icon

Koľko ste pribrali v tehotenstve?

mirkanb777
5. dec 2025

Ahojte. Koľko ste pribrali v tehotenstve? Momentálne som v 28tt a mám +15kg. Stravujem sa normálne, ako predtým, občas nejaký" prehrešok " keď príde chuť, ale inak nič extra,žeby to bolo často. Mám z toho stres, keď si pozriem tabuľky a odporúčania tak na moju výšku 155cm a pôvodnú váhu 72kg som už pribrala čo sa odporúča za celé tehotenstvo. Stále som bola krv a mlieko, nič extrémne, ale toto má trápi. Hlavne keď si predstavím koľko ešte priberiem do konca tehotenstva. Mali ste niektorá to tiež tak? 😔 Čakám prvé baby

Strana
z2
really8
5. dec 2025
@anonym_cacd93

@mirkanb777
Ja som pribrala 8 kíl a to som sa úprimne vôbec, ale vôbec neobmedzovala v jedle, hlavne v sladkom a dokonca som mala aj nejaký čas odporúčaný kľudový režim. Ja úprimne nechápem ženy, čo priberú veľa kíl, pre mna to je nereálne, vzhľadom na to, že viem koľko som jedla a viem, že váha proste nešla hore a to nie som najľahšia, vlastne mám aj nadváhu. Jednoducho ješ veľa, je to len o prijme a vydaji. Ja som následne nechala v nemocnici 12 kg. Odporúčaná váha, ktorá sa ma pribrať je cca 12 kg. Ostatné je proste zle stravovanie a prežieranie sa podľa mna. To bábätko + veci okolo toho toľko nevážia.

@anonym_cacd93 😂😂😂😂😂 vacsiu blbost som tu dnes necitala

7miriam77
5. dec 2025

Pribrala som 11 kg, jedla som zdravo a hlavne som sa neprejedala a so psíkom som chodila na dlhé vychádzky a výlety každý deň....

btus
5. dec 2025
@7miriam77

Pribrala som 11 kg, jedla som zdravo a hlavne som sa neprejedala a so psíkom som chodila na dlhé vychádzky a výlety každý deň....

@7miriam77 to nepíšeš o mne? 🙂 Tiež som celé tehotenstvo chodila na vychádzky. Min 3x denne, čo mi v konečnom dôsledku vyšlo aj 15 km. 🙂 V 8 mesiaci som bola na Brnčalke. 🙂

misicka31
5. dec 2025

10kg,10kg,9kg...každá sme iná 🙂veľa zdravíčka

anonym_cacd93
5. dec 2025
@really8

@anonym_cacd93 😂😂😂😂😂 vacsiu blbost som tu dnes necitala

@really8
To, že to nazývaš blbosťou, ešte neznamená, že to blbosť je – len sa ti to nehodí, pretože si zrejme jedna z tých, čo majú “zastaralý” názor, že treba jesť za dvoch a potom aj aj tak vyzerá 😉
Podľa odborných odporúčaní je úplne zdravé pribrať v tehotenstve okolo 12 kg. Väčšinu z toho tvorí dieťa, placenta, plodová voda, zvýšený objem krvi a zväčšené orgány, atď. A to, čo ide nad tento rámec, je už práveže priamo o tom, koľko žena reálne zje. Ale rozumiem tomu, že nie každá pravda sa číta pohodlne 🙂

7miriam77
5. dec 2025
@btus

@7miriam77 to nepíšeš o mne? 🙂 Tiež som celé tehotenstvo chodila na vychádzky. Min 3x denne, čo mi v konečnom dôsledku vyšlo aj 15 km. 🙂 V 8 mesiaci som bola na Brnčalke. 🙂

@btus 🙂ja som vo 8 mesiaci,.keďže bolo už leto 🙂, chodievala každý druhý deň do Jedlovin, čo bolo cca 4 hodinová vychádzka aj s miernymi kopcami. Rodina mi už dohovárala, že by som nemala, no ja som sa cítila super a bol to môj relax.

anonym_6e3713
5. dec 2025

@mirkanb777 obidve tehotenstvá+17kg a teda sladké som jedla na kilá

annamudra123
5. dec 2025

@mirkanb777 ahoj, ja som pribrala 30 kg a tiež som sa nijak neprejedala, sladké mi chutilo trocha viac ako bežne , ale bola som extrémne zavodnená. Malá má rok a ja som už na pôvodnej váhe. Neboj sa, zhodíš pri prechádzkach s kočíkom 🙂)

really8
5. dec 2025
@anonym_cacd93

@really8
To, že to nazývaš blbosťou, ešte neznamená, že to blbosť je – len sa ti to nehodí, pretože si zrejme jedna z tých, čo majú “zastaralý” názor, že treba jesť za dvoch a potom aj aj tak vyzerá 😉
Podľa odborných odporúčaní je úplne zdravé pribrať v tehotenstve okolo 12 kg. Väčšinu z toho tvorí dieťa, placenta, plodová voda, zvýšený objem krvi a zväčšené orgány, atď. A to, čo ide nad tento rámec, je už práveže priamo o tom, koľko žena reálne zje. Ale rozumiem tomu, že nie každá pravda sa číta pohodlne 🙂

@anonym_cacd93 pozri sa, zrejme si vedla jak ta jedla v kazdom svojom slove. Pisala som este pred tebou ze nie som zastanca jest za dvoch a ty mi napises ze som stara skola co odporuca jest za dvoch😂😂😂 co ti na to povedat? Takze este raz. Od prveho slova co si napisala po posledne je to vsetko blbost. To ti hovorim uplne vazne. Jedna vec je odporucanie nejakych papierovych 12kg a druha vec je realita. Kazda zena je ina, kazda ma ine telo, navyky pred tehotenstvom, ine tehotenstvo. Su zeny ktore sa extremne zavodnia alebo maju brutalne vela plodovej vody. Mozes vidiet tehotnu ktora ma len vykuknute brucho a taku co cela opuchla lebo jej telo reaguje proste tak. A to neznamena ze ta druha lezi pri telke a zere. Tvoje teorie mozno prirovnat k tomu ze kazda zena ma 170 cm a 55kg a kto to ma inak proste nieco robi zle. Ty pravda🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

cucoriedka97
5. dec 2025

Ja som pred mala 170 cm a 66 kg, teraz som v 39 tt a mám +21kg 😥 Aktívne som športovala a behala pred tehotenstvom, aj teraz pohybu mám veľa, ale oproti obdobiu pred jem 2x toľko, mám častejšie pocit hladu, tak sa nechcem nejako obmedzovať a fakt jem o dosť viac. Kedysi mi stačil ľahký šalát o piatej a potom už nič, teraz mám večeru aj 3x 😂 Ale som aj extrémne naliatá, ruky a nohy mám riadne opuchnuté. Sama som zvedavá, ako to pôjde dole, tie kilá extrémne cítim 😥

tetapetra
5. dec 2025

@mirkanb777 7kg pred pôrodom schudla 2kg. Z pôrodnice som šla -14kg dole🤔. Počas 600nedelia ďalších -5kg.

btus
5. dec 2025
@7miriam77

@btus 🙂ja som vo 8 mesiaci,.keďže bolo už leto 🙂, chodievala každý druhý deň do Jedlovin, čo bolo cca 4 hodinová vychádzka aj s miernymi kopcami. Rodina mi už dohovárala, že by som nemala, no ja som sa cítila super a bol to môj relax.

@7miriam77 nápodobne, aj ja leto v 8 mesiaci.

anonym_d4d101
Včera o 00:14

@mirkanb777 Pri prvom som nepribrala veľa cez 10kg,ale bila som mladá, veľmi štíhla. Takže s pôrodnice som šla takmer akoby som nerodila. Ori druhom po 10 rokoch aj kilá navyše už som pribrala 23kg a c pôrodnici som nechala veľmi málo. Išlo to brutálne ťažko a na pôvodnú váhu som sa nikdy nedopracovala.

anonym_59b31f
Včera o 01:18

Akože ja mam o 5cm viac ako ty. Teraz mám 58kg a už sa cítim nie dobre. Ty pri 155cm a 72kg to už nie je krv a mlieko,ale obezita. Čiže "nemáš sa čoho báť " ak ešte priberieš. Buď tie tehotenské kg schudneš, alebo nie. Ale obezita tam bude stále.

Strana
z2