icon

Kedy ste sa rozprávali s gynekológom o pôrode?

kvikina087
20. mar 2016

Ahojte, chcem sa spýtať kedy sa rieši na poradni pôrod (spôsob, kde, s kým... )? ďakujem

Strana
z2
dandas
20. mar 2016

...a chces si zazmluvnit svojho gynekologa k porodu? Najlepsie sa o tom co bude a pod.porozpravas s doktorom ktory bude pri porode a teda si ho musis zazmluvnit...inak myslim v poradni domtora.nezaujima kde chces rodit alebo pri kom...max. s tebou bude riesit, ze je potrebny cisarsky ak je k tomu nejaky dovod...

kvikina087
autor
20. mar 2016

@dandas dakujem za odpoveď. No myslela som, že aj na poradni sa to prebera, ale niečo na tom je že jeho to asi moc nezaujíma :D Mám trochu skreslené predstavy.... :D ale inak áno, chcela by som svojho doktora k pôrodu.

tyelde
20. mar 2016

moja doktorka sa so mnou nerozpráva vôbec...a vlastne mi to nevadí 🙄

siska53
20. mar 2016

@kvikina087 ja si ani nepamatam,ale viem,ze dost skoro mi oznamil,ze pojdem cisarskym. Neskor zas,ze on uz nerodi,tak som si nasla ineho.
A pri druhom babu som.chodila k tomu porodnikovi,tam som uz sposob porodu neriesila,lebo to bolo jasne. A asi necele 2mesiace pred terminom mi oznamil,kedy bude sekcia a datum uz nemenil,len mi ho este potvrdil.

bonaqa2013
20. mar 2016

mne to nerozprávali ani pri jednom tehu....

chokma
20. mar 2016

Mne sa zda, ze so mnou to riesil okolo 35 tt. Co si mam pobalit a tak. Samozrejme, ze ja som uz mala vsetko nastudovane z modreho konika 😀

zdena12345
21. mar 2016

@kvikina087 so mnou sa nikto nerozprával...akurát som sa ich pýtala, čo si treba doniesť do pôrodnice

katka1981
21. mar 2016

@kvikina087, ked som si toho mojho isla zazmluvnit a sla som k nemu na prvu poradnu, spytal sa ma ako si predstavujem svoj porod. Povedala som mu, chcem aby bol, rychly, lahky, bezbolestny, aby som o nom ani nevedela. Tak sa zasmial, ze to chceme vsetci. Povedala som mu, ze pouzivam epino, ze nechcem aby ma strihal. Zasmial sa a povedal, ze naco by ma strihal, kto by to potom sil 🙂 A vysledok, rychly, lahky, super porod, nestrihal ma ani nesil. Lekarovi som maximalne doverovala, porodu som sa aj vdaka epinu vobec nebala, mazel bol pri mne cely cas, mala som epiduralku, vsetko bolo super.

kvikina087
autor
21. mar 2016

@katka1981 Tak to znie tak dobre :D Môžem sa ešte spýtať kde si rodila a koľko si za to zazmlúvnenie platila? Prípadne ako to funguje keď napríklad začnem rodiť a môj zazmluvnený lekár je niekde preč (odcestovaný)... ?

katka1981
21. mar 2016

@kvikina087, na Antolskej, dr. Havalda, on je velmi oblubeny. Naozaj srandista, prijemny clovek. 500 Sk otec pri porode, epiduralka tusim 2500 Sk a lekar 7000 SK, neviem. Nepamatam si uz ale cele to vyslo tusim 10000 Sk. Pojdem mrknut na cennik na Antolsku, tam to bude. No stane sa ze lekar netihne prist, ale tak nastastie moj bol v ten den v porodke, sice sluzbu mala nejaka dr., ale moj sedel kusok odo mna pri kompe, pozeral ma a ked som chytila tlaky tak som kricala na muza, nech ho ihned zavola, ze uz musim. A tak dosiel a za 20 minut bola mala na svete. Zial on je strasne vytazeny, vraj rodi uz aj v Rakusku. Asi mu v blizkej dobe zavolam, termin mam v strede jula tak sa bojim aby nebol na dovolenke.

katka1981
21. mar 2016

@kvikina087, tak ceny isli brutal hore: http://www.unb.sk/platene-sluzby/

ronny_9
21. mar 2016

@katka1981 uz ozaj nevedia co maju pytat :/

kvikina087
autor
21. mar 2016

@katka1981 Tak to hej tie ceny súúúúú... ale s tým treba asi už rátať. No viem, že ten môj lekár je tiež veľmi vyťažený a pracuje na viacerých miestach... Tak hlavne to ma odrádza, že človek do toho investuje a nakoniec ten lekár ani nepríde... No ja mám termín začiatkom júna a začínam byť dosť vystresovaná. To by si mala super, keď už jeden pôrod s ním máš za sebou, tak vieš aspoň z časti čo bude ďalej.

jasminet
21. mar 2016

@katka1981 som ti akurat chcela napisat, ze ake paradne ceny to boli 😀 dnes uz treba pridat € 😀

@kvikina087 tvoj gynekolog, ku ktoremu teraz chodis, ak nechodieva k porodom, tak sa velmi s tebou o porode nema co bavit, maximalne ked sa ho nieco opytas... v 36 tt ta posle do porodnice, tam budes do porodu chodievat na poradne. takze lepsie sa tam s nimi bavit o porode, kedze oni to riesia.

katka1981
21. mar 2016

@jasminet, no Jani, uprimne necakala som az take zvyhodnenie z 10000 na 15000 Sk. Ty si mala snad uz aj zlavu 😀 😀 😀 Ale tak ajkeby som si mala pozicat, tieto prachy mat musim. Ono mam taku skusenost, co kedysi stalo 500 Sk, stoji teraz 50 Eur.

katka1981
21. mar 2016

@kvikina087, ja som rodila 4.6. to je v pohode termin. Tak dovolenka byva planovana, cize to vie dopredu a da sa porod aj naplanovat. Ja som mala termin 6.6. a 4.6. rano som volala dokimu, ze mam cviknuty nerv v chrbte, ze nemozem spat ani dychat, aby nieo spravil, lebo nemozem nespat a pottom rodit. Tak som dosla, zrazu mi tvrdlo brusko, ze mam kontrakcie, ja som o nicom nevedela. Dal mi vyvolavacku a bolo. Ako toto stoji za vsetky prachy, ja som bola max. spokojna. Kiez by som mala rovnaky druhy porod.

jasminet
21. mar 2016

@katka1981 nie nie, vernostnu zlavu mi nedali 😀 ale napriek tomu tie peniaze za to stali... ani cent nelutujem. ale epi som nemala zaplatenu, iba na pouceni som bola... ze pre istotu 😉

kvikina087
autor
21. mar 2016

@katka1981 Asi máš pravdu, račej investovať a ľutovať, že zbytočne, ako vykašlať sa na to a ľutovať toho, že som nezaplatila.... Tak držím palce, nech je ten druhý ako prvý, prípadne ešte lepší :D

kvikina087
autor
21. mar 2016

@jasminet Viem, že ten môj doktor chodí k pôrodom, no budem sa ho musieť opýtať čo a ako... a veru to som nevedela, že od 36 tt budem chodiť do poradne do pôrodnice... ja, že stale k nemu... No každý deň sa dozvedám niečo nové.

katka1981
21. mar 2016

@jasminet, ty si sla bez epi? Fuuu, na to nemam odvahu.

katka1981
21. mar 2016

@kvikina087, pokial by k porodu neprisiel, peniaze timusi vratit podla mna urcite.

jasminet
21. mar 2016

@kvikina087 zas ta nechcem zavadzat, u nas to tak funguje, ale viem, ze niektore baby pisali, ze chodili az do porodu k svojmu a az rodit isli do porodnice. asi vsade inak to funguje.

jasminet
21. mar 2016

@katka1981 hej, vsetky tri razy... prislo mi to zbytocne ked sa to dalo vydrzat, ale papier som mala 😀 aj sa ma par krat pri prvom pytal, ci som si to nerozmyslela, ci nezavola anesteziologa, ale ee.

maslenka47
21. mar 2016

@kvikina087 co by si sa chcela rozpravat. Porod je normalna fyziologicka zalezitost. Takisto sa nechodis gastroenterologa pytat kedy ako mas chodit na velku toaletu.

Tvoje telo vie, ako a kedy ma porodit. To len v "modernej" spolocnosti sa z toho robi velke halo.

kvikina087
autor
21. mar 2016

@katka1981 Ja by som zas brala ako samozrejmosť, že mi už nikto nič nevráti... Ale neviem. Ale určite by to bolo spravodlivejšie. :D

kvikina087
autor
21. mar 2016

@jasminet Jasné, asi každý inak... :D

kvikina087
autor
21. mar 2016

@jasminet To znie povzbudzujúco, že bez epi v poho... :D Hneď mi je lepšie, lebo som hrozný zbabelec. :D

jasminet
21. mar 2016

@kvikina087
@kvikina087 vsetko ti vratia ked to neabsolvujes, aj ked si nedas epi, aj ked otec nestihne prist k porodu, aj ked gyndos nepride... vsetko ti potvrdia a vratia... ale ak sa gynekolog dostane v poslednej minute k porodu, tak to beru akoze tam bol a hotovo...

katka1981
21. mar 2016

@maslenka47, som nevedela ze rodit chodime tak casto ako na velku. A ja som aj s gastroenterologom viedla rozhovor, ked mal dcerke robit biopsiu, islo o dost podrobny rozhovor, kazda sme ina, tvoje odpovede su ozaj orignalne.

katka1981
21. mar 2016

@ronny_9, je to dost, ale dufam, ze sa nam to podari, lebo mne to stalo zato

Strana
z2