icon

Koľko ste pribrali počas druhého tehotenstva?

18. nov 2025

Čau baby, niežeby som šla robiť nejaký prieskum alebo skúmať koľko kto pribral len ma zaujíma aj taká otázka,

Koľko ste pribrali počas druhého tehotenstvá ?

V okolí mám kamošky tie majú tak jedno bábo a to viem už podľa seba že prvé tehotenstvo je iné ,
Ja som pomaličky 5 mesiac a zatail mám tak 1,5 kg na viac.
Kým pri prvom som už mala skoro 8 kíl naviac 😃 čiže už si viem porovnať že druhé tehu sa trošku líši ,
A tiež aký ste mali druhý pôrod ? Prvý viem tiež podľa seba že nevieš čo ťa čaká , druhý už je taký vieš do čoho ideš 😀
Skôr ma zaujima že či je ten druhý pôrod taký ľahší a má rýchlejší príbeh ,tiež či sa intenzita bolesti líši aj podľa pohlavia bábätka lebo že vraj z babami je to také ľahšie a z chlapcami o čosi ťažšie 🤔

Samozrejme nechcem nikoho spovedať ani nič také neberte si to nejak zlé, len ma to tak zaujíma ako to mali ostatné , budem rada ak sa niekto nájde a podeli sa o skúsenosti , prajem ešte pekný dník 🙂

anonym_fac551
18. nov 2025

pri druhom tehu 11 kg. nemala som nevolnosti ako pri prvom , tak váha stúpala okamžite. kojením som sa dostala na pôvodnú váhu 51 kg.
pôrod bol o polovicu rýchlejší ako prvý. do nemocnice som už prišla s kontr. každých tuším 10 min. a za 4 hod. som porodila.

anonym_27d21a
18. nov 2025

@anonym_autor pri druhom som pribrala 9kg (v prvom 11). Štartovacia váha bola rovnaká. O týždeň dlhšie som ale chudla naspäť (do mesiaca od pôrodu som mala pôvodnú váhu).

Druhý pôrod som mala dlhší - kontrakcie trvali 17h (prvý 2,5h), ale samotné tlačenie bolo rovnako ľahké ako pri prvom, neviem, čo má pohlavie spoločne s pôrodom, mám len 2 chlapcov a pri každom to bolo iné.

kiki68
18. nov 2025

@anonym_autor rovnako 20kg ako pri prvom. Hned to aj islo dole tie kila

tiezjedna
18. nov 2025

pri druhom 22 kg😂

anonym_da24b9
18. nov 2025

21kg prve aj druhe. Ale zostalo mi “malicko” na zhadzovanie cca 7kg.

anonym_7a6177
18. nov 2025

Pri druhom som pribrala menej. Od prvej kontrakcie až po samotný pôrod rozdiel 3 hodiny medzi prvým a druhým. Bolesti rovnaké.

saxana000
18. nov 2025

Presne tych istych 24 ako pri prvej.
Zaciatok 68 finale 92 a rovnako do roka boli prec pri oboch. Jednu som cakala cez leto druhu cez zimu neviem kde tie kila boli lebo do porodu som nosila normalne svoje oblecenie M-L.
Porod druhy bol ovela rychlejsi ale nakolko som nestihla epi lebo sa niekde zamotal anesteziolog tak aj ovela intenzivnejsi. Tlacenie trvalo cca rovnako a nastrih tiez podobny.

anonym_aa619c
18. nov 2025

Pri prvom som v takom mesiaci ako teraz mala uz vacsie brucho..teraz som zacala 5 mesiac a mam len trochu ako keby som sa najedla..a len 1.5kg naviac

katulienka160
18. nov 2025

@anonym_autor ja som pri prvom pribrala asi 5 kg k pôvodnej váhe. Ale to preto,ze na začiatku som velmi zvracala a schudla 4 kila. Cize ked som zacala priberat, najprv som nabrala späť zhodené a potom navyše. A pri druhom paradoxne som zvracala viac,ale začiatku schudla menej 😁 takze tam som pribrala o nejake dve kila viac ako pri prvom. a aj sli tazsie dole po druhom.
No a pôrod rýchlejší o dosť,ale aj kontrakcie silnejšie. Zato tlačenie na konci bolo omnoho lahsie ako pri prvom. Pri prvom bol ten záver hrozný, ja som mala kontrakcie od začiatku často a mala som ich nejakých 21 hodín, epi som nemala bo covid, málo doktorov,nemal mi ju kto pichnúť..takze bez spánku, stále na nohách (nedalo sa mi pri kontrakciach lezat), takze ja som bola uz vycerpana na konci velmi a moje telo uz sa vypinalo a nevladala som v tej cielovej rovine. Pri druhom som mala tie kontrakcie pár hodin a aj ked boli vacsie, trvalo to o dosť kratsie takze som mala viacej sily na záver 🙂

anonym_734303
18. nov 2025

Startovacia vaha pri prvej 60 kg. Pribrala som 10. Domov som sla s povodnou vahou , do roka este dole 8 kg- na 52 kg. nekojila.som.
Pri druhej startovacia vaha 54, pribrala som na 72 kg. Teraz mam este zostatkove 4 kg na sebe.

autor
18. nov 2025

Ďakujem krásne za vaše odpovede , pripnem sa aj ja, ja som pri prvej pribrala z 50 kg na nejakých 70 kg čiže okolo 20kg plus ale to hneď zo začiatku okolo 3 mesiaca som už dosť priberala,
Pôrod som mala taký že sa mi začali kontrakcie okolo 8 ráno a porodila som o 16 tej čiže nejakých 7-8 hodín ale horšie boli už posledné kontrakcie taká hodinka pred ale tak zvládli sme to , preto sa zaujimam ako ste to mali aj vy samozrejme kazda sme ina a tehotenstvo tak tiež 🙂