Kardiotokografické vyšetrenie

doliva
25. júl 2013

Ahojte dievčata prosím Vás zajtra ideme na vyšetrenie ctg,prosím Vás čo tam presne robia a váhu dieťatka mi tm nebudu asi vedieť povedať však?

ematko29
25. júl 2013

prídeš si tam oddýchnuť na asi 15 až 20minút poležať.Cez brucho ti zapnú taký pás ktorým monitorujú ozvy srdiečka babetka aci nahodou maternica nemá kontrakcie.poležiš si aidete domou 🙂 váhu ti zistia len ultrazvukom

doliva
autor
25. júl 2013

@ematko29 mne celé tehotenstvo povedali že malá má takú váhu ako má mať...nič iné....a to sa možem najesť?A keby som mala kontrakcie tak čo?

stellamaris
25. júl 2013

@doliva u nas sa pri ctg sedi,s pasmi na brusku,kontroluju sa ozvy srdiecka a ci nahodou nemas kontrakcie 🙂 vaha sa zistuje pri sone,a to iba priblizna 🙂 neboj sa,za chvilku porodis,budes vahu vediet presne!

doliva
autor
25. júl 2013

@stellamaris no to ano 😀

ematko29
25. júl 2013

@doliva jasné ,že sa môžeš najesť,pamätám sa,že ked som išla ja so staršou na ctg asa mi málo hýbala asi spala tak ma poslali nech sa idem najesť 🙂

doliva
autor
25. júl 2013

@ematko29 a moja je agentka ona tak robi naopak 😀 tak dúfam že nás tak nepošlú 😉

stellamaris
25. júl 2013

@doliva daj si cokoladovu tycinku,to sa babo bude vrtiet v brusku 😀 ja som to mala v brusku tak vesele,ze som musela prist este raz na ctg a predtym nejest,lebo by nic nezaznamenali 😀

zinhka
26. júl 2013

Ahoj dievcata, koncim 36 tt, dnes som bola 1x na ctg a vyskocili mi 2 silne kontrakcie za pol hodinu merania. Pri prvej dcerke som na monitore ctg nikdy nemala ani 1 kontrakciu, az v den porodu presne v den terminu. Moze to byt len tym, ze babo sa vtedy prave hybalo? Alebo je to uz predzvest...?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre