tak sa zistuje cukor.... 🙂 takze sa neboj 🙂

zigzag
20. okt 2013

ano je , nechutny a dlhy, 😝

nanulik
20. okt 2013

nebolo to až také hrozné vypiť, horšie bolo potom že som nesmela nikam ísť a bola som nenormálne hladná. bol tam so mnou aj priatel a aby som sa nenudila tak som ho poslala pre časopis.. priniesol mi časopis o varení a pečení 😝 😀 😀

julinkaaa11
20. okt 2013

vobec nebol taky hrozny...bol tam jeden chlapik, co chodi asi pravidelne ( asi cukrovkar) a ten mi poradil vypit co najrychlejsie a ked sa da tak naraz...a tak som aj urobila a fakt to bolo ovela lepsie...pri prvej dcerke som pila pomalicky a bolo mi z toho ku koncu uz zle...a teraz som tu sladotu citila az na konci a mala som pokoj. Ja som to mala ale bez citronu. A krv brali z prsta. 🙂
😉

lauricka
20. okt 2013

nie, ja som si do toho dala citron, ani mi to nezarobili do kybla vody, normalne mnozstvo v pohari, co sa dalo v pohode vypit, vypila som to na ex, to je podla mna lepsie, nez sa s tym babrat, na chodbe som si pokecala s kamoskou, co som ju tam stretla, nic mi nebolo, v pohode. A vysledok negativny 😉

tish1986
23. okt 2013

aj ja som to vypila na ex, bolo to trochu sladsie ako kola alebo vinea, nic hrozne. Ked si tam das citron, mas to ako limonadu.

bobika492009
26. okt 2013

nieje to take strašne, ako to niektoré mamičky opisuju . Nie každá mamička má rovnaké chute. Kedže ja som celkom na sladké tak mi to veľmi neprekážalo . Až neskor, asi po pol hodke mi bolo trošku blbo z extremu sladkeho , ale inak pohodička. aj pri prvom tehotenstve som to absolvovala , a zvládla som to v pohode. 😉 ešte som mala aj na výber či chcem studenú alebo teplú vodu 🙂 Horšie pre mňa bol ten čas strávený na poliklinike , skoro pol dňa 😒

ossr
31. jan 2014

Môže stres z ihly zdvihnúť cukor ? Pred vypitím 4,0 po vypití 8,6 ( vyzvracala som to v čakárni ) po najedení (sladke pecivo, banan) a 45 min. čakania na vysledky další odber 5,4. Co si myslíte je potrebné chodit na preventívne prehliadky ? Mam paniku z ihiel . dakujem

marcovka1
31. jan 2014

prezijes to nebojsa 😉 su aj horsie veci 😉

nena123
31. jan 2014

Keď vam to sestrička zarobi do 3dc pohara a budete to piť pomaly ,je to uplne v pohode 🙂 Nemala som s tym, žiadny problem🙂