Má vplyv chôdza a prechádzky v tehotenstve na pôrod ?

27. jan 2020

Naozaj ma taky velky vplyv chôdza na pôrod? Všetci ma strašia že ak nebudem vela chodit , tak moj porod bude otrasny a nezvladnutelny... a ja to teda zanedbavam od zaciatku.. este ked bol mm doma cez dovolenku tak sme chodili kazdy den aspon na tu hodinku ale teraz ked som stale sama tak nejdem. A ak nahodou aj ideme niekam vecer tak po pol hodine umieram na bolest lonovej kosti a križov, neda sa mi uz tolko prejsť.. ako potom porodili zeny co boli na rizikovom a cele tehotenstvo museli mat vylozene nohy..

evkao
27. jan 2020

Ja som bola na rizikovom, polku tehotenstva prelezala, a porodila som ani neviem ako 🙂

sapetka
27. jan 2020

To pocujem orvykrat ze chodza pocas tehu ma vplyv na porod😁

sapetka
27. jan 2020

Nemysleli to ludia skor ze pri samotnom porode je lepsie sa prechadzat ako lezat? To dava vacsi zmysel alo prechadzky pocas tehotenstva

ledgerka
27. jan 2020

tu nejde len chodzu ale o to byt aktivna. Pohyb je prirodzeny, nie len v tehotenstve ale celkovo v zivote. Proste nebyt knedla :D Nemusis nachodit denne kilometre ked nemas sedavu pracu. Ja sedim cely den za stolom, kazdy den idem bud do fitka alebo na prechadzku. Robila som tak pred tehotenstvom a robim aj teraz.

autor
27. jan 2020

@sapetka nie vyslovene hovoria ze ak sa nebudem teraz prexhadzat tak budem mat tazky porod.. nieco so stehennymi svalmi este ale to som prepočula.

ikonica
27. jan 2020

Ja som bola cele tehu na pn.. Vela som lezala, sedela ale aj chodila... Vencit psa cez vychadzky... A moj prirodzene zacinajuci porod skoncil akutnou sekciou 🤣ale nemyslim, ze to bolo kvoli nedostatku pohybu...

eliska13
27. jan 2020

Určite nie, veď sú zeny, ktoré do poslednej chvíle pracujú v kancelárii v sedacej práci.Ako hlavne nezleniviet, ale nerob nič cez bolest

simca06022011
27. jan 2020

Prechodila som celé tehu a nič 😂
Chcem povedať ze aj tak som mala ťažký pôrod 😔 ale určite fyzická aktivita, udržovanie sa v nejakej kondícii nemôže byť zlé, práve naopak.

autor
27. jan 2020

No ved aj mm sa dnes somnou hadal ze vsetky.zeny chodia vela aj jeho kamaratova zena.ked bola tehotna, ze stale chodili na túry a neviem co a ajtak maleho nevedela vytlačiť a skončilo to sekciou... takze sa nebudem určite tyrať a prechadzat sa nasilu s plačom od bolesti
..

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hennyinnsbruck
27. jan 2020

🤣🤣🤣🤣🤣 Ja som bola celé tehu doma. Min 5x týždenne minim hodina vonku so psami rýchlejším krokom. Ku koncu pomalším lebo mi šlo kríze urvat, ale hybala som sa. A nakoniec akútna sekcia pre nepostupujuci pôrod.
Takže neviem no.... 🤣

simona92101
27. jan 2020

Ja som cele tehotenstvo robila na zahrade aj denne nachodila x kilometrov so psom,velmi mi to pomohlo citit sa fit,pribrala som minimum.porod som zmákla za 1h:35min (od prasknutia vody doma,cez 40 min.cestu do nemocnice az po samotny porod). Lekar mi vtedy tvrdil ze som bola v dobrej forme,a na prvorodicku po 30tke to bol super porod.Ja si myslim,ze prechadzky neublizia,hlavne nelezat cele tehotenstvo doma na gauci 😉

soldi
27. jan 2020

porod byva vacsinou fyzicky narocna cinnost. pokial sa zena udrzuje vo forme, tak urcite rekonvalenscenciu, pripadne tazky porod zvladne podstatne lepsie ako zena, ktora nie je zvyknuta na fyzicku namahu.
to mas to iste, ako ked posles okopavat zemiaky profesionalneho sportovca a itckara, co cele dni kvasi za pc. kto vydrzi dlhsie a nakope viac, hm?

ale neznamena to, ze budes mat porod lahsi, na to ma vplyv kvantum dalsich faktorov. len ho proste s lepsou kondickou lepsie zvladnes. porod a aj to obdobie po.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre