Keď sa dieťa pritrafí
V poslednom čase som si všimla, že pribúdajú diskusie na tému neplánovaných tehotenstiev..príklad - rodina má už 3 deti a ďalšie neplánovala, no stalo sa..a potom reči o tom, ako sú na tom finančne zle a úvahy o interrupcii..tak sakra keď neplánujem ďalšie dieťa, tak sa asi chránim nie?nehovorím o ženách, ktoré otehotneli aj napriek antikoncepcii, ale tie určite netvoria celú skupinu..nechápem, prečo sa tie ženy sťažujú a pýtajú rady, ked zlyhala v prvom rade ich zodpovednosť..
@emily76 ale niekdy ide len o sex uzitie si napr.na chate na silvestra a vtedy ked sa prirtrafi ptm co :D a nebdueme si tahat medove fuzy... aj zeny sexuju bez lasky, len z vasne a ze nehladaju v milencovi aj muza a otca deti... proste LEN sex.. vies co myslim.... a vtedy je blbost nechat si dieta... za noc s "neznamym"
@bbarboraa vieš , čo je blbosť?
otrčiť hocikomu bez lásky, na chate,....triezva alebo opitá....
to je teda riadna blbosť!
a potom na to musí doplatiť životom niekto, kto sa na tento svet nepýtal
a len preto, že ženské si nevedia udržať nohy pokope a chlap vtáka 😖
je mi na grc z takýchto životných postojov a hodnôt
vieš, to dieťa by možno v konečnom dôsledku bolo tým lepším následkom takejto noci
horšie chytiť nejakú pliagu od nejakého k.revníka 🙄
@bbarboraa tak sa treba dopredu postarat, aby som neotehotnela. Ved nikto nehovori, ze sa mame milovat, len ked chceme dieta. Ale hadam kazdy ma dost rozumu na to, aby v prvom rade chranil sam seba. Ja by som bez kondomu s chlapom nesla, ak by to nebol partner, s ktorym by pripadne tehotenstvo nebolo tragediou. A od ktoreho som si ista ze nic nechytim. 😉
@didi19 a prečo si myslíte, že to dieťa by trpelo? 😕
a radšej nech zomrie? 😕
to kde chodíte na tieto alibistické reči, ktoré majú ospravedlniť takýto čin proti ľudstvu, ľudskému životu a ktorý porušuje práva ešte nenarodeného dieťaťa?
to akože týmto chcete povedať, že nechcene narodené deti doma každý mláti, týra, nechá umrieť hladom?
omg
a že vyspelá spoločnosť 😝
sme sa teda dopracovali 🙄
@billam je vhodny, lebo ide o to, co chcela autorka, nie o to, ake zeny sa tu potom vyjadrili. su tu ine odvecne vyjadrenia, uplne ine, nez co chcela autorka pocut...ona hovorila o nezodpovednosti, j a tiez. zaujimave, ze hadat sa nechces, ale odpovedas. keby si nechcela, tak proste uz nereagujes. pritom ty si ma prva oznacila, tak jasne ze chces...a samozrejme ze potrat je vytiahnutie plodu z tela matky, tak aby nemohlo dalej rast v jej tele a prizivovat sa na jej potrave, cukru z krvi, vsetkych latkach pre zivot...aby proste neprislo na tento svet schopne zivota, ale aby ho mohli zahodit do odpadu v nemocnici...lebo ho nechcu. end of story. no strasne daco. ale zato ked to decko zena nechce, je to jej vec. kazdy kto to odsudzuje nie je normalny. je to jej telo,moze to urobit.
@macamac ale prosim... ak to ty takto citis nech sa paci... ale neviem kde zijes... proste sex drogy a rockenroll ti nic nehovori? netreba robit zo sexu hned megavaznu vec a cakat na obrucky...aj ked nikomu nezzlievam ak tak robi... preco by bola blbost si poriadne zasexovat omg....
...ale sa mi paci ze si taka idealistka...
@emily76 no ano ale je aj vela kondomovych deti... to je fakt... nehody sa stavaju....
@didi19 tak potom nech je aj tehotenstvo uznané od 3.mesiaca a teda nech netrvá 9 mesiacov 🙄
nech sa to volá akokoľvek, je to už niečo živé
a pre niekoho to už má dušu
a nie každý nosí pod srdcom do 3.mesiaca mačiatko 😝
( s nadsázkou myslené)
niekto od začiatku nosí dieťa
či sa ťa niekto pýtal, že: si tehotná? nosíš embryo? zygotu? zhluk buniek? 😅 😝
@macamac No lebo nemusí mať rodičov v lepšom prípade sa mu nebudú venovať a bude trpieť a v tom horšom ho môžu zanedbávať-týrať (napr.prípad malej Lucky alebo čo to bolo pretriasané)
Nič proti viere ale nemám rada ked poučuje nejaká veriaca moralistka-a vlastne chce silou mocou nahlas kričať môj názor je ten spráááávny a jedine môj.Boží dar -možno
A prečo boh dovoli aby tie malé deti tak trpeli
@bbarboraa nie, nie som idealistka, ale moralistka 😅
vieš, to je podľa tejto novej doby už lepšia nadávka 😀 😉
a znamená niečo hanlivé 😉
lebo morálka je už v paži
nie, nie som idealistka
len mám iné morálne zásady
nie som bezchybná
ale sex, drogy, rokenrol...nemusím
zas nemusím byť vo všetkom in 😅
stačí, ak si vážim samu seba a sex si doprajem s tým,koho milujem 😉
také jednoduché, až primitívne 😅 😀 😉
viem, čo už....ale ja som taká 😝
@macamac nie, ano, ano.
vies co, svojublahosklonnost a zasluhy za materstvo si nechaj, matky su tiez len ludia, kazdy robi chyby a nie su matky o nic lepsie len tym, ze su matky. svet nepotrebuje dalsich ludi, technicky sme premnozeni, v niektorych castiach sveta je ich tolko pokope, ze prakticky ziju na smetisku. take deti nie su potrebne, iba ak na vyrobu botasiek a roznych inych podradnych prac, ktore mi europania nemusime robit len vdaka nim. resp vdaka tym premnozenym sa zvysuje uroven a zaroven aj tak ta primitivita nikdy nevymizne. lasku mas aj bez dietata. ked niekto chce dieta, super, ale za kazdu cenu nieco silit nie je dobre, ani moralku...
no a pri takychto ste smoklili do vreckoviek pri modrom z neba.mna zase to dvihalo zo stolicky,ked si niekto narobi kopu deti a tie chudatka musia mrznut v polorozpadnutom dome a idu sa ukazovat do TV.dieta je pozehnanim,nevravim,ze nie,ale v dnesnej dobe,ked si nemozme ist uz ani do lesa len tak po drevo a nemozme uz pomaly nic,aby sme zato neboli stihani,je nerozumne si narobit kopu deti.volakedy sa dalo uzivit a mozno aj dnes sa da,ked sa uskromnia ludia.a ze niekto ma deti a druhu dviha zo stolicky,lebo jej nebolo dopriate je bohapusta zavist .
@didi19 počuj, ja tu nevystupujem ako veriaca moralistka 😉
ja tu neťahám Pána Boha 😉
a v podstate aj keď som veriaca, tento názor absolútne nemusí vychádzať len z mojej viery, ale z úcty k všetkému živému
lebo - veľa veriacich bolo na potrate a veľa neveriacich by nešlo nikdy 😉
a to, prečo Boh...toto a toto.....tak to neviem
nie som Boh, nevidím mu do hlavy 😉
a inak - veriaci tu nie sú od toho, aby pochopili Božie plány
lebo tie sú pre nich častokrát nepochopiteľné tiež 😉
ale sme OT 😉 🤐
@hoblinka13 presne.
@didi19 a k tej medicíne- ani sa nejdem vyjadrovať
nie som medik
ale jedno vieme všetci - aj medicína robí chyby, aj medicína sa mýli
a rokmi napreduje - teda mala by 😉
takže čo hlásajú teraz, o rok už môže byť inak
takže ich vyhlásení a vyjadrení sa v tejto konkrétnej veci nedržím 😉 🙂

pripájam sa... tiež ma ide roztrhnúť keď tu čítam niektoré témy...najmä keď sa človeku nedarí, na nálade mi to nepridá... nezvyknem na take temy reagovat, radsej si zahryznem do jazyka... ale ked tu zenska co cakala 4. dieta napisala, ze zase len dievca a ze z ruzovej je jej na grc, uz som jej napisala co si myslim... a este pevne dufam, ze tie zeny, co idu na potrat aspon lutuju co urobili.