Koľko ste pribrali v tehotenstve?
Ahojte. Koľko ste pribrali v tehotenstve? Momentálne som v 28tt a mám +15kg. Stravujem sa normálne, ako predtým, občas nejaký" prehrešok " keď príde chuť, ale inak nič extra,žeby to bolo často. Mám z toho stres, keď si pozriem tabuľky a odporúčania tak na moju výšku 155cm a pôvodnú váhu 72kg som už pribrala čo sa odporúča za celé tehotenstvo. Stále som bola krv a mlieko, nič extrémne, ale toto má trápi. Hlavne keď si predstavím koľko ešte priberiem do konca tehotenstva. Mali ste niektorá to tiež tak? 😔 Čakám prvé baby
@mirkanb777 ja mám 172cm. Tehotenstvo som začala s váhou 72kg. Išla som rodiť s váhou 89kg🫣🫣 v nemocnici som nechala 12kg. Malá má 7 týždňov a ja 70kg. Neboj to dáš dole. Papaj všetko na čo máš chuť.
pribrala som 11 kg, v nemocnici ostalo 4 kg a do pol roka som mala svoju váhu, ale nie rozmer. Ten som mala až za dva roky.
@mirkanb777 pribrala si dost ale mozno to mas tak ze viac priberies na zaciatku a ku koncu sa to spomali. Mozno len vela zadrziavas vodu. Prehresky mozes samozrejme s mierou ale netreba jest za dvoch. Neutesuj sa komentarmi ako nechas v porodnici. To neplati pre vsetky a povedala by som ze je to skor pripad stastnej mensiny. Pocitaj s najhorsim scenarom a teda ze to budes musiet vsetko odmakat. Podla tvojich povodnych mier si zrejme nebola prutik. Funguj normalne hyb sa a jedz zdravo.
Ja som pribrala 9 kg a 7 odišlo keď som porodila🙂) Známa tá mala 25 kg extra ale tiež hneď po pôrode to šlo dole.
Pred tehotenstvom som mala cca 53 kg a výška 165. Rapídne som priberala aj keď som sa (podľa mna 🙂) stravovala stále rovnako. Pribrala som cez 20 kg napriek tomu že som sa snažila cvičiť, chodila do prace pešo, každý deň prechádzky. Vyzerala som hrozne. Ešte aj gynekológ mi riadne prehováral do duše, že či to so sebou robím. Bola som veľmi zavodnena a opuchnuta. Ešte aj tvar som mala opuchnutu. A po pôrode som bola do pár týždňov naspäť… a po pár mesiacoch dokonca aj menej ako bola pôvodná váha.
@mirkanb777 12kg, väčšina bola preč po pôrode, zvyšok do 2 týždňov. Ale sestra napríklad pribrala 25 a 27 kg. Bez ohľadu na to, že v tom druhom tehotenstve si stravu strážila.
Niekto priberie 5, niekto 30, ale podstatné je zdravie. Ak nemáš zdravotné problémy a máš dostatočný príjem kvalitnej stravy a pohyb, tak sa s tým naozaj netráp. Prebytočné kilá môžeš po pôrode vybehať na prechádzkach s kočíkom. 😉
@tanyan jedine čo mám sú bolesti krížov inak je všetko v poriadku. Aj ja aj malý
Prvé tehu 18kg ( po pôrode mi ostalo 5), druhé tehu som nepribrala vôbec, išla som rodiť s váhou o 3 kg menšou ako pred tehu ( hneď po pôrode som mala o 16kg menej ako pred tehu)
Prvé tehotenstvo 11 druhé 9. V oboch som šla z váhy 53kg 🙂 po prvom pôrode som mala 47kg po druhom 56 😅
1kg ale vymenila by som to hned za to byt v tehotenstve zdrava . Kg zhodis
@mirkanb777 veľmi to neovplyvníš, ja som do polovice tehotenstva len chudla, lebo som denne viac krát objímala WC mísu a aj tak sa mi podarilo pribrať 18kg, tiež som nechápala ako, na sladkosti veľmi nie som, stravujem sa prevažne zdravo, aj som sa hýbala až do konca, no časť kg bola asi voda, polovica ostala v pôrodnici, 9 kg som dala dolu až po skončení kojenia, u mňa neplatilo, že kojením sa chudne. A to som si po pôrode dávala veľký pozor na stravu, ale som podstatne vyššia od teba. Skús ubrať sacharidov a pridať bielkovín.
V 1 tehotenstve + 14 kg, isla som z vahy 53 kg.
V 2 tehotenstve + 19 kg, z vahy 55kg.
Cca 2 mesiace po oboch porodoch, som bola zase na povodnej vahe. Takze urcite schudnes aj ty.
9kg
Výška 160cm, vaha pred tehotenstvom 49kg, teraz mam 51kg
Ja som pribrala 20kg a do roka bolo vsetko fuc a aj nieco navyse. Ani jedno tehotenstvo som sa neobmedzovala a jedla ako predtym. Kazde tehotenstvo som mala chut na ine veci, ale neprejedala som sa a v poslednom trimestri ma palila zaha, tak som jedla mensie porcie a pila aj liter mlieka, lebo mi pomahal.
V oboch som pribrala do 15kg. Ale teda zrala som strasne, nonstop som mala nieco v ustach. Na druhej strane som sa ale hybala dost, este v 9. mesiaci som davala cez 10 tisic krokov denne. V prvom tehotenstve som startovala na vahe 50kg, na povodnu som sa nevratila, zostali mi 3 kg navyse. Druhe tehotenstvo som startovala na 53kg a zostali mi 2kg navyse. Ale som spokojna, predtym som bola hrozne chuda, teraz som tak akurat.
@mirkanb777 20 kg pri oboch, do polroka boli preč… jedla som, čo mi chutilo, nie podľa príručiek… reálne, keby som si vtedy dala na raňajky jogurtik s ovocím, hneď by skončil v zachodovej mise. Ja som potrebovala raňajky ako drevorubač, veľký krajec chleba. Pri synovi som sa nevedela dojest knedli, všetky tie segediny, sviečkové na smotane, knedle s koprovou omáčkou boli moje… a pritom ja som normálne taký ten skôr šalátový typ 🙈 Nehovorím, že sa máš prežierať, ale jedz, čo ti chuti a nestresuj sa, tým stresom ublížiš bábätku viac.
tych prehreskov bude asi viac ak si mala pri 155cm vyske az 72kg, nacase si vstupit do seba a fakt sledovat aky bordel do seba davas, dieta este nie je ani na svete a uz bude mat nepekny start do zivota.
ja som otehotnela ako 52kg rodit som isla ako 90+ kilová - už som sa posledný mesiac ani nevazila ake som mala z toho stavy.. 3 mesiace po porode som mala 59 kg.. rok od porodu 50.. tie mam stale maly ma 7 rokov. Vysoká som 171cm
Fu autorka teraz som si uvedomila ze si mala dost vela kg na svoju vysku uz predtym . To treba naozaj zmenu stravovania
Neboj, hlavne sa nestresuj koli vahe, jedz vela ovocia a zeleniny ku hlavnemu jedlu a ked mas chut na sladke, obmenuj s ovocim. Nezabudaj vitaminy a pri babatku schudnes, hlavne bud zdrava a babo tiez. Kazde tehotentsvo je ine, hlavne neni treba salit za chutami, ja som tiez nesalila ale obmenila- i tak som pribrala.
Neni na mieste teraz mat tazku hlavu z toho priberania, stres tebe ani babbatku nepomoze a tiez nemozes vela zmenit, neries zeny tu, lebo kazda mala ine tehotenstvo, niektore aj cukrovku maju, aj ine zdravotne problemy. Ja ti drzim palceky naj ste zdravi a jedz s chutou hlavne
3,5kg ja aj junior v poriadku, tehu ukazkove.
Pri výške 155 cm 72 kg? Mala si nadvahu už pred tehotenstvom. Takým sa chudne po pôtode ťažko. My, čo sme boli pred štíhle, skôr dávame kila dole. Ja som dala dole 22 a 25 kg. Dokonca som veľmi schudla, kedže som nemala čas pri dieťati jesť, málo som spala, bola vyčerpaná. Lenže ťažko je v tehotenstve obmedzovať jedlo, keď ješ za dvoch.😉
9kg
pri každom tehu inak.
16, 11, 13, 10 kg
vždy som išla z váhy 51 kg.
No tak 72 je uz pred porodom na tvoju vysku dost vela, takze tomu “obcas nejaky prehresok ale inak nic extra” nejako neverim. Proste niekde si tie kila nabrala. Ja som pribrala 9 kg, po porode boli prec, ale ja som si davala extra pozor, lebo som jednak mala tehotensku cukrovku a navyse som prelezala takmer cele tehu, takze keby som zrala, zle by bolo. Teraz po 2 rokoch mam stale rovnaku hmotnost ako roky predtym, az na to, ze sa inak rozlozila 😁 trochu brusko, co som nebola zvyknuta, ale neobmedzujem sa nijako to je pravda.
13-15kg
tych prehreskov bude asi viac ak si mala pri 155cm vyske az 72kg, nacase si vstupit do seba a fakt sledovat aky bordel do seba davas, dieta este nie je ani na svete a uz bude mat nepekny start do zivota.
@cyberk počas tehu jem veľmi veľa zeleniny, ovocia, bielkovín a dostočne sa hýbem, tak isto to bolo aj pred tehu . Pred PN som mala fyzicky náročnú prácu a aj som cvičila niekoľko krát do týždňa. Preto tomu nerozumiem, a nie nemám dôvod si vstupovať do svedomia.
Fu autorka teraz som si uvedomila ze si mala dost vela kg na svoju vysku uz predtym . To treba naozaj zmenu stravovania
@ivik4 . Pred PN som mala fyzicky náročnú prácu a aj som cvičila niekoľko krát do týždňa. Ano váha bola vyššia ale strava ukážková, žiadny "bordel". Rovnako aj teraz sa stravuje zdravo a mám dostatok pohybu
@mirkanb777
Ja som pribrala 8 kíl a to som sa úprimne vôbec, ale vôbec neobmedzovala v jedle, hlavne v sladkom a dokonca som mala aj nejaký čas odporúčaný kľudový režim. Ja úprimne nechápem ženy, čo priberú veľa kíl, pre mna to je nereálne, vzhľadom na to, že viem koľko som jedla a viem, že váha proste nešla hore a to nie som najľahšia, vlastne mám aj nadváhu. Jednoducho ješ veľa, je to len o prijme a vydaji. Ja som následne nechala v nemocnici 12 kg. Odporúčaná váha, ktorá sa ma pribrať je cca 12 kg. Ostatné je proste zle stravovanie a prežieranie sa podľa mna. To bábätko + veci okolo toho toľko nevážia.

Niekto priberie 5, niekto 30, ale podstatné je zdravie. Ak nemáš zdravotné problémy a máš dostatočný príjem kvalitnej stravy a pohyb, tak sa s tým naozaj netráp. Prebytočné kilá môžeš po pôrode vybehať na prechádzkach s kočíkom. 😉