icon

Kto je otec môjho dieťaťa?

nikolajka12
24. apr 2014

Zdravím kočky, mám jednu otázku. V mobilnom telefóne mám stiahnutú aplikáciu menštruačného kalendára, ktorý mi vždy presne na deň vypočítal začiatok mojej menštruácie. Kalendár mi vždy ukáže, kedy mám plodné dni a ovuláciu. Teraz som v 7 tt a ja neviem, kto je vlastne otec môjho dieťaťa. Plodné dni mi začali 21. 03. a v ten deň som mala nechránený sex s kamarátom a "spravil sa do mňa". Všetky ostatné plodné dni aj počas ovulácie som mala sex s vtedy bývalým a teraz terajším priateľom. Čo myslíte, kto môže byť otcom dieťaťa? Viem, pravý výsledok by ukázal test otcovstva, ale nakoľko je ešte veľmi skoro, tak by som chcela vedieť vaše názory. Inak asi nebudem mať kľudné tehotenstvo. Ďakujem pekne

nikolajka12
autor
24. apr 2014

Vy ste naozaj niektoré tak úbohé, že až to je na zaplakanie.. Až ma mrzí, že takí ľudia bez chrbtovej ksoti aj môžu existovať

nikolajka12
autor
24. apr 2014

Vy ste niektoré tak úbohé, až to je na zaplakanie. Až žasnem, že takí ľudia ako vy dokážu existovať. A dúfam, že aj keď bude otec jeden alebo druhý, nevychovám zo svojej dcéry/syna také zviera, ako ste vy podaktoré.

matali222
24. apr 2014

Ahoj...testy otcovstva sa robia najskor od 12 tyzdna tehotenstva...daj si google test otcovstva v tehotenstve a najdes co potrebujes...pripadne www.dnatest.sk hlavu hore a na " mudre" komentare kasli. Tazko vysvetlis niekomu kto nikdy "neuletel" a pred kazdou vecou co v zivote urobi najprv 10 minut rozmysla a 20 minut analizuje pre a proti 🙂

celasapremenim
24. apr 2014

pocuj, neber to tak tragicky zase, ze tu mame "vtipne" reakcie, to je na odlahcenie ..urcite to baby nemyslia tak zle....
mne je jasne, ze to mas nafigu teraz, ale podla mna by naozaj bolo fer, to povedat partnerovi, ze je tu tato moznost, zrejme bud najprv stabilnemu a neskor uvidite, co ale vystavujes velkemu riziku zdravy vztah
alebo mas moznost, ak je hento dobry kamos, nech teda ide na test otcovstva, teraz v tehotenstve este, a ak nebude on otcom, uchranis toho, s ktorym chces zit, od strasneho stresu a ty sa polepsis jednoducho

marse
24. apr 2014

@sissy27 dobre a ako to vyrieši jej situaciu?
@nikolajka12 a co si cakala na MK? tu su bohuzial aj mamicky, ktore rižuju na chybach druhých a tym si naberaju na svojom sebavedomím a dokonalosti. S tým si musela ratať.
Poviem Ti iba tolko ja som otehotnela v sedemnatich, a moj otec mi vtedy povedal, že ked som bola dosť dospela na sex tak som dospela niesť si nasledky. ty mas tak isto obciansky , ked si uz urobila to co si urobila, mozno to teraz lutujes ale cas nevratis. A preto sa aspon teraz k tomu postav ako dospela zena a buduca matka.
Alebo sa skus vcitit do situacie tvojho dietata ked raz bude velke. Co by si robila alebo ako by si sa citila ty, keby si sa teraz dozvedela od svojej mamy ze tvoj otec neni tvoj otec a pod. Hm?

celasapremenim
24. apr 2014

inak napisala som to jag hotentot :D sorry, ale logiku to ma

zeleny_cajik
24. apr 2014

@nikolajka12 ahoj, niekde som citala kuriozny pripad, ked takto zena porodila dvojvajecne "dvojicky", medzi ktorymi bol rozdiel par dni, pretoze pocala v plodnych dnoch dvakrat, raz s manzelom a raz so susedom. Cim chcem povedat, ze nikto nic negarantuje, otcom moze byt jeden, druhy a v krajnom pripade dokonca obaja.
Drzim palce, nech to dopadne ako si zelas, aby malo dieta hlavne dvoch milujucich a starostlivych rodicov.

celasapremenim
24. apr 2014

@marse tvoj tatko sa zachoval ako spravny chlap 🙂

marse
24. apr 2014

@celasapremenim nesťažujem sa mam super rodičov a celu rodinu 😉

kikusa8
24. apr 2014

@nikolajka12 skus sa opytat svojho lekara, mozno ti povie ake su moznosti... Mna by zaujimalo ze ktoreho chces ty za otca a muza? Ked zistis ze otec je kamarat, tak opustis jednoducho priatela a budes normalne fungovat s kamaratom?

fopka
24. apr 2014

@nikolajka12 preco su niektore zeny ubohe alebo bez chrbtovej kosti? ze ti napisali svoj nazor, ktory sa tebe nepáči? neviem, kolko mas rokov, ale mnohe zeny, ktore ta "nepochopili" ta nepochopili preto, ze si cosi uz prezili, a su dost vyzrete na to, aby urobili taku chybu ako si urobila ty... nanajvys, ak si tam este uviedla, ze mas aj tu uzasnu mobilnu aplikaciu.... a o vychove mnohych z nas by som na tvojom mieste radsej ani necukla 😉

nikolajka12
autor
24. apr 2014

@fopka lenže nikto sa na názor nepýtal, teda čo sa netýka danej otázky. Čiže ťa poprosím, aby si sa nevyjadrovala, ďakujem 🙂

celasapremenim
24. apr 2014

aj ak by bol kamos otcom, je fer povedat partnerovi o tom, narovinu
ak by ten kamos nebol otcom, tam je to na zvazenie, ak si zena vstupi do svedomia a berie to ako preslap a ponauci sa do buducna, ak nie a bude aj do buducna promiskuitna, tak lepsie nech to tiez vie, nech sa rozhodne, ci ide do rizika
ja by som to teda vediet chcela..na jeho mieste, co je tazka predstava

celasapremenim
24. apr 2014

@nikolajka12 niki, ehm, sa snazim priatelsky, ale co pises fopke, vies ona je tu na verejnom fore, kde ty peries svoj problem, tak fakt cakas, ze ti nic nenapise, ked chce? ved moze 🙂 verejneee foooorum 🙂

marse
24. apr 2014

@nikolajka12 to ako sa tu do teba pustaju mamicky je podla mojho nazoru este za mak toho ako to moze zobrat tvoj priatel...s nim budeš konfrontovana zoci voci

fopka
24. apr 2014

@nikolajka12 akoze nie? ved ked si sa vyjadrila pri danej teme, tak to asi patri k teme.... ci k teme patria len tie komentare, ktore sa tebe pacia? a povolenie od teba, ci sa mozem vyjadrit alebo nie pytat nebudem, kedze si zalozila verejnu diskusiu

fopka
24. apr 2014

@marse neviem si predstavit, ako to zvladne, ked tu nedokaze prijat nazory, ktore sa odlisuju od jej predstav

marse
24. apr 2014

kolko mas vlastne rokov? @nikolajka12

@fopka toto jej naozaj nezavidim, to by som radsej este raz povedala nasim ze som tehotna v 17 😀

natalienka12
24. apr 2014

@nikolajka12 hmm, no čo ti na to povedať...ak si nerobíš srandu, tak sama dobre vieš, že si v peknej kaši. Kto je otcom dieťaťa, tak na to ti dá odpoveď len genetický test DNA. Určite si sem nepísala preto, aby si si prečítala nejaké moralizujúce myšlienky, ty sama dobre vieš, že si urobila chybu, ale kvitujem, že dieťaťu chceš dať život aj za takýchto okolností. Ja ťa neodsudzujem, len ti poviem toľko, že v živote sa stávajú aj omnoho horšie veci, hlavne nech sa dieťatko narodí zdravé, ostatné veci, napr. výživné sa vyriešia potom, keď príde čas. Asi by si chcela vedieť, že či je nejaká pravdepodobnosť, že by otcom mohol byť ten alebo ten. Nie som síce žiadny odborník, ale ak uvažuješ racionálne, tak je to presne 50 na 50. Pretože styk s kamarátom si síce mala len 1x, ale práve v ten deň si ešte nemusela mať ovuláciu ale spermia je životaschopná a mohla kľudne počkať aj 2 dni, kým dôjde k ovulácii a medzitým si už mala styk s druhým. No tých možností a možných kombinácií je tam veľa. Prosím ťa radšej nad tým neuvažuj, lebo sa zblázniš.

jalucija
24. apr 2014

@nikolajka12 naco ti je ta aplikacia ked sa nou neriadis? 🙂 ides to povedat obom?

fopka
24. apr 2014

viete čo ženy, idem ja kosiť zahradu, nebudem tu marnit cas riesenim, ktora spermia bola sikovnejsia 😀

nikolajka12
autor
24. apr 2014

A to je nejaký názor? keď napíšeš, že mi "nefungovala mobilná aplikácia" ? Prepáč, ten komentár mi prišiel ironický a výsmešný. Nejde o to, aké komentáre príjmem, ja som iba potrebovala poradiť. Nie názor k tomu, či mi niečo zlyhalo alebo nie. Je to iba moje zlyhanie, ktoré si uvedomujem a nepotrebujem to tu čítať stále dokola.

timbo
24. apr 2014

Ja si myslím, že sa to môže stať aj hocikomu inému, nie je správne niekoho odcudzovať. Odpoveď poskytne len genetický test otcovstva. A vyrovnať sa s touto situáciou môžeš len ty a aj sa rozhodnúť ako ďalej a či má vôbec význam tú pravdu vedieť, pokiaľ si sa vrátila k svojmu pôvodnému partnerovi a s ním aj chceš dieťa vychovávať. Problém sa môže vyskytnúť v budúcnosti pri nejakých ochoreniach dieťaťa, keď bude treba zistiť nejaké genetické testy/krvnú skupinu. Držím palce!

marse
24. apr 2014

@fopka ja idem domov z prace...kosenie som absolvovala vcera... dnes idem varit spagetovu babovku. krasny den vsetkým 😉

fopka
24. apr 2014

@marse vies, ja si myslim, ze si tu niekto robi prcu a este je k tomu aj drzy aj vzhladom na to, ze tu nesedeli nejake datumy a tyzdne tehotenstva... a ak je zalozena tema pravdiva, tak potom by som naozaj brala tiez moznost byt tehotna v 17 😀

nikolajka12
autor
24. apr 2014

@jalucija áno, určite to poviem obom.

fopka
24. apr 2014

@marse ja kosim na etapy,kedze mame velikansku zahradu a pri malom sa toho vela stihnut naraz neda a k tomu ma zastihol vcera dazd a tiez ma caka varenie, takze odchadzam tiez

nikolajka12
autor
24. apr 2014

@fopka a čo ti prišlo drzé? ja som nič drzé nenapísala a ak áno, tak sa ti v tom prípade ospravedlňujem. Len naozaj mi tvoje komentáre veľmi nedávajú

celasapremenim
24. apr 2014

@nikolajka12 ja som ti poradila, aby si skocila s kamosom na geneticky test, teda test otcovstva, a podla toho sa zariadila a na to ani nereagujes 🙂 tak co uz

25daniela
24. apr 2014

Urcite nepomozu ziadnedohady, iba test otcovstva a to najskor ako je mozne. Stabilneho partnera nechaj tak a ries to s "kamosom". Ak sa ukaze, ze otcom je kamos, tak dalej s pravdou von a asi bude nasledovat rozchod. Ale este je 50 percen sanca, ze nim nieje, tak sa nic nedeje a ide sa dalej. Ale ak si mala nechraneny styk s partnerom dlhsiu dobu a neotehotnela si, tak je mozne, ze kamosove spermie su babyfriendly a vitaz bude on 😀 😀 😀