icon

Je pravda, že ak žena berie doplnok výživy, rodí sa veľké dieťa?

optimalne_ph
27. jan 2013

mam oslabenu funkciu stitnej zlazy a nie som si ista tym, ze by nasa dostupna zelenina a ovocie (najma teraz v zimnom obdobi) obsahovala dostatok vitaminov a nechcem mat slonie dieta 😕

Strana
z3
usiko
27. jan 2013

somarina,dcera mala 2750g a brala som doplnky pre tehotne plus omega3...toake budes mat dieta zavisi od toho aki velki su ludia vo vasej rodine.....aj stari rodicia napr. a po kom sa toto dieta rozhodne vysku zdedit......

lubiduch
27. jan 2013

ako zodpovedna buduca mamicka som si v lekarni kupila tie najdrahsie vitaminy pre prvy trimester. a kazdu jednu som vygrcala jak mi zle bolo...potom som sa na to vykaslala, dieta mam zdrave

masinka
27. jan 2013

moj otec mal 5 kil ked sa narodil.... babka pred 60 rokmi urcite ziadne vyzivove doplny nebrala... bracho mal 5 kil ked sa narodil... pokial viem, ani moja mama pred 30 rokmi nic take nebrala.... ja som pri prvej dcerke brala poctivo vitaminy a vazila 3460 g, pri druhej som si na to spomenula tak dva-trikrat do tyzdna a mala 2800 g, pri tretej som si kupila 30 tabletiek Femibionu a ked im skoncila zaruka, tak som ich este 20 vyhodila a babika mala idealnych 3380 g 😀 ... ja som sa len bala, ze ak by som mala syna, tak ten by mal tiez 5 kil.... vraj ta velka porodna vaha je skor geneticky podmienena ako vitaminmi... no ,ktovie, ci aj to nie je mytus....
@optimalne_ph lieky na stitnu zlazu s vahou dietata nemaju nic spolocne, ak ich ale svojvolne vysadis, zvysuje sa riziko potratu alebo mentalneho postihnutia dietatka (cim vyssiu davku beries, tym horsie ak to len tak prestanes brat)

baklik
27. jan 2013

blud! je velmi potrebne, aby si mala najma dostatok kyseliny listovej, zeleza a tiez je potrebne pre zdravy vyvoj mozgu, zraku a nervovej sustavy aj prijem DHA, ktore obsahuju tucne morske ryby (losos, tuniak, ...). ak si vies tento dostatok zabezpecit aj stravou, mozes. ale ja som si nevedela, bola som velmi chudokrvna a aj napriek pravidelnemu prijmu tehu vitaminov som od cca polovice 2. trimestra musela zacat jest "konske" davky Fe na predpis gynekologicky a aj tak to bolo s mojim zelezom ubohe a bola som dost unavena....
nas maly sa narodil 49 cm a 3490 g - ziadne extra velke dieta. aj gynekologicka mi potvrdila, ze to su len povery...

ziggina
27. jan 2013

ahoj mam 10 mesacnu dcerku Alexandru a cele materstvo som brala femibion a maternu aj magnezium a ine,tusim si to uz ani nepametam ,kvoli udrzaniu a podpore babatka ,stalo to kopec penazi ale nelutujem,pretoze sa mi po 12 tich neuspesnych rokoch podarilo udrzat a porodit uzasne babo a vazila tak akurat 3.30kg.Myslim si ze to zavisi od teba ako sa rozhodnes,no v mojom pripade ziadne obrie dieta nebolo----

lara69
27. jan 2013

Pokial si vitaminy kupis v sr tak je to biznis. Ja som brala nutrifem basic, omega3 mastne kysily a magnesium, zelezo. Vsetko vyrobene pre zapadny trh. Dieta sa mi narodilo zdrave 4 kg. Ovela dolezitejsie su omega3 madtne kyseliny ako vitaminove doplnky. Syn bude mat 10 mesiacov a uz dokaze veci ako rocne dieta. A to sme zacali chodit este nemal 8 mesiacov.
Ak mas predispozicie na vysoke dieta tak necakaj drobca 🙂

mirka_aa
27. jan 2013

cele tehotenstvo som brala femibion,a neskor aj Magne B6 premium a dcerka mala 3800g 54cm a tyzden som prenasala... teda neviem co je na tom pravdy,ja som o tom ani nevedela,a nemyslim si ze sa narodila nejak velmi velka nato ze v rodine sme vsetci vysoky manzel ma cez 2metre...

kobrtko
28. jan 2013

hehe, ja som brala a dieťa malo 1280 g....ale to bolo preto, lebo sa narodil predčasne (30. tt). Teraz si občas vitamín dám (keď si spomeniem, tak 3 x do týždňa, ale to ich už len dorazím a ďalšie nekupujem), viacej sa pchám chlorelou.
Tak ono sa nedá celý rok stravovať len zdravo...v zime je to bieda (okrem koreňovej zeleniny, cibule, cesnaku a kys. kapusty)... tie rýchlené moc nejeme, iba občas, tak trochu umelohmotných vitamínov snáď nezaškodí.
Ja by som brala väčšie dieťa ako som mala prvé, to hej 😉

jasminet
28. jan 2013

pri dcere som brala kys. listovu a nejake tehu vitaminy a mala sa narodila 3300g a 50 cm - tyzden prenasana
pri synovi som nebrala vobec nic, okrem asi mesiaca kys. listovu a tyzdna magnezium a mal 4180g a 52cm - tyzden pred terminom.
tak si vyber 😀 😀 😀

monika_h_
28. jan 2013

ja som nebrala žiadne vitamíny len kys. listovú 3mesiace a malá mala 52cm a 4210g... 🙂 tak radšej ani pri druhom nebudem, lebo ak by malo byť väčšie tak neviem neviem... 😀

katarina_st
28. jan 2013

podla mna to nie je pravda... Vitaminy som brala v obidvoch tehotenstvach. Sice prve babo malo 3850g,53cm, ale bol to chlapec, mozno to bolo aj tym. Druhe mam dievcatko a pri narodeni mala 2850g,48cm.

veronkarisko
30. jan 2013

podla mna je to hlúposť...ja som brala vitamíny najprv preto že som bola v 6 tt a bábinko bolo sttrašne maličké a gynekolog si nebol istý či ešte spontanne nepotratím, a potom som ich brala už stále ale nie každý den ale obden a bábo sa narodilo 3110g, 51cm

irwin
19. apr 2016

V tehotenstve neodporucam jest tuniaka zraloka makrelu vsetky velke ddrave ryby obsahuju ortut a olovo dostava sa to do tela dieťaťa

prirodka
25. apr 2016

Moja dcéra celých 9mesiacov užívala prírodné doplnky výživy,dieťatko malo váhu akurát,všetko v poriadku,takže to nie je vôbec pravda.Nečítala som všetky správy, ale chcem podotknúť ,že doplnky výživy žena v dnešnej dobe potrebuje,nakoľko v strave potrebnú výživu nemá.Dieťatko takisto potrebuje maŤ všetko pekne vyvinuté, bez porúch.....10rokov ich odporúčam,to je myslím,dostatočný čas na to, aby som mohla o tom hovoriť,keď že skúsenosti majú maminky veľmi dobré.Takisto aby bolo mliečko,ak dojčíte,dostatočne výživné a aby mohli kojiť maminky čo najdlhšie...Ale neboli to doplnky z lekární, to je pravda.......v minulosti to nebolo potrebné,ale pozrite sa len na to, koľko detičiek už odmalička berú lieky, sú náchylné na choroby/lebo IS sa tvorí do 3rokov/,alebo sa rodia s vývinovými poruchami....no,nedalo mi aspoň týmto málom prispieť.....

mukiii007
25. apr 2016

Neviem, čo je na tom pravdy, ja som popravde nebrala nič, akurát som jedla ovocie a zeleninu ako doplnok stravy a dcérka sa narodila s váhou 2,90kg a mala 49cm. (Ex)Svokra napríklad ale brala rôzne vitamíny od výmyslu sveta celých 9 mesiacov a dcérka sa jej narodila skoro so 4kg a mala 52cm. Ako bonus, bola chúďa červená ako paprika skoro 3 mesiace vkuse a lekári povedali, že to práve z tých doplnkov... Tak ja ti teda neviem :D

brckava36
25. apr 2016

pri prvej som uzivala vitaminy stale a mala len 3150g. Pri druhej som uzila len parkrat a mala 4500g,takze ja tomu neverim

zuzanka3381
7. jún 2016

Ja mám beriem Euthyrox kvôli ŠŽ, a po potrate a vlastne aj pred ďalším tehotenstvom aj počas celého tehu som brala kyselinu listovú, odporúčali mi to v nemocnici po potrate. Iné vitamíny som nebrala žiadne. Zelenina a ovocie, Dcéra sa mi narodila 5005 g a 52 cm. Na pôrodnej sále sa ma pýtali, že či som brala steroidy. Vraj z liekov na ŠŽ sa nemohla narodiť tak veľká, ani z kyseliny listovej. Tak neviem. Cukrovku nemám, ani malinká nemá našťastie. Jednoducho sa jej darilo u mňa. a to som pribrala za celé tehotenstvo iba 11 kíl 🙂

lucka011
7. jún 2016

Ak mas znizenu funkciu viac, treba aby lekar nasadil lieky, pri znizenej funkcii je vela rizik, dieta sa vyvija aj pomocou nej. ak je znizena len tak hranicne, tak ja by som brala vitaminy. V prvom tehotenstve mi zistili znizenu funkciu, nasadili lieky a brala som aj vitaminy. Mala sa narodila s vahou 3200g a 48cm. Ja si myslim, ze to vitaminmi nie je.

humajnicek
7. jún 2016

Určite to vitamínmi nie je. Vitamíny nedokážu rast dieťaťa ovplyvniť až tak veľmi. Dokážu akurát tak ho podporiť aby sa vývin nezastavil 🙂

evittam
7. jún 2016

Je zbytočné brať nejaké výživové doplnky pre tehotné ak je žena zdravá a má v pohode tehotenstvo - je to len marketingový ťah. Dostatok vitamínov, minerálov a ostatných potrebných živín je dosť aj pre tehotnú v normálnej a vyváženej strave. Aj tak chemické vitamíny naše telo nevie efektívne využiť a väčšinu vylúči ako "odpad".....Ja som ani pri jednom z tehotenstiev nebrala žiadne umelé preparáty a všetko je v najlepšom poriadku...

pekkka
7. jún 2016

ja som brala a dcerka mala 2900g a 51cm

adka2011
7. jún 2016

Pokial sa stravujes ako-tak normalne a vysetrenim ti nezistia nejake varovne ukazovatele, neber nic. Ja som nebral nikdy nic, a narodili sa mi bezmala 4kilove deti.

michaelsa
7. jún 2016

Podľa mňa to úplne nezáleží od toho či berieš alebo nie

Strana
z3