icon

Kedy ste začali priberať a bolo vám vidno bruško?

denda2025
16. sep 2025

Ahojte tehuľky alebo maminy ♥️ som v 9tt chcem sa spýtať kedy ste začali na sebe zaznamenať, že ste začali priberať ja som práveže 1kg schudla a brucho mi zatiaľ ešte ani nerastie skôr som nafúknutá i keď mám problém už zapnúť nohavice. Prvé tehotenstvo zato taká pre niekoho obyčajná otázka. Som nízka meriam 160 CM vážim 58kg . Ďakujem za každú radu 🍀

anonym_fdecf6
16. sep 2025

@denda2025 to je veľmi individuálne, ja som pri prvom schudla oveľa viac, lebo som takmer nič v sebe neudržala, priberať som začala až v druhej polovici, bruško viditeľné pre iných bolo ešte neskor.

minenkaa
16. sep 2025

@denda2025 šiesty mesiac

denda2025
autor
16. sep 2025
@anonym_fdecf6

@denda2025 to je veľmi individuálne, ja som pri prvom schudla oveľa viac, lebo som takmer nič v sebe neudržala, priberať som začala až v druhej polovici, bruško viditeľné pre iných bolo ešte neskor.

@anonym_fdecf6 ja som mala neskutočne nevoľnosti doktorka mi predpísala Xonvea pomohlo ale neskutočne som unavená ako keby lietam v oblakoch celé dni 🤦

mullerova46
16. sep 2025

@denda2025 pri prvom som cítila akoby vajce v podbrušku keď som ležala asi v 12 týždni a teraz som v 9 a už mám také gulatejsie podbruško večer väčšie ako ráno 😅

dixitka
16. sep 2025

@denda2025 prvé mikrobruško bolo okolo 20. tt, také viditeľnejšie (že rodina by si všimla, keby nevedeli) v 24.tt a také, že aj cudzí by sa dovtípili, že som zrejme tehotná, asi až okolo 28. tt 🙂

denda2025
autor
16. sep 2025
@mullerova46

@denda2025 pri prvom som cítila akoby vajce v podbrušku keď som ležala asi v 12 týždni a teraz som v 9 a už mám také gulatejsie podbruško večer väčšie ako ráno 😅

@mullerova46 nemám pocit že by mi bruško narástlo síce som nafúknutá ako balón ale predvčerom v noci som spozorovala že sa mi už ťažko spí aj na boku myslíš si že už je vhodná doba na to si kúpiť tehotenský vankúš ?

anonym_d44eed
16. sep 2025

@denda2025 ako prvorodička až v tom piatom to bolo viac viditeľné. V štvrtom som to vnímala len ja, že sa už "nafukujem". Únava a na zvracanie mi bolo celý prvý trimester

anonym_297998
16. sep 2025

@denda2025 ja si to začínam všímať v 4 mesiaci že sa mi tak zagulatuje bruško, ale ja mám nadváhu a mala som väčšie brucho pred tehotenstvom. Myslím si že viac vidno bude na mne až v 5-6 mesiaci že som tehotná. A rifle som nezapla asi okolo 3 mesiaca a kúpila som si tehotenské ktoré nemajú gombík a pas majú na gumu

simca115
16. sep 2025

@denda2025
To príde ako prvorodička približne 4-5 mesiac . Ja som momentálne 10+2 tt a som tak maximálne nafúknutá a to je tak všetko 🙂

denda2025
autor
16. sep 2025
@anonym_d44eed

@denda2025 ako prvorodička až v tom piatom to bolo viac viditeľné. V štvrtom som to vnímala len ja, že sa už "nafukujem". Únava a na zvracanie mi bolo celý prvý trimester

@anonym_d44eed ja som 5x za deň vracala neskutočne mi bývalo zle ja som nedokázala fungovať ešte že mám takého chlapa že mi pomôže a môžem sa na neho spoľahnúť tým že máme rodinný dom a je roboty ako na kostole . Momentálne nezvraciam ale nevoľnosť a pocit na zvracanie mám dosť aj teraz plus neskutočná únava

henrietkatr
16. sep 2025

toto ma fakt kazda tehulka inac 🙂 na mne nebolo vidno cca do nejakeho 6. mesiaca nic 😀 a potom mi vykuklo brusko. tebe sa to tiez moze udiat tak zrazu, z nicoho nic 😉

klara1205
16. sep 2025

No pri prvom tehotenstve som mala brusko az v 6 mesiaci a teraz som v 5tom a mam brusko ako mesiac pred porodom 😀 ja neviem cim to je ze pri druhom tehu je to brusko skor vyraznejsie a ovela vacsie :D

januska12323
16. sep 2025

Na nejaké tehotenské brucho máš ešte čas minimálne dva tri mesiace, skôr si nafúknutá.

lucia13022023
16. sep 2025

V ôsmom mesiaci som začala mať brucho. Od toho šiesteho - siedmeho som vyzerala len ako najedena.

denda2025
autor
16. sep 2025
@klara1205

No pri prvom tehotenstve som mala brusko az v 6 mesiaci a teraz som v 5tom a mam brusko ako mesiac pred porodom 😀 ja neviem cim to je ze pri druhom tehu je to brusko skor vyraznejsie a ovela vacsie :D

@klara1205 ďakujem za info 🤗

anonym_d44eed
16. sep 2025
@denda2025

@anonym_d44eed ja som 5x za deň vracala neskutočne mi bývalo zle ja som nedokázala fungovať ešte že mám takého chlapa že mi pomôže a môžem sa na neho spoľahnúť tým že máme rodinný dom a je roboty ako na kostole . Momentálne nezvraciam ale nevoľnosť a pocit na zvracanie mám dosť aj teraz plus neskutočná únava

@denda2025 no našťastie som zvracala len 2x, ale inak mi bolo zle každý deň. 😣 Priznám sa, že som prvý trimester celý prespala, len do roboty a domov, potom som vo štvrtom bola mesiac hospitalizovaná, takže ako píšeš, vďaka za všetku snahu manželovi, ktorý sa o všetko v domácnosti postaral. 🙏🏻 Po prepustení z nemocnice som mala ešte chvíľku kludovy režim, bez manžela by som to nezvládla. Teraz som už v 8 mesiaci, našťastie je už všetko ok, tak už len mesiac do pôrodu vydržať. 🍀

siska012
16. sep 2025

Ja som najskôr schudla 8kg každodenným vracaním , momentálne som v 28tt a mám plus 2kg z pôvodnej váhy . Brucho mi začalo cca okolo toho 20 TT až keď som začala naberať naspäť na svoju váhu

denda2025
autor
16. sep 2025
@anonym_d44eed

@denda2025 no našťastie som zvracala len 2x, ale inak mi bolo zle každý deň. 😣 Priznám sa, že som prvý trimester celý prespala, len do roboty a domov, potom som vo štvrtom bola mesiac hospitalizovaná, takže ako píšeš, vďaka za všetku snahu manželovi, ktorý sa o všetko v domácnosti postaral. 🙏🏻 Po prepustení z nemocnice som mala ešte chvíľku kludovy režim, bez manžela by som to nezvládla. Teraz som už v 8 mesiaci, našťastie je už všetko ok, tak už len mesiac do pôrodu vydržať. 🍀

@anonym_d44eed mne keď dala ženské tie lieky tak mi to pomohlo nezvraciam ale aj tak hrču v hrdle ako keby každú chvíľku zvraciať mám cítim a únava ani nehovorím fakt ešte že robím z domu lebo únavou mi padá hlava celé dni plus do toho užívam aj Progestanelle takže oblbnutá som viac než dosť . Vo štvrtok idem k ženskej dúfam , že drobček čo-to narástol už keď mi dáva tak zabrať 😄

anonym_640e88
16. sep 2025

@denda2025 Pri prvom som bila veľmi štíhla a nebolo vidieť dlho, možno v štvrtom trochu viac uz.Pri druhom treťom skôr už v prvom trimestri ,aje zase bola som už viac pribratá takže sa to dalo ľahko zameniť a vyzerala akp prežratá.Ale v 4m uz pekné.

mullerova46
16. sep 2025
@denda2025

@mullerova46 nemám pocit že by mi bruško narástlo síce som nafúknutá ako balón ale predvčerom v noci som spozorovala že sa mi už ťažko spí aj na boku myslíš si že už je vhodná doba na to si kúpiť tehotenský vankúš ?

@denda2025 samozrejme kúpte a uvidíte či vám pomôže 🙂 ak vám ho nebude treba necháte si ho na neskôr 😁 mne sa vôbec nespalo lepšie s tehotenským vankúšom ale väčšina žien by ho nevymenila za nič

anonym_2f117e
16. sep 2025

Začínam 26 týždeň tehotenstva, pribrala som 7 kg a bruško ešte nemám takže je to individuálne. V prvom tehotenstve som o tomto čase bruško už mala

kaca222
16. sep 2025

Pri prvom som mala bruško až v 4.mesiaci, pri druhom od 8.týždňa (spočiatku je to spôsobené najmä nafúknutím). Priberanie pri prvom si nepamätám, pri druhom tiež od toho 8.týždňa

elviku11
16. sep 2025
@denda2025

@anonym_d44eed mne keď dala ženské tie lieky tak mi to pomohlo nezvraciam ale aj tak hrču v hrdle ako keby každú chvíľku zvraciať mám cítim a únava ani nehovorím fakt ešte že robím z domu lebo únavou mi padá hlava celé dni plus do toho užívam aj Progestanelle takže oblbnutá som viac než dosť . Vo štvrtok idem k ženskej dúfam , že drobček čo-to narástol už keď mi dáva tak zabrať 😄

@denda2025 ja mám tiež 58 kg. Keď som bola v 17. týždni, kolega sa ma spýtal, kedy už konečne budem tehotná. Vtedy som ešte nemala žiadne bruško...až o čosi neskôr začalo vykúkať

tinky2552
16. sep 2025

Okolo 6-7 m sa začalo niečo rysovať, ozajstné tehotenské brucho mi však bolo vidno až nejak v 8m a teraz v 9m sa už gúlam 😀 v prvom trimestri som bola veľmi nafúknuta, v druhom som vyzerala len ako pribratá.

vilma7
17. sep 2025

V 6.mesiaci pomaly vykuklo brucho.