Magneticka rezonancia počas tehotenstva
V piatok som bola na magnetickej rezonancii v driekovej oblasti a v nedelu som zistila ze som tehotna. Test predtým vy vysiel negativny. Uz som bola aj u gynekologicky, vyzera to tak ze som skutocne tehotna. Bala niektora z vas na magnetickej rezonancii ked este netusila, ze je tehotna, alebo v prvom trimestri? Vôbec neviem co robit, doktorka sa vykrucala, nevedela dat odpoved. Na magnetickej rezonancii mi povedali, ze nie je dokazane, ze to ma nejaky ucinok. Ma niektora z vas podobnu skusenost a ako to dopadlo? Som tehotna asi 2 tyzdne. Ria
@rioria ahoj, ja som bola na magnetickej asi dva týždne pred pôrodom, robili mi hlavu a bez kontrastnej látky kvôli malému, bolo mi povedané, že keďže onedlho rodím a vyšetrenie potrebujem, ten risk za to stojí, mne neurologička tvrdila, že je najhoršie, keď sa robí počas prvého 3mestra.. ja ťa nechcem strašiť, ono je celkom dosť možné, že následky nebudú vôbec nijaké a bábo bude ok, ale na tvojom mieste by som nenechala doktorov sa len vykrúcať, ak je niečo, čo môžu spraviť, aby zistili čo najskôr, či je bábo ok, tak nech to spravia..
ja teraz spätne tú rezonanciu trochu ľutujem, síce som nebola v tuneli celá, ale malý v bruchu strašne besnel kvôli tomu hučaniu a potom som ho pol dňa nevedela donútiť, aby sa pohol, zjavne sa zľakol..
@nicolle21 ahoj a preco Ti robili MR hlavy?mna tiez chcu poslat ale lekarka neodporuca tak neviem.Dakujem.
@tina632 ahoj, prave dnes na Jednotke v Damskom klube je Dr. ktory hovoril o MRI aj pocas tehotenstva, moc som to neregistrovala, ale mrkni do archivu, urcite to tam bude a myslim, ze ten Dr. je tam este stale a je na nete a odpoveda na otazky, drzim palce 🙂
@pivonecka ahoj prosim ako sa vola ten lekar?dakujem velmi pekne.

@lusika33 dakujem 🌺