icon

Kedy mám ísť k lekárovi?

mommynka11
30. dec 2013

Ahojte mamky, s priateľom sa snažíme o bábo. Poslednú menštruáciu som mala 3. 12, v poslednom čase mi chodí hore dole, 23. alebo 25. deň, trvá týždeň. Počítam si to teda tak, že menzes mi chodí každý 25 deň. čiže mešká mi už 4-5 dní. Včera večer som si robila test, už som to nevydržala pretože moc túžim po bábu 🙂 vyšiel pozitívny 🙂) dnes ráno repete, tiež pozitívny. Som teda asi tehotná 🙂 Kedy mám ísť podľa vás k dr? nechcem vyzerať jak tupelo, že mi mešká menzes 4 dni a už sa trepem 🙂 ďakujem za odpovede

ja1985
30. dec 2013

@mommynka11 blahozelaaaaaaam 🙂 ja by som este nejaky ten tyzden dva pockala aby tam vobec nieco videl...ja som bola prvykrat u dr. az v 9. tt...

mommynka11
autor
30. dec 2013

@ja1985 ďakujem 🙂) som už hrozne nedočkavá, viem, že by tam nevidel ešte nič ale aspoň by mi to potvrdil, to by bola stopercentná istota

marmete
30. dec 2013

@mommynka11 Mne odporučila moja doktorka ísť po dvoch až troch týždňoch... a to mi meškala menštruácia dva dni. A srdečná gratulácia 😉

majusqa77
30. dec 2013

@mommynka11 ja som tiez nevedela, tak som si zavolala.. ..a objednal ma tusim o 2 tyzdne, to uz bolo aj na sone vidno

sorciera24
30. dec 2013

@mommynka11 odporuca sa, ekd meska aspon 2-3 tyzdne...... aby to uz bolo vidno.....

mommynka11
autor
30. dec 2013

@sorciera24 ďakujem všetkým, tak ja si teda počkám tie dva týždne. vydržím 🙂 aj keď sa musím priznať, že najradšej by som to vykričala do sveta od šťastia 🙂)

luciahromadkova
30. dec 2013

blahozelam, a ponahlat sa nemusis...aj ked ja som sa tiez ponahlala a dr. zahlasil vidim gestacny vacok...

milota164
30. dec 2013

gratulujem 🙂 ak nebudes mat problemy tak staci o mesiac alebo aj neskor

gumimaci
30. dec 2013

@mommynka11 2-3 tyzdne a gratulujem 🙂

tatis
31. dec 2013

gratulujem 🙂 🙂 ja som na tom podobne, asi tak +14 dni pred Tebou, ale este som nebola u doktorky. pri prvom dietatku mi tiez povedala, ze staci ist v nejakom 7-8 tyzdni,ak sa samozrejme citim dobre, aby to bolo na sone vidno. Som v nejakom 5-6 tyzdni, tak v polke januara pojdem k mojej doktorke. 😉

katka.86
2. jan 2014

Ja som podobne,tak 5tt a tiez neviem kedy presne ist..

bjanka00
13. jan 2014

mna objednali na cca 8.tyzden podla mojich vypoctov na vsetky testy a asi aj ultrazvuk; sice to cakanie na nervy, lebo to stale nemam potvrdene od lekara, a stale rozmyslam ci to tam dole vsetko zije a rastie ako ma...

zvolsiinylogin
16. jan 2014

ja som bola vcera, nic som nehovorila, len "rano som si spravila test" a ukazala som im ho...hned ma brali na sono, aj tak videl len vacok, kontrola 30.1....mala by som teraz byt 5tt +5 , takze o dva tyzdne to bude 7 aj nieco?

samaneviem2
19. nov 2015

ja som objednana, ked uz budem 50DC... myslite, ze uz to bude iste a bude nieco vidno? 🙂

ria88
20. nov 2015

@samaneviem2 ako dlho vies, ze si tehotna? ake dlhe cykly mavas? ak ti meska aspon 2-3 tyzdne a rovnako dlho to vies, tak uz by mohol vidiet nieco na UTZ.

samaneviem2
20. nov 2015

@ria88 viem to len tento tyzden.... meskat mi bude na kontrole 2 tyzdne - mam cca 32-37 dnove cykly... tazko povedat,ako kedy...

ria88
20. nov 2015

@samaneviem2 tak potom este od toho nic vynimocne necakaj a upozorni urcite doktorku, ze mavas dlhe cykly, aby ti neratala ultrazvuk podla dlzky cyklu 28 dni.

samaneviem2
20. nov 2015

@ria88 tak teraz si ma nepotesila 😒 ale ja dufam,ze mi aspon potvrdi tehotenstvo,aby som bola na istote...nie len z testov

ria88
20. nov 2015

@samaneviem2 tak najistejsie je chodit na prve vysetrenie na prelome 6. a 7. tt., vtedy zacina bit srdiecko a budes si ty i dokina ista, ze je v poriadku. tym, ze mas dlhsie cykly, moze robit trosku neplechu, ak nevies presne termin ovulacie. takto moze dojst zo strany doktorky k omylu, ze sa jedna o neprosperujuce tehotenstvo. doktori totiz velmi radi a casto rataju, ze kazda zena ma 28-dnovy cyklus a vacsie odchylky neberu do uvahy. preto som ti teda radila, nech urcite upozornis dokinu, ze mavas dlhe cykly a ze ti vlastne MS meska iba 2 tyzdne.
este pre tvoje info, v case terminu zacatia MS sa rata tehotenstvo ako 4tt+0, ze zacinas piaty tyzden. ked ti bude meskat zhruba tie 2 tyzdne, tak uz mozes byt na tom vyssie spominanom rozhrani 6-7 tyzden, ale ak ti to kolise, mozes byt kludne iba na prelome 5-6 tyzden a to nie vzdy byva na ultrazvuku nieco vidiet. alebo je vidiet iba bodku bez srdiecka a potom je to zbytocny stres. mozno ideal by bol, keby si to skusila posunut este o tyzden neskor a to uz by som sla smelo k doktorke 🙂

samaneviem2
20. nov 2015

@ria88 no on to vie, lebo s tym za nim beham uz par rokov 😀 joj to uz neposuniem, ved ja sa nedockam :D ale utesujem sa tym, ze ciarky na testoch nabehli hned a riadne riadne silne...