Kedy ísť na prvú tehotenskú kontrolu?
Ahojte, nedávno som zistila,že som tehotná ..momentálne som 5+1
Kedy odporúčate ísť na kontrolu,chcela by som ísť keď už bude vidno aj ako srdiečko bije 🙂 ďakujem
Radsej sa objednaj ako pise really. Mna zobrali az ked mi 5 dni meskala menstruacia. Bola som 5+0 a Hcg som mala nejakych 3500 cize presne tolko aby bolo uz vidno aspon vak. Srdce bolo pocut az v 8+2 kedy som mala dalsiu kontrolu.
Prvé sona som mala v 6-7.tyzdni a vždy už bilo srdce. Lekári ideal objednávajú ten 7/8 týždeň. Aby ešte nebolo riziko mimomaternicove na jednej strane a na druhej už aby niečo bolo vidno.
Ideal okolo 7 tyzdna aby bolo vidno uz srdiecko. Ale zalezi co mas nejake zdravotne problemy pri ktorych treba nasadit lieky v tehotenstve. Zavolaj gynekologovi oni tak objednaju ako uznaju za vhodne. Jase srdiecko moze byt vidno aj skor ale na to treba velmi dobry pristroj a velmi trpezliveho gynekologa. Kazda zena to ma trosicku inak. Preto okolo toho 7tt vtedy by uz vidno malo byt (aspon vo vacsine pripadov)
Ahoj ak si prisla k lekarovi ze si tehotna on ti dava dalsie terminy a poradne
@martinaju v 7tyzdni nebolo na sone vidiet nic iba bublinku
@hsjdudhdbd 6+1 som mala 2 krat srdiecko treti krat babo odpovedalo velksoti 5+5 a gynekolog nasiel srdiečko velmi vela zalezi aj na pristroji aky lekar ma.

Zavolaj a oni ta objednaju.