Má alkohol vplyv na bábo na začiatku tehotenstva?

tehulka2016
4. jan 2016

Ahojte dievcata, na silvestra som normalne pila alkohol, dnes som si robila rano test a je pozitivny. Moze to mat v tomto stadiu vplyv na vyvoj dietata? Podla mojich vypoctov by som mala byt na zaciatku 5tt. Dakujem za info

durikovajana
4. jan 2016

Ahoj, ja som tiez na zaciatku tehotenstva ked som este nevedela, ze som bola tehotna pila vino. Nastastie je vsetko v poriadku. Myslim, ze by to nemalo ohrozit plod ked si to niako extremne neprehnala.

ceresnicka1990
4. jan 2016

Ahoj,myslim si,ze sa nemas coho bat. Ja pijem raz rocne a tak to bolo aj naposledy. V sobotu sme oslavovali,robila som si test a negativ,tak som pila a o 5dni mi vysiel test pozitivny. Plno zien zisti tehu aj v 10tt a neskor a dovtedy si aj vypiju,alebo zafajcia.

michalamala
4. jan 2016

urcite nie presne pred 5.rokmi to iste u nas otehotnela som niekedy na vianoce , na silvestara som pila, fajcila fakt vela vela. a 6.1,vysiel poz. test. deticky su zdrave. kym nie je placenta tak taketo veci k dietatu neprichadzaju este.

margarita
4. jan 2016

nie, ak uz odteraz nevypijes ani kvapku. Priroda je taka mudra, ze az okolo tusim 6tt sa embrijko napoji na Tvoj krvny obeh....dovtedy sa len uhniezduje v maternici. to je preto, aby zena mala sancu tusit, ze moze byt tehotna, a podla toho sa zariadit.

🙂

safranca15
4. jan 2016

Ja som otehotnela prvy tyzden decembrovy a na silvestra som bola na disco a pilo sa tvrde a vselico proste som sa bavila a to ze som tehu som zistila az v polke januara

siska53
4. jan 2016

Neboj,ja som tiez netusila,ze som tehotna...a na dovolenke som si dala aj cinzano v jeden den,v dalsi dokonca davo tvrde so zensenom(bola som zvedava na chut) . Vobec mi nenapadlo,ze by som mohla byt tehotna..tiez som bola mozno v 5.-6-.tt.. Maly je v poriadku.

Pri malej som si zas chcela zmixovat daku tu slasku zbrnu -s vodou a ja zr co to tak divne chuti..no..vo flasi bolo namiesto vody vino.. Vypila som.len dva glgy,hned som to vyliala... To som uz ale mala pekne brusko..6.m.
Aj ona je ok..
Moja mama si zas v tehotenstve so sestrou musela kupit sampus,dala si ani nie deci,nenormalna chut bola uspokojena. .. Sestra je ok,ma 36r.a je to inteligentna zena.

To neznamena,ze odobrujem.pitie,ale stat sa moze,ze nevies a si tehu..takze neboj sa... V nizkom.statdiu este babo nie je napojene na matku,horsie je to uz v tych vyssich tyzdnoch,ale nastastie to dobre dopadlo,ved neslo o celu flasu.. Ja osobne by som ale vedome nepila

dendrobia
4. jan 2016

Ja som včera čítala tu na MK článok s názvom: Mama, ja (v brušku) a alkohol a poviem Vám som vystrašená teda dostatočne.
Ja,čo som sa tvrdého prvý a posledný raz dotkla na chate vo svojich 18-nástich. Odvtedy ani kvapka.. mám tri deti,ani pri jednom som nepila,nefajčila,ani len kávu nepila,nič. Proste mi to nechutilo.. aj napriek tomu mám dieťa s ADHD.
Tento rok ma mm zlomil a od augusta-jeho narodenín som si dala raz za dva-tri týždne vínny stryk. Nakoľko mi to fakt nechutí miešam si ho tak,že štvrť pohára je víno a zvyšné tri štvrtiny kofola. Inak to nevypijem.. V novembri som mala okrúhliny. Nikdy som si nerobila ani oslavy,veď načo? Teraz som si však takú malú urobila,veď tridsať mám len raz.. vypila som tri vínne stryky-u mňa klasika-1/4víno a 3/4 kofola,potom mi začali tŕpnuť končatiny. Už som vedela,že to neveští nič dobré.. na druhý deň som si kúpila tehu test a ukázal sa pozitívny. Podľa poslednej ms som bola v piatom týždni tehu..
po prečítaní toho článku mám také výčitky,že koniec.

keira
4. jan 2016

to ti asi trpli z toho kvanta kofoly, by som som povedala, ze deci dobreho a kvalitneho vina urcite nenarobi sarapatu ako tie hektolitre koofoly 😠 😝

slavka1541
4. jan 2016

Ahojte. Presne nad týmto "dumem" aj ja. Na Silvestra sme boli na chate, pila som tvrdý alkohol aj v štvrtok aj v piatok. Počas chaty som stále cítila bolesť v podbrušku no myslela som, že mi už príde menštruácia. Keď som prišla domov menštruácia stále nechodila a tak som si urobila testy. Všetky vyšli pozitívne a test ClearBlue mi ukázal, že som cca v 4-5 týždni. Teraz mám výčitky a strach či som plodu neuškodila :(

mirkaaa80
4. jan 2016

Na zaciatku nie je embryo este napojene na krvny obeh, takze klud, ziadne vycitky,bude to ok.

miriam2908
4. jan 2016

Ahoj,ja som takto pred dvoma rokmi na silvestra vypila asi zo dve deci čerešne a 2.1. Som zistila že som tehotná asi na začiatku 3.tt. nemalo vôbec žiadny vplyv, detičky sa narodili živé a zdrave v 39tt🙂

lavinis
4. jan 2016

nemá, do 6 týždňov sú krvné obehy matky a dieťaťa oddelené.

rheuska
4. jan 2016

Embrio zije zo zltkoveho vaku. Niet sa coho bat. A zase pozri kolko ziem pije aj v tehu a to nehovorim o pohari vina a deti su zdrave. Samozejme nejdem nadlahcovat ani podporovat pitie a toboz nie v tehu. Ale vezmi to s tej strany, ze ked by to neslo, pretoze ma maminka promile, dva ked sa robi dieta, tak by tu polovica deti nebola :D

kleofaszkutya
4. jan 2016

Moze mat ☹ Bude to alkoholik ako ty ☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre