Kde v Prešove robia test na tehotenskú cukrovku?

peptina
27. jan 2012

kde v PO robia test na tehotensk cukrovku?

miika
3. jan 2013

Nie som z Presova, a podla datumu vidim ze je to uz neaktualne, ale ostatnym maminam odporucam navstivit s vymennym listkom nejaku kvalitnu diabetologicku ambulanciu. Pri druhom tehotenstve som bola na teste v dia ambulancii, odber normalne z krvi do skumavky pred vypitim cukru, potom znova do skumavky a do labaku po hodine a po dvoch. A nemala som diabetes.
Ked som cakala tretie, urobili mi odbery priamo u sukromneho gynekologa sestricky, s glukometrom. Cize vypila som glukozu a merali ma pred a po obycajnym glukometrom z kvapky krvi. Vyslo mi ze mam tehotensku cukrovku. Potom som chodila do tej dia ambulancie kde som sa dala testovat pri druhom tehotenstve a naozaj sa cukrovka potvrdila a aj som drzala dietu, pravidelne kazdy tyzden chodila na kontroly a ku koncu bolo aj pichanie inzulinu v slabych davkach.

Co tym vsetkym chcem ale povedat je to, ze som pocas merani krvi doma glukometrom zistila, ze tento pristroj je priserne nepresny !!!! v kazdom prste namera iny cukor, co je uz uplny vrchol, v rozsahu niekolkych bodov co moze byt fatalny vysledok. Jediny presny vysledok dostanete teda z laboratoria a preto by som isla len do diabetologickej ambulancie a nedala si to robit niekde glukometrom. Moze sa totiz stat ze budete na hranicnej hodnote, lebo vam to zmera glukomer nepresne, vyhodnotia to ako ze nemate tehotensku cukrovku a potom budete jest tak ako predtym, nebudete sa obmedzovat a dieta bude velke a moze mat problemy po porode s cukrom.

Prajem vsetkym hlavne aby cukrovku nemali - bez nej je to tehotenstvo ovela ovela prijemnejsie 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre