Let do Thajska
Ahojte 😊 chcem sa spýtať aký máte názor resp.skusenosti s lietanim v 5tt.Na budúci týždeň letíme do Thajska na svadobnu cestu (12 hodinový let s dvojhodinovým prestupom)a včera som zistila,že som tehotná . Doktora som ešte zatiaľ nebola.Poradte prosím
Q
@mimka1726 nie nemala, mne nohy neopuchali ani ku koncu tehu. A ty ked si na zaciatku, tAk by ti tiez nemali. Ak teda nemas tento problem vseobecne aj mimo tehu 🙂
Akurat na check-ine povedz ze si tehotna (tam mozes ukazat knizku) a nas 2x presunuli k emergency exit seat - viac miesta na nohy 😜 a v bangkoku maju priority lane na rengeny do dutyfree zony - nemusis cakat v rade. A avlastne som este obchadzala tie rengeny na letiskach - prehladavali ma vzdy rucne tety (prehmataju ta) 🙂 len vsade teda oznamuj ze si pregnant a mas vyhody 😄
@dzukeles ked na vas nie je vidno,ze ste tehotna,tak papier nepotrebujete,ale ak to vidno,tak maju pravo pytat papier , v ktorom ste tyzdni a ci je tehu bezproblemove. Ak to nemate maju pravo vas nevziat na palubu. Takze len tehu knizka vzdy vsade nestaci. No , 5tt a ani v 12tt toho asi vela nevidno. @mimka1726
a letela si uz niekam takto dlho? mne je napriklad po cestovani lietadlom zle aj bez tehotenstva. je to asi tym tlakom, citim sa potom este par dni dehydrovana a otapena. ani som este neprisla na to, co mam proti tomu robit.
Kamaratka tiez letela do Thajska tiez zaciatok tehu asi 4-5 tt ale zial tiez potratila ci bol na vine let tazko povedat ....ja osobne by som nesla samozrejme je to na kazdom stat sa moze aj ked budes sediet doma....ale tiez som nazoru ze let moze mat vplyv nejaky
@luckarisko74 a ona potratila počas letu?ci ako to prebiehalo.?
@mimka1726 potrat v tak rannom stadiu tehotenstva nemozes spajat s letom. ja som potratila bez lietania - a neuvazujem, ci to bolo preto, lebo som soferovala/jedla nieco/pila ine/robila one. v tak rannom stadiu zena oitrati, lebo plod nie je zivotaschopny. tym ta samozrejme nechecm strasit, podla mna v poho let, len by som si brala urcite tie stahovacie podkolienky (ja som ich mala aj netehotna, ked sme leteli do USA a vdaka za ne) casto vstavat, precvicovat nohy, prejst sa .. pozor na krk a usi, aby ti nenafukala klima (s nami letela baba v kabate a hrubej ciapke v auguste - lietadlo doslova vychladene) a ties som na tie kompresne podkolienky natiahla este jedny hrube, na krk satku a na usi taky ten "tunel" . taky tenky ciapko-sal - a teda dobre mi padol 🙂
@mimka1726 proste sa moze v tak rannom stadiu tehotenstva stat nieco aj bez letu....iba tak sedis doma na gauci a potratis....je to realita a lietanie s tym nic nema. Proste si zaplat rozsirene poistenie, nikomu nehovor ze si tehotna ( ved vacsina zien to prve mesiace netusi),a uzi si dovolenku, ak by sa predsalen stalo to najhorsie, budes mat pristup ku kvalitnej zdravotnej starostlivosti.
@mimka1726 ja vam napisem ako byvala letuska. Kabina je silno pretlakovana cize tlak s nasim telom robi veci,ktore na zemi nebude. Ci niekto potrati kvoli letu je otazne,ale urcito moze mat vplyv. Prave preto je tam obmedzenie,co sa tyka lietania pre tehotne. Aerolinky sa chrania,pretoze nikto nechce znasat naklady za odkloneny let kvoli porodu/potratu. Dokonca ak cakate dvojicky/trojicky.. tak tie obmedzenia si davaju vacsie. Ak sa pytate,ci sa to moze stat priamo na lete alebo po pristati,tak skor na lete kvoli tlaku,ale nie je to pravidlo. Radit vam mozu zeny,ktore lety a nic sa nestalo a aj tie,ktore maju presne opacnu skusenost. Je to 50:50. Ja som rodila 2014 a bola som hospitalizovana,ked bola v BA totalna prietrz a burka a lekar na vizite vravel: TO ZASA BUDE NOC! Ked je taka zmena tlaku,tak sa spustia vsetky porody. Budeme rodit ostoset. No nechcem strasit. Skor pisem,aby ste zvazili vsetky moznosti. Tiez suhlasim s tym,ze keby ste si neurobili test,tak letite s cistou hlavou a moze byt vsetko ok a teraz asi ten let pretrpite v strese,ci nerobite chybu. Myslim si,ze je to na vas. Vas vnutorny hlas. Ak vam vravi,ze to bude dobre,tak na tu dovolenku chodte. Inak to ze ten let mate na 2etapy po 6 hodin je super. Horsie by bolo 12hod vkuse. Letite s Emirates?
@mom311 no mam veľmi zmiešané pocity z toho..na tu dovolenku sme sa veľmi tešili . letenky mame kúpené už od marca...babo sme chceli skúsiť až v Thajsku..no minulý mesiac sme prvý krát len tak skúsili (ved koho mohlo napadnúť,že sa nám to podarí na prvý krát😍..a letíme s qatar z Budapešti 😊
@mimka1726 vies...ak sa ma nieco stat sa stane tak ci tak. Potrat v tak skorom stadiu tehotenstva je ako silnejsia mrcha, vela zien si tym prejde bez toho, aby vedeli, ze su tehotne. Do 3.mesiaca je to hop alebo trop, ale takisto sa pri tak skorom potrate jedna najma o vrodene vady(priroda to vyriesi), nie o vonkajsie vplyvy-ako tomu byva pri vyssom stadiu. Rozhodnut sa vsak musis sama, ide hlavne o tvoje nastavenie.
Inak by bolo fajn este pred cestou absolvovat ultrazvuk, aby sa potvrdilo tehotenstvo a vylucilo mimomaternicove....to by ta mohlo doslova a do pismena ohrozit na zivote
@mimka1726 nie pocas letu az tam o par dni
@mimka1726 ved ja presne rozumiem vasej dileme. Ja si myslim,ze ked do toho pojdete,tak do lietadla treba nastupit s pozitivnou myslienkou,ze je to tak ako to ma byt a ked sa vam to podarilo na prvy sup,tak to preto,ze to babo s vami ma byt a BUDE! Inak pit treba vela(ako vyssie spomenuli),ale odporucam nebublinkove nech vas zbytocne nenafukne. Cize cista voda,dzus,caj a kavu na lete tiez neodporucam,lebo moze vyraznejsie zmenit tlak a moze vas boliet hlava. Radsej si ju dajte na zemi pred alebo po lete. A co nakoniec povedala lekarka?
@tenerifka ja som dnes bola doktorky no ta moja ma dovolenku tak som bola u zastupujúcej a ta na sone nič nevidela iba mi povedala,že mám vysokú sliznicu a ze som v 5tt.Proste ma odbila,že mám ísť ku svojej vo štvrtok...a testy si robím každý deň...aj prsia ma strašne bolia,trosku aj podbruško také jemne kŕče vo vaječníkoch a často chodím cikaťa..☺️
@mimka1726 viete, mne by ta dovolenka nestala za ten risk ze pridem o babatko...thajsko tam bude vzdy...ja som prvu dcerku zacala potracat v 7 tyzdni a ten strach o to male vam naozaj neprajem zazit aka je to bezmocnost...nasadili mi lieky a zabralo ale zazit ten pocit niekde vprdeli x tisic km...kto vam pomoze..? mne tu dcerka uz 2 rocna bezka ale kebyze nedostanem hned pomoc a lieky asi by to nedala...musite si zvazit ci to riziko stoji za to..ak ano chodte ak nie ostante doma a neohrozite babatko
Tak nakoniec sme do toho Thajska nešli...báli sme sa,lebo mi doktorka našla cystu na ľavom vaječníku. Bol by totiž veľký risk.Aby náhodou nepraskla 😒
Ďakujem jem vám krásna za milé slová ❤️❤️❤️

@mimka1726 oficiálne sa môže lietať až do 28tt podľa pravidiel aeroliniek. Nič sa ti nestane neblázni. Let prebehne ani nevieš ako. Poriadne si to uži 😍