icon

Je naozaj glukózový test taký nepríjemný?

ludmila26
12. feb 2013

Absolvovala ho niektorá z vás v Trebišove? Ako prebiehal?

Strana
z9
werumka
19. jún 2017

@anelka007 To je asi spis o osobním zvážení. Pokud chce mít člověk přesný výsledek, tak musi jit do labirky, kde ten test správně provedou. Což, jak sleduji na Slovensku, je občas hledani jehly v kupce sena... Podle te hodnoty po hodině cukrovku nemáš. Ale chybí hodnota po dvou hodinách. Taky je důležité, aby v průběhu testu skutečně nebyla vubec žádná fyzická aktivita - max na wc a zpátky. Krev se musi brát ze žíly a nabírat do zkumavek s činidlem, které zabrání glykolýze. Taky některé léky a různé nemoci zkreslují glykemii. To vsechno by se mělo dodržet, aby na test byl spoleh. V tento moment ještě ani se správně diagnostikováno u cukrovkou, nebude glykémie po normální snídani zvýšená. Ten test se dělá v době, kdy je cukrovka v úplném počátku. Ty glykémie pak ale v těhotenství mohou stoupnout velmi rychle. Například ve 28. tydnu mohou být úplně v pohodě a po 30. týdnu během několika dnů vystřelí. Jinak, než glukometrem se to hlídat nedá.. Takže u Tebe v tomhle směru existuje varianta domácí kontroly na glukometru a nebo podstoupit test znovu a správně. Na můj blog se dostaneš, pokud se přihlásis na českého Modrého Koníka (stejným nickem a heslem, jako zde) a kliknes na tento odkaz: https://www.modrykonik.cz/blog/werumka/article/...
Jinak ta studie HAPO je normálně v angličtině dostupná na netu 😉

ema234
19. jún 2017

Ked musis tak musis, neriesim.

mirkaaa80
19. jún 2017

Tak každý to zvláda inak. Test je úplne v pohode.....keďže treba prísť nalačno, ja už som bola riadne hladna, tak som ten roztok vypila v pohode a ešte som si s ním aj pochutila😂.

mirka17
19. jún 2017

@mirkaaa80 napodobne, prišla som hladná ako vlk, normálne ma ten roztok zasýtil a ešte mi aj chutil, vyslovene mi urobil dobre. 🙂

fridi96
27. mar 2019

No Ja som to pekne vypila o 7rano nebola zlá však som to pijavala ako malá ešte citrón do toho no o 1,5som všetko vygrcala Ale to asi kvôli tomu že nalačno som to musela vypiť a predtym deň som večer od 8uz ani nejedla 🙂

radkacimermanova
4. dec 2020

Tak ja som to taktiež nezvládla. Vypiť to bola pohoda ale tie dve hodiny čakania kedy sa nemôžeme ani napiť alebo si dať aspoň hryz sucheho rožka tak to je neprijemné. Jednoducho to išlo zo mňa von po hodine. Buď by som odpadla z toho ako mi je ťažko ani nie tak na žaludok ako to,že sa Vam urobi zle - samozrejme je to individualne.
Smutné čítať ako niektoré ženy vedia napisať že tu fňukáme,že je to len cukrová voda tak čo potom pôrod.
Asi toto ma potom trapilo viac keď som si prečítala pár takýchto príspevkov ako to,že neviem výsledok vyšetrenia, ktorý sa teda nedokončil až kým som si opať nenaštarovala mozog a zistila aké su tie ženy čo vedia napísať taký príspevok primitívne.
Každopadne prajem všetkým veľa šťastia aby sa Vám to podarilo zvladnuť v pohode 🙂

ema234
5. dec 2020

Je hnusný, ale zvládla som to 🙂

Strana
z9