Keď sa dieťa pritrafí
V poslednom čase som si všimla, že pribúdajú diskusie na tému neplánovaných tehotenstiev..príklad - rodina má už 3 deti a ďalšie neplánovala, no stalo sa..a potom reči o tom, ako sú na tom finančne zle a úvahy o interrupcii..tak sakra keď neplánujem ďalšie dieťa, tak sa asi chránim nie?nehovorím o ženách, ktoré otehotneli aj napriek antikoncepcii, ale tie určite netvoria celú skupinu..nechápem, prečo sa tie ženy sťažujú a pýtajú rady, ked zlyhala v prvom rade ich zodpovednosť..
@martato no presne po tom som túžila že aj ked sa po rokoch rodina stretne tak niesom skoro sama ale proste jedna ooooobrovská rodina.
Ja som sa nevydala ale to nieje teraz podstatné a tiež som začala žiť s mojou polovičkou preto aby som ho urobila šťastným ,podporovala ho ,pomáhala, nezabudla som oceniť jeho šikovnosť ale s mojimi pochvalami asi rástol nielen on ale aj jeho ego.A čím som sa viac snažila tým menej sa snažil on tým menej som toho dostala-ponižovanie -urážky,..
@didi19 jasne chapem, mozno jemu sa nedostavalo toho, co by mal.. drzim palce, snaz sa mu pomoct za kazdu cenu, je to otec tvojho dietatka, ak sa nemylim .. a nebudes si vycitat,ze si nic neurobila.. mozno sa to zmeni a pride k Vam "bocian" v inej podobe.. mna za poslednych rokov naucil zivot ako dovtedy nie za 30rokov a strasne za to dakujem a nebudem tu rozoberat ci som veriaca neveriaca..ano viera mi pomaha, ale to je vec kazdeho v co veri a co nie.. podstata je jedna, vsetci sme tu jeden pre druheho a nie pre seba a to je podstatne, lebo bez lasky je svet a zivot prazdny a podstata lasky je v darovani , darovani seba , darovani zivota, ci uz ako mama ako otec 🙂 .. aj moja svagor mal hlupe narazky,ked jeho zienka, vlastne manzelova sestra cakala ich druhe dietatko, a povedali,ze je tam velka pravdepodobnost downovho syndromu.. ale nastastie je krasny zdravy chlpcek a prepacte za vyraz, ked som ho vtedy pocula, som myslela,ze ho zavesim za ... do prievanu !
tiez som mala moznost,ked som stretla maminu, co mala prve umele oplodnenie a podarilo sa im druhe prirodzene.. bola to neveriaca zienka a sama si povedala, no mame este 5 embryi.. a co teraz, su to nase biologicke deti.. a vtedy som sa tiez zamyslela, a uvedomila si, aka mozem byt vdacna, ze mam to co mam..
@didi19 mne blízka osoba bola tiež na interupcii... Bola tiež v nezavideniahodnej situacii. Vtedy si myslela, že to bola dobrá volba, no teraz s odstupom času to vníma ako najhorší skutok v jej živote a uznava, že si nechala zabiť dieťa. Asi do smrti ju to neprestane trápiť, naučila sa s tým žiť, ale nezabudne nikdy. Po interupcii trpela depresiami, dokonca prežila falošné tehotenstvo - akoby podvedome chcela ten skutok odčiniť tym, že porodí dalšie dieťa. LEn tolko, že neodsudzujem ženu, ktorá ide na interupciu, ale môj nazor je ten, že nech už to v tej chvílke myslela akokolvek dobre, v konečnom dôsledku to bolo to najhoršie čo mohla spraviť.

@mylove321 nechapem Vas nazor.. ale je to Vas nazor.. pre mna je to sebeckost.. a na to nie sme na svete ! Nevymenila by som za ziadnu karieru, spolocensky rebricek, peniaze , za svoju rodinu. nie je nic krajsie ako Milovat a byt milovany! Neviem nic o VAs, sudit Vas nechcem a ani na to pravo nemam..prajem vela stastia v zivote!