icon

Je pediater v tehu knižke záväzný?

zuzka341
24. jún 2022

Ahojte, našla som lepšieho pediatra ako toho, ktorý mi dal razitko v tehotenskej knižke. Bral si odo mňa aj údaje.
Mám nejakú povinnosť ísť s dieťaťom k nemu?
Ďakujem

ikonica
24. jún 2022

Hmm mam dve deti a nikdy mi ziaden pediater nic nepisal do tehuknizky... Inac kym s nim nepodpises dohodu o starostlivosti (neviem ako sa to presne vola) na prvej kontrole/poradni, tak podla mna nie je dieta jeho pacientom/klientom a tym padom mozes ist ku komukolvek inemu... Ja som az v porodnici nahlasovala, kto bude pediatrom...

pribinak
24. jún 2022

@zuzka341 nie.

suzitok
24. jún 2022

Nic take som ešte nepočula, ze pediater nieco potvrdzuje dopredu..Tiez som az v porodnici povedala, kde budeme chodit a az na prvej navsteve u pediatra sme snim podpisovali dohodu..v podstate ani to nahlasenie ma nezavazovalo k nicomu...az samotná zmluva s lekarom

basska_b
24. jún 2022

Dokym sa dieta nenarodi a nema rodny list, aj tak si ho nevie do poistovne prihlasit, cize pokojne prejdi k inemu pediatrovi a toho nahlas v porodnici. V knizke to mozes aj preciarknut, ale knizku aj tak odovzdavas pri prijme na porodnicu a zostava sucastpi dokumentacie. Podla mna do nej novoeodenecki lekari nepozeraju

veronika946
24. jún 2022

O peciatke pediatra v tehu knizke som este nepocula, ale normalne v porodnici pred porodom vypisujeme papiere a pytame sa na meno pediatra. Meno pediatra sa pise do skriningoveho centra kde sa posielaju papieriky so suchou kvapkou krvi, aby vedeli, kam maju zaslat vysledky. Hlavne nech si rozhodnuta a dohodnuta s pediatrom, ktoreho chces, ked pojdes rodit 🙂

nikasmile
24. jún 2022

@zuzka341 pediatra nahlasuješ v pôrodnici. Tam potom posielajú aj výsledky z odberu. A s novým pediatrom sa dohodneš čo a ako už.