Kedy presne sa považuje bábätko za úplne donosené?
Dieta národene 37+1 jw uz oficiálne donosene???
Ano do 37+0tt je predcasniatko
Od 38tt, ale je to veľmi individuálne, lebo dieťa narodené 37+1 môže mat nakoniec lepšiu poporodnu adaptáciu ako dieťa narodené napr 38+1
Veľa závisí od váhy a aké je apgar score
Ako sa sestricky rozhodnu. Moj sa narodil 37+1, a jedna druhej hovori, ze napis tam 38. Kebyze sa narodi o 2 hodiny skor, tak sa budete tvarit, ze je nedonoseny?
Ak je dieta oznacene za nedonosene ma byt o neho uplne ina starostlivost ako o donosene. Odchadzali sme z nemocnoce s vahou 2.500g
Za úplne donosené sa považuje v 40gt. Ale porodiť kľudne môžete +-2 týždne okolo termínu a dieťatko bude dostatočne zrelé.
Minimálne by mohlo v brušku vydržať do ukončeného 37gt. (a teda 36+7 alebo inak 37+0).
Ja som musela rodit v 39 tyzdni a dalsie dieta v 38, to mi lekar akurat hovoril, ze presne som ukoncila 38tt., ze uz sa fakt nemusim bat, mala som vysoky tlak a bolo nutne vyvolavat takto skor. Mala ale na sebe znaky nezreleho novorodenca, silnejsou zltacku, ale slabsiu ako napriklad syn narodeny v ukoncenom 39tt...inak vsetko v poriadku, vahu mali 3100 a 2900.
Pre zaujimavost, dieta narodene ako "prenosene", 8 dni po termine malo 2810, dalsie 3050 narodene 4 dni po termine.
Zdroj www.solen.sk
Cize od ukonceneho 37.tyzdna je uz donosene
Od 36 sa nemusis bat.
37 sa uz okanuju sekcie.
Moja je 37+2tt narodena s 2320gr a Vsetko bolo ok
Ja som teraz rodila 38+0 a malý mal 4370g. Čiže nedonosený rozhodne nebol 😂
zalezi od urcitych znakov, ktore ale ja neviem, lebo nemam medicinske vzdelanie. moj sa narodil v 38.tt planovanou sekciou a povedali, ze je nezrely. preco, to mi nikto nevysvetlil.
Donosene sa považuje 37+0 ,dovtedy je to predcasniatko

nie...