icon

Ktoré krémy sú bezpečné proti striám?

22. júl 2024

Dobrý deň/Ahojte, čím ste si natierali bruško, prsia, boky ako prevenciu proti striám? Ja som myslela, že stačí obyčajné telové hydratačné mlieko a teraz pozerám, že skoro v každom je, že obsahuje aj alkohol.... Myslíte, že to môže vadiť, že som sa s tým celý týždeň natierala? Prepáčte ak je to blbá otázka, ale ja už neviem čo sa môže a čo nie... Ďakujem pekne

danyelia
22. júl 2024

Prepáč, ale je to blbá otázka 😃 Akože čo by Ti tak ten alkohol v kréme mohol spôsobiť? 🤔 Prejde cez kožu do brucha, bábo sa opije a narodí sa už ako alkoholik? 😆 Ale vážne, na trhu máš plno telových mliek proti striám určených pre tehotné, skús niečo z toho...

fantaghiro21
22. júl 2024

obycajne telove mlieko.Nebud hystericka

autor
22. júl 2024

@danyelia ja už sama neviem, tu na MK som akurát čítala diskusiu ako jedna používala krém na tvár s obsahom alkoholu a písali jej, že by sa to nemalo... Kamarátka bola prekvapená, že používam rexonu ako antiperspirant keď tá vraj obsahuje hliníkové soli... Ja už neviem čo môžem no a som prvorodička, tak radšej sa chcem spýtať keď aj hlúposť ako nevedieť a zle niečo spraviť, už som zo všetkého vyľakaná zjavne :D

autor
22. júl 2024

@fantaghiro21 ďakujem, a ak sa môžem spýtať, je niečo z kozmetiky čomu ste sa vyhýbali prosím? Či všetko tak ako predtým?

fantaghiro21
22. júl 2024

nie, aj vlasy som si farbila a to som rizik tehotenstva....

danyelia
22. júl 2024

Joj, ak by sme sa mali riadiť podľa toho, čo všetko je ,,nezdravé a nevhodné,, ver tomu, že by sme museli žiť v jaskyni, chodiť nahé a umývať sa dažďovou vodou a jedli by sme len panenské bio výhonky 🙂 Tehotenstvo nie je choroba, normálne funguj ďalej...

lisymbia
22. júl 2024

Natierala som sa cerave hydratačným krémom 😊 veľa však závisí od tvojho typu pokožky, niekto natiera 2x denne a má strie, niekto nenatrie vôbec a nemá ani stopy 😊

lucia13022023
22. júl 2024

Natierala som si celé telo niveou. Ale nie len v tehotenstve, ale aj pred. Nemám ani jednu striu.. A nie, nie je to genetikou. Ale tak už sa nestíhaš mazať par rokov pred otehotenim🤣

domka222
22. júl 2024

@danyelia už ani dažďová voda sa neodporúča 😁

beata_k
22. júl 2024

Najlepsie je kombinovat ciste oleje ( kokosovy, olivovy, bambucke maslo..) Telove mlieko si nedavaj. Absolutne nicim nezkodi, ale pre pokozku, ktora sa natahuje to je malo. No v podstate sa mozes mastit cim len chces, dolezita je elasticita tvojej pokozky. Ak nie je, tak ti nepomoze ani svatena voda a urobia sa ti strie.

ness222
22. júl 2024

Ja som pouzivala Bi-oil, zacala som s tym hned na zaciatku 2.trimestra ale natierala som len raz denne nie dvakrat ako odporucaju na etikete, a aj napriek tomu ze som pribrala 25 kil pocas tehotenstva som strie nemala. Ale skor si myslim, ze je to vdaka genetike a nie vdaka oleju 😂

brona235
22. júl 2024

Na strije nic nepomoze. Je to genetika. Ja som sa natierala cele tehotenstva a mam strie asi aj na usiach. Svagrina sa nenatierala vobec a nema ani jednu striu.

domiklik
22. júl 2024

Dôležité je zachovanie elasticity koze. Takže kyselina hyaluronova, ceramidy peptidy. Máloktorý olej niečo reálne aj zhydratuje. Slávny b oil dokonca obsahuje retinol v zanedbatwlnom mnozstve. Alkohol v kreme dieťaťu ani tebe neublíži, hliníkové soli tiež nespôsobujú rakovinu. Odporúčam všetko s mierou

riama123
22. júl 2024

Ahoj ja som sa natierala dvakrát denne a nemám žiadnu, večer s bi oil a ráno s takým krémom s DM drogérie za pár eur. 😉 Vyskúšaj 😉

autor
23. júl 2024

Ďakujem pekne za normálne komentáre a rady 🙂

mrsbntm
30. júl 2024

Ahoj, alkohol môže v krémoch jedine “škodiť” zato, že pokožku vysúša a suchá pokožka skorej popraská. Ja používam BiOil ale keď nechcem byť hodinu mastná tak sa natieram tehotenským seba med krémom. Ale postačujúce sú aj normálne krémy na suchú pokožku ale také tie lepšie.. tie lacné su zbytočne preparfumované. Odporúčam ešte hydratovať zvnútra = dostatok čistej vody bez bubliniek🫧

autor
30. júl 2024

@mrsbntm ďakujem krásne 💗

janqa27
2. sep 2024

Ja som začala pouzivat bi-oil, ale tym ze je to olej, my strasne vadil, vsetko bolo od neho mastne a mi to prekážalo, tak som si kupila telove maslo na strie Weleda, fajn, ale to sa zase dosť ťažko rozotieralo a tym ze je to prirodne, mi to aj smrdelo 🫣 (navyse mam teraz citlivý čuch takze som ho musela dat preč) ...az mi kamoška nakoniec odporucila telove mlieko na strie Bebelo, maju v dr max. ..toto je uplne lahucke, dobre roztieratelne twlove mlieko a s tak prijemnou vôňou ako bábätko 😌