icon

Je potrebné mať pečiatku od zubára v tehotenskej knižke?

12. sep 2022

Ahojte chcela by som sa opýtať či je potrebné mať pečiatku od zubára v tehotenskej knižke. Tým že mám zdravé zuby a dlho som nebola u zubára a medzi tým sa zubár vymenil za iného a nemám u neho kartu tak som momentálne bez zubára a nemám narýchlo nejakého zohnať. Ďakujem

pribinak
12. sep 2022

Nie, nepotrebuješ od zubára žiadnu pečiatku.

Ale zuby by si mala mat v poriadku pre svoje vlastne dobro a mala by si mat preventivku. Lebo ubolena zháňať zubára je zlý nápad

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
klarissa25
12. sep 2022

@bilberryday to je kravina. Ty ako tehotná máš nárok na 2 preventívky ale to neznamená že musíš ísť na obe... Stačí jedna

pribinak
12. sep 2022

@bilberryday to nie je celkom pravda. Má nárok na 2. preventívne prehliadky, ale stačí ak absolvuje 1.
Dve preventivky sú jej výsada ako tehotnej, nie povinnosť

ropucha6
12. sep 2022

@bilberryday toto kde je napisane? Nespominal mi to ani gynekolog ani zubar, ze by som musela ist dvakrat.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
jankalukasova
12. sep 2022

@bilberryday MÔŽEŠ ale rozhodne nemusíš. Ja som v rámci tehotenstva nemala ani jednu.

zuzana2299
12. sep 2022

@bilberryday preplati VŠZP zubné ošetrenie aj ked mas len jednu preventívnu počas tehotenstva

domka222
12. sep 2022

@bilberryday ale prosím ťa. Musíš mať v roku jednu preventívnu,či si tehotná alebo nie. Tehotné môžu ísť až dva krát

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
domka222
13. sep 2022

@bilberryday prečítala som si. Píšu, že tehotné majú absolvovať, nie MUSIA. Pri prvom, aj druhom tehotenstve som bola raz a nikdy nebol problém v ďalšom roku.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
domka222
13. sep 2022

@bilberryday nejdem sa tu s tebou doťahovať. Lebo píšu ti tu aj vlastné skúsenosti, že stačí len jedna, ale nie, ty si ideš svoje.