icon

Je normálne, keď mi gynekologička nechce dať vychádzky?

mimaaaa
10. dec 2014

som tehotná mame 15 tyzden diagnoza Z35.2 a pytala som si vychadzky......tak odpoved znela aby som nespekulovala lebo mi zrusi pnku...je to narmalne......ze bud strpim tehotenstvo bez vychadzok alebo mi ukoncí pnku....dakujem za odpoved

isabella22
10. dec 2014

@mimaaaa myslim si ze ak je to opodstatnene tak ma gynekologicka pravdu....netreba to brat hned ako vyhrazku ked ti chce lekar dobre a aby si nahodou nemala problemy v tehotenstve...podla mna ti to nepovedala len tak keby si ok 🙂 treba sa setrit...

zk3
10. dec 2014

nemala by s Tebou takto komunikovat,si jej klient/pacient.mala by Ti slusne vysvetlit dovody,preco Ti nechce dat vychadzky.ja osobne musim lekarom doverovat a ocakavam,ze budu so mnou jednat slusne.ak nie,menim lekara.Ty tiez nie si u nej povinna ostat.ak sa Ti nepaci jej pristup,chod od nej prec

bosoriak
10. dec 2014

Z35.2 je Dohľad nad ťarchavosťou s inou patologickou pôrodníckou anamnézou - ci my vieme, co ti je? 🙂 Ci si na PN preto, lebo nechces chodit do prace alebo ci mas skutocny zdravotny problem? Lekar to vie najlepsie, lekar ti vypisoval PN a je vylucne v jeho kompetencii udelit ti vychadzky.
Z jej reakcie sudim, ze ta nechala na PN skor kvoli tej praci a uz aj kvoli tomu moze mat problemy. Ale ako je to naozaj, to vies len ty a ona. Ak sa ti nepozdava pristup lekara, mas slobodnu volbu, mozes ju vymenit.
Hlavne nech ste zdravi obaja.

velkacica
10. dec 2014

vychádzky v PN by mali byť obligatórne; inak gyn sa vyhráža "mierne" od veci: ak by zrušila PN, dosiahla by @mimaaaa vlastne, čo chce...
@isabella22

ale je faktom, ak je diagnóza "všeobecná", stav tak závažný zrejme nebude...

albar
10. dec 2014

Ja by som si rychlo nasla inu, alebo jej pripomenula, ze ONA JE ZODPOVEDNA za svoje doporucenia a ci mi teda PN da alebo nie. Ked sa klient pyta lekara, ci moze mat vychadzky odpoved moze byt "nie, pretoze..." V ziadnom pripade nie "nespekulujte lebo vam zrusim PN"... Ak mas ostat na rizokovom, tak si najdi lekara ktoreho nebude obtazovat kazda otazka, zrejme ich budes mat vela. Nech Ti to dobre dopadne 🙂

sissy27
10. dec 2014

hmmm a PN bola na tvoju žiadosť? ak áno, tak má gynekologička pravdu - máš, čo si chcela, mala si zvážiť dôsledky... ak si PN z rozhodnutia lekárky kvôli skutočnému zdravotnému stavu, tak asi je nejaký dôvod, pre ktorý máš ležať doma... nech sa na to pozerám ako chcem, tak áno, je to normálne, že ti dr. odmietla napísať vychádzky, keď si PN... a ak ti je dobre, tak ju môže ukončiť, nie? 🙂

safranca15
10. dec 2014

Ja som bola na pnke od 5 mes a vychadzky som mala hned 2x za den po 2 hodiny

lucy125
10. dec 2014

Fuha,ja som bola PN od 6tt do materskej a vychadzky som mala doobeda aj poobede ale chodila som si ako som chcela,kedže nikdy mi kontrola neprišla. Nechapem,lebo keby musiš nutne ležat,tak ťa necha hospitalizovat,ale kedže ti stači klud doma,prečo zakazovat čerstvi vzduch???

ocko78
10. dec 2014

hmmm ja som bola pn od 11tt ale vychadzaky som nemala vobec poctivo som cuckala doma az do nastupu na md...lekarom mi bolo povedane ze rizikova na vychadzky nema narok ak nechce pristo pn

zdena12345
10. dec 2014

ja som boal tiez bez vychadzok. neviem co je to za diagnozu ale tak pokial su naozaj vazne zdravotne problemy ktore brania praci tak si myslim ze ani behanie mimo domu nie je uplne ok.

margieamatusko
10. dec 2014

Podla mna to zavisi od diagnozy, ale ja som bola PN od 27 tt a ziadne vychadzky neboli. Musela som poctivo lezat.

cecil36
10. dec 2014

Je to normalne, len lekar vie posudit, ci si dovody zostat na pn a ci s vychadzkami alebo bez....Ak si na pn lebo nechces chodit do prace (zacina to byt hitom), tak si najdi dr., ktory ti umozni vychadzky....

kimina7
22. dec 2014

Ja som bola na pn od zaciatku, kedze v tovarni so skodlivymi plynmi ci vyparmi robit tehotna nemoze. Ani neviem ci som mala vychadzky, do obchodu aj k mame som chodila kedy sa mi chcelo a soferovala som skoro do konca. Zasivali ma, no nemala somnpocit,ze chodenim par krokov mozem ublizit dietatu...

wewe22
22. dec 2014

Veľmi zaujímavý pristup ja som mala rizikové tehu a ked som sa dr pýtala či môžem na vychádzky povedal že telo nie je hlúpe a samo mi povie či môžem alebo nie a mal pravdu ak nemáš vážne problemi nejaká tá prechádzka nemôže zaskodit veď čerství vzduch je potrebný, asi by som zmenila dr. Ten pristup je nejaký divny

alexia11
22. dec 2014

Bud rada ze ta nedala lezat do nemocnice od 15tt. Tam by si lezala na jednej posteli 24/7 az do porodu mozno a o vychadzkach by si mohla len snivat.

krasneleto
26. dec 2014

som PN od 6tt a vychadzky mam...zalezi od diagnozy... ja som si vychadzky vypytala kvoli pohybu criev, pretoze som nemohla ist na wc potom ked som poctivo cele dni lezala...

888aneta888
27. apr 2015

Ahoj. Aj ja som na pn od zaciatku tehu. Lekar mi tiez nechce dat vychadzky. Vraj mam oddychovat a nestresovat sa. No ale ved to je najvacsi stres byt zavreta 24h v byte cele dni.