Light jogurty v tehotenstve

permanentka
22. jún 2015

Viiem ze to nie je najzdravsie a niektore clanky hovoria ze light ma aj viac cukru atd.ale aj napriek tomu sa chcem spytat ci light jogurty a ine light veci sa mozu v tehotenstve alebo vobec nie. ok Coca cola light chapem :D to budem musiet obmedzit :( ale light jogurty?

siska53
22. jún 2015

@permanentka ak ti to chuti a mliecne vyrobky jedavas aj ine,mas dost tukov,vapnika aj z inych zdrojov,prosto normalne pestru stravu,ja by som az taky problem.nevidela..ja sice velmi light veci nemusim...al ev prvom tehu som.ficala.na bielej aktivii s obcasnom obmenou za nieco ine jogurtove a nasledne som sa po niekolkych rokoch dozvedela,aka je aktivoa svinstvo a vobec jogurty.🙂 tak maly to prezil,netusim,ako by sa to na nom.malo odrazit..vzdy k tomu musel byt banan..🙂

dzejn80
22. jún 2015

@permanentka prosim ta jedz a pi uplne vsetko co ti chuti a bezne jedavas v rozumnej miere 🙂 dietatu to nijako neublizi

permanentka
autor
22. jún 2015

lenze ja colu pijem na kvanta 😒 a ine nez light nezjem 😖 no, snad pocas tehu budem vediet to zmenit...ale ak mozem aspon zopar light jogurtov tak by bolo super :D

natalym
22. jún 2015

@permanentka Čo???? To pitie koly je závislosť.

permanentka
autor
22. jún 2015

no hej, viem 😒 snazim sa obmedzit ale je to tazke..ale slubila som manzelovi, ze v tehu bude max 1 poharik denne 😀

bonaqa2013
22. jún 2015

@permanentka z coly sa poriadne priberá. pozor na váhu. A jogurty môžeš koľko chceš - určite lepšie ako cola.

miku1
22. jún 2015

@permanentka Ja som nikdy nejak extra colu nemusela, ale pri prvom tehotenstve som sa išla za colou zblázniť. 🙂 Jedla a pila som všetko na čo som mala chuť a čo si telo žiadalo.

libka1
22. jún 2015

Vsetko je to plne umelych sladidiel. Ja to nedam do huby ani ked nie som tehotna. Zdravie mame len jedno.

meluela
22. jún 2015

@permanentka podla toho, ake maju zlozenie .. pozri na tegliku. Problematicke v tehotenstve su umele sladidla, preto sa nesmu light napoje. Ked pozeram napr. Jogobela light tak ta umele sladidla ma - asparatam a acesulfam, cize NIE http://www.zdravapotravina.cz/jogurt/jogobella-... Ata fruktoza tam tiez nema co hladat, akurat ludom rozhadzuje metabolizmus, tento jogurt nie je ani trochu zdravy.
Inak, light jogurty su fakt hnusne, skus si kupit normalny a uvidis po par teglikoch rozdiel. Vsak nemusis rovno smotanove, napr. normalnu 2% hollandiu v bio verzii (kedze jedine ta nema glukozovo-fruktozovy sirup) a uvidis.

lenulienka86
22. jún 2015

@permanentka u mna bola pred tehu zavislost na kole v praci. Kedze kavu nepijem, pri kazdej 12tke som presne po 7hodinach mala taky utlm ze len coca cola alebo cokolada ma vzpruzili. Akonahle som otehotnela, sekla som s nou zo dna na den. Aj ked je pravda ze potom mi miesto 12tiek dali robit kazdodenne osmicky a to sa skor dalo prezit. Teraz kolu nepijem vobec. Asi 3 deci za cele tehu som si dala. Obsahuje kyselinu fosforecnu. Sajrajt ktory ti odvapnuje kosti. Vzdy som to vedela a sebe som si to nechala. Ale ako tehotna neexistuje. Nielen ty potrebujes vapnik ale aj babo. Nepi kolu. To uz skor kofolu si daj na odvykacku. Po tyzdni ani nezbadas ze ti chyba. Neide o kofein. Ta kyselina je svinstvo. No a ked pijes light, tak duplovane jedy do seba davas. To nesmies. A celkovo ziadne light produkty! Aspartam? V tehu? To si uz mozes rovno dat cigu a poldeco.

lorela
22. jún 2015

@permanentka A preco si radsej nedas kvalitny a zdravy biely? A vobec nie tucny, vobec nie smotanovy. Pravy jogurt sa totiz aj tak sklada len z mlieka a jogurtovej kultury. To mas naozaj len o nieco malo viac kcal ako light jogurty. U ktorych je navyse kopec bordelu v zlozeni, napr. umele sladidla.
Jogurty by sme mali jedavat denne, za tychto okolnosti light verzie naozaj nie su vhodne.

paskolinka
23. jún 2015

vsak ale co cakas, ze ti tu niekto povie, ze mozes a ty to potom budes jest? to je len na tvojom rozhodnuti, urcite z light jogurtov ani coly neumries, ani z toho nepotratis, akurat si skodis na zdravi. umele sladidla su sice bez kalorii, ale je dokazane, ze nicia napr. zdravu mikrofloru v crevach a tym si rozladis cely organizmus, imunitu a zarabas si na cely rad civilizacnych chorob.

evittam
23. jún 2015

@permanentka Jesť môžeš všetko na čo si len spomenieš. Nie si chorá ale len tehotná. A čo sa týka light jogurtov a ostatných výrobkov - tak môj názor- sú to len "sračky" (pardón za výraz 🙂 ) a oblbováky pre tých čo chcú schudnúť. Naozaj, je to jeden hnus - veď také nízkotučné mlieko - zbytočne vyhodené peniaze - kúp si plnotučné a nalej do neho liter vody a máš nízkotučné ....A jogurty sú o tom istom.....Radšej zjesť plnohodnotný ako takú umelinu. 🙂 😉

doriss1
23. jún 2015

@evittam naprosty suhlas. light netreba konzumovat. smutne, ze ludia to robia v myslienke, ako dobre robia svojemu telu. a pritom ho zabijaju. a skor priberu z light ako z kvalitneho smotanoveho-samorejme vsetko s mierou.
ja kupujem jedine plnotucne, smotanove jogurty-to vsak konzumujeme velmi malo, mlieko iba s najvyssim podielom tuku-jedine na varenie pouzivam-mlieko nepijeme. maslo kupujem to prave kvalitne, ziadne umele sracky. aj o stolovych olejoch by sa dalo pisat...lepsia je prava sedliacka mast.

evittam
23. jún 2015

@doriss1 Naprostý súhlas, tiež sa vyhýbam na kilometre podobným svinstvám ako je Rama, Veto,.........Keď vidím ako to kupujú mamičky s kočíkom tak mi príde zle, no ale každý sme strojcom svojho šťastia aj zdravia. 😉

lenulienka86
23. jún 2015

Ja jem plnotucne slovenske jogurty a tvaroh na dennom poriadku a aj mlieko minimalne 1.5% chudnut sa da aj na tom. Rano o 7.00 taky jeden jogurt s polovicou bananu a potom nic az doobeda. Biele mysi som v praci videla. Rovnaky hlad ako po nejakom nizkotucnom. Samozrejme, ked si k tomu drbnes vianocku, tak sa to pekne nalepi. Ale nemusi. Zavisi od metabolizmu. Ale fakt. To uz radsej nic si nedam, nez nizkotucny jogurt. Radsej caj s medom alebo pohar mlieka. Kalorie tie iste a menej otravy.

dzejn80
23. jún 2015

Baby spravte si doma jogurt, od vecera do rana je hotovy aj bez jogurtovaca a vase telo aj vasa penazenka sa vam len podakuje 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre