icon

Kedy ísť prvýkrát k lekárke?

kika_198
24. júl 2016

Ahojte chcem sa len spýtať dnes som si robila test a ukázal mi slabšiu druhú čiarku 🙂 kedy ísť k lekárke aby mi tehotenstvo vedela potvrdiť? Ďakujem veľmi pekne za rady 🙂

Kedy ísť prvýkrát k lekárke?
glorikarebeka
24. júl 2016

@kika_198 zajtra a gratulujem

charlie1980
24. júl 2016

Pri takejto ciarke cca o 2 tyzdne a budes to mat aj s akciou (za predpokladu vnutromazernicoveho tehotenstva)

charlie1980
24. júl 2016

@glorikarebeka Naco zajtra? Ved tam nebude vobec nic vidno. Max.tak zvysenu maternicu, ktora je aj pred menzesom.

zuzada29
24. júl 2016

Neviem kedy odporucaju ist k doktorovi. Kazdopadne by som v tvojom priprade asi pockala na uplne vyraznu druhu ciarku. Tehotenstvo pocitaju od poslednej menstruacie na 40 tyzdnov. Takze ak vies kedy si mala poslednu menstruaciu tak si vies zhruba vypocitat v ktorom tyzdni tehotenstva by si mohla byt. Srdiecko zacina bit babatku okolo 7-8 tyzdna ak sa nemylim, resp. vtedy to uz moze aj doktor vidiet na sone. Ja by som kazdopadne isla k doktorovi ked budes mat tu druhu ciarku rovnako viditelnu ako je ta prva. Akonahle mas potvrdene tehotenstvo je potrebne si davat na seba pozor, ci uz s liekmi ak by ta nieco bolelo, ci uz s bylinkami- caje a podobne. My sme cakali druhe babatko a kedze som aj pri prvej na zaciatku tehotenstva krvacala tak mi hned nasadila lieky na udrzanie tehotenstva, pricom som bola u doktorky uplne na zaciatku, lebo na sone bolo vidiet len gestacny vak a babatko este nebolo vidno.

glorikarebeka
24. júl 2016

@charlie1980 je mi jasne,ze tam nebude nic vidno,ale lekar je lepsie povie,poradi ako tu na MK

kika_198
autor
24. júl 2016

@zuzada29 ďakujem za radu poslednú som mala 27-30.6. Dnes som mala dostať ale nič 😀 už asi 4 noc po sebe som sa budila čo som musela ísť na WC. Inak som v noci nechodila vôbec 😀

bosoriak
24. júl 2016

@kika_198 K lekarovi uplne staci ist 8-10 tyzdnov od poslednej menstruacie.

sense
24. júl 2016

Ja som bola potim co mi meskala 7dni a na teste boli 2kolajnice lekar potvrdul tehu na sone bol vidiet len vacok....inak zijem v zahranici a tam sa chodi az okolo 10-12tyzdna skor len v pripade krvacania....urcite este par dni pockaj...lebo teraz ti lekar vezme krv a povie ze si tehu ale viac neuvidi ak chces vidiet viac pockaj tyzden dva

sense
24. júl 2016

@kika_198 ja som tiez tusila yned ze som tehu lebo mi chodili ako svajc.hodinky

charlie1980
24. júl 2016

@sense No aj to ako ktory....mne robili prve odbery v 11tt, aj to boli Trisomy, inak vobec. Lekari na SK sa neunuvaju. Kultivacie okrem cytologie vobec ziadne.

07022007
24. júl 2016

Urcite zajtra,necakala by som . Keby som nesla hnes nemam syna

kika_198
autor
24. júl 2016

@07022007 prečo by si ho nemala? Koľko si mala od poslednej Ms keď si išla k lekárovi?

candii
24. júl 2016

Mne povedala moj gynekolog ze mam prist o 2 tyzdne ..

bajana
24. júl 2016

@kika_198 nenechaj sa vystrasit takymi silnymi vyjadreniami....bola som po prvom nevydarenom tehotenstve (MA v 11tt, a to bolo v 6+4tt potvrdene srdiecko) v oboch pripadoch v 9tt...v prvom trimestri neexistuje ziadna istota a ak sa plod nevyvija od zaciatku spravne, ak mu nepomoze vobec nic....pockaj este aspon 2tyzdne, davaj pozor na krvacanie alebo nahle silne bolesti...

sense
24. júl 2016

@charlie1980 nezijem na sk teraz som isla len aby som mala istotu.... Jed som bola 1x tehu taj sim mala termin az v 12tt ake kedze sim krvacala dali mi termin hned a to pozrel preci krvacam vysetrenia nerobil tiez az potom v tom 12tt

ukulela
24. júl 2016

@kika_198 nestresuj. ozaj je zbytocne bezat k dr v den meskajucej MS. na sone nic neuvidi a ty budes v strese, akcia srdca bude vidiet mozno o 3 az 4 tyzdne. mne robila dr dono az v 10tt prvy krat. ja som volala az ked mi ms meskal viac ako tyzden. vzali krv, no sono robila az neskor. skratka leharo pohodicka - aj zo strany lekarky. a to som mala po 1 predchadzajucom potrate. no doktorka napriek tomu nestresovala, akurat mi preventivne po potvrdeni dala duphaston.
drzim ti palce. takze pockaj na dlhsie meskanie a mozno zavolaj do ambulancie, ze kedy sa mas 1krat ukazat. ozaj zalezi aj od lekara, ako k tomu pristupuje on .... mozno ta bude chciet vidiet hned, mozno az o dake 3 tyzdne.

frau99
25. júl 2016

@kika_198 ja som isla ked mi ms meskala , a pri druhom hned ako bol pozitivny 😊😊😊

kika_198
autor
26. júl 2016

Super ďakujem za rady babule 🙂 keďže momentálne nebývam v meste kde mam lekárku tak k nej idem v piatok a uvidíme čo povie 🙂 už sa neviem dočkať 😊😊😊😊