icon

Mám 17 rokov a som tehotná. Potrat alebo bábätko

lauritta0407
25. sep 2016

Ahojte, dufan že názov témy sa nikoho nedotkne. Mám 17 a ostala som tehotná. Neviem čo mam robit, chalan s ktorým som sa medzi časom rozisla o tom ešte nevie a takisto ani nikto iný. Vždy som chcela bábätko ale nie takto skoro, viem že je veľa žien ktoré sa snažia a nemôžu. Na jednej strane uvažujem nad tým že si ho nechám a že to zvládneme spolu sami dvaja ale na druhej strane viem že mu toho veľa nebudem mať dať a že budem vedieť rodičom na krku ešte dlho. Najhoršie je že teraz som na tom naozaj zle a nikto pri mne neni všetci už majú iné starosti a zrovna teraz. Prosím poraďte čo by ste robili na mojom mieste vy alebo ci ste aj vy mali dieťatko v takom mladom veku. :(

Strana
z2
sense
26. sep 2016

Nepoviem ti chod na potrat ale nepoviem ti nechaj si to, lebo akomol ek sa rozhodnes vysporiaxat sa buxes musiet s rozhodnutim sama.... Ale povedz to co najskor rodicom, a spolu sa dohodnite co bude najlepsie pre teba...lebo s potratom sa budes musiet vyaporiadat ty sama a ak si to nechas budes musiet ry hlo dospiet a budea potrebovat velku podporu rodicoc ci uz financnu ale aj psychicku aj fyzicku... a takisto ak sa rozbkdnes dieta nechat treba do tobo zaingereaovat aj opelovaca a ak nema 18 aj jeho rodicov....

romina1912
26. sep 2016

@lauritta0407 som rada ze si sa rozhodla si babatko nechat, nikdy to neolutujes a ked sa ti narodi bude to naozaj ta naj vec v tvojom zivote. Ja mam 26 ale po babatku som tuzila od "mlada", teraz mam 6 mes.dievcatko a materstvo ma zmenilo ako cloveka, som silnejsia a pre moje babatko by som aj "vrazdila", proste som nabrala taku neuveritelnu silu ze som schopna urobit cokolvek 🙂 keby ma partner opustil este pred narodenim, urcite by som bola smutna ale odstupom casu ked uz babatko je tu sa zamyslim a poviem si ze ved mam ju, co viac mi treba, proste zijem z lasky k nej. Dokonca aj teraz pri placem, placem stastim ake som dostala. Ja mam sice skveleho partnera ale naozaj ako matka naberies silu dat babatku tu najvacsiu lasku. Velmi ti drzim palce. A inak ja som sa to bala tiez povedat mame aj ked nemam 17 a bola velmi rada, ze mam byt stastna ze deticky mozem mat ked je teraz problem otehotniet vobec. Tesim sa s tebou

rusalkablack
26. sep 2016

autorke- niečo ti poviem. Mám po 50-tke, a cca 9 rokov dozadu sa mi každú noc snívalo s malým krásnym dievčatkom- bábatkom, ktoré vyzeralo celkom ako ja, keď som bola dieťa. Nosila som ho na rukách, prebaľovala, krmila, ale vedela som, že je síce moje, ale ja som ho neporodila. Dokonca keď vyrástlo, vystrájala som ho do školy.Potom som sa od moje staršej dcéry dozvedela, že práve v tom čase, keď som mala tie sny, bola na potrate.Nebývala už so mnou, ale s frajerom, ktorý rozhodol, že ešte na dieťa nemajú peniaze.Mala cca 21 rokov, teraz má 30, a keď sa spýtam na dieťa, že už by som prijala nejaké to vnúčatko, tak u dcéry vzbudím iba zúrivosť a záchvat hnevu.A začínam mať taký zlý pocit, že už asi nemože mať, aj keď sa snažia. Takže maj na pamati tento moj príbeh, želám ti, aby si sa rozhodla dobre. Neboj sa, rodičia ti pomožu.

janussss
26. sep 2016

Urcite NIE potrat!!!!! Ja som mala prvu dceru v 17 a nelutujem... aj ked spoluziacky a kamaratky tvrdili ze si znicim zivot.. neznicila som si ho prave naopak....! mam krasnu zdravu dcerku, dokonca uz aj druhu a som najstastnejsia zena na svete! 😀 Nevymenila by som ju za ni na svete... dokoncila som si aj skolu popri malej... a urcite som si zivot nepokazila prave naopak... sme ako sestry.... lubime sa vieme sa spolu zahrat... je to uzasne.... :-*
daj potom vediet ako si sa rozhodla

slnieckomoje
26. sep 2016

Chcem ti napiiisat len tak isto som otehotnela dost skoro mala som len mesiac po 18 ked som to mala uz konecne povedat rodicom strasne som sa bala ako nato zareaguju ako ma budu brat. Tak ako ty som aj ja uvazovala som mlada na dieta postupit interupciu ano vi mie??? Pidrzal ma vtedy aj moj teraz uz manzel. Mam skvelych rodicov takisto v tej dobe riesili a mali kopec problemov inych ale vsetko dopadlo dobre s maminu sme si poriadne poplakali ale ani jednym slovom nepadlo od nich ze nam nepomozu ze si to mame riesit samy neboj sa kazda mamina ma istym sposobom velmi rada svoje dieta a spravi prenho vsetko neboj sa jej to povedat ani nevies ako ti odlahne ked sa jej zdoveris. Nakoniec vsetko dobre dopadlo porodila som kraaasneho syna v 18 stke ale vobec nebanujem ani na min ze som sa rozhodla takto. Dnes ma uz 24 a ja budem pomaly mlada babicka tesiiim sa. Budem ti velmi drzat palce uz ako sa rozhodnes ci tak alebo tak.

matulka82
26. sep 2016

@lauritta0407 Mat dietatko v dnesnej dobe je obrovsky dar!!! 😎 Aj ked v mladom veku , vsetko sa da zvladnut , len nech je zdravie. Nemala som sice 17 , ked som mala prve dieta, ale aj 21 bolo pre niekoho priskoro. Babo sme chceli obaja, mala som teda oporu v partnerovi, ale to bolo vsetko. Moja rodina ma nepodporovala v ziadnom zivotnom rozhodnuti, napriek tomu som bola ta nastastnejsia tehula ...Nemala som drahy kocik, stacil aj z bazaru, takisto mi neodrastalo babo v znackovom oblecku...Hlavu hore , urcite budes dobra mama , ta najlepsia pre svoj poklad. Aj ked mas pred sebou prekazky , vzdy sa najde niekto , kto rad pomoze. Aj rodicia, aj ked by boli v soku chvilu, predychaju 😀 a pomozu. Nie je to lahke rozhodnutie , verim, ale aj ked sa cloveku otoci zivot naruby , to male stvorenie obohati milionkrat to stratene ...
PS> pracujem v zdrav.oblasti, a je neskutocne , kolko parov sa snazi mat dietatko a nedari sa im, kazdy den sa stretam so zienkami , ktore uz aj po niekolky x idu na umele , a cokolvek by dali , za to , len aby to uz vyslo... v dnesnej dobe , je uz pomaly nevsedne, aby zena otehotnela bez problemov... Neskor to uz nie je take jednoduche , preto radsej byt matkou v mladom veku , ako nebyt vobec, tot moj nazor. 😉
Drzim palce , aby si sa rozhodla spravne a napokon myslim, ze je tu na konovi kopec 17 nastiek , ktore by Ti vedeli povedat , "stalo to za to" a nelutuju ... 😎

mmmj
26. sep 2016

@lauritta0407 urcite babatko! uvidis aku radost prinesie do rodiny, je to pozenanie. Urcite si teraz v obrovskom strese, vsetko sa utrasie. Rozruch upadne a bude to pekne, aj ked to nemusi byt lahke. A ked budes mat tolko rokov ako my starsie mamicky, tak uz budete zurovat po veceroch spolu. 🙂

emka530
Odpoveď bola odstránená
andy48
26. sep 2016

Ja by som ti poradila URČITE SI NECHAJ BÁBO...nevieš si predstaviť aké je to super...mám doma 2ročného syna, ktorý začal rozprávať, opakuje všetko....to je kopec srandy, sa nasmejeme a stále si hovoríme aký je len úžasný....materstvo je veľmi náročná záležitosť ale aj krásna...a niekedy je lepšie byť slobodná mamička ako mať nejakého blázna pri sebe..

blumchen2
26. sep 2016

nechaj si babo! ja lutujem, ze som sa stala matkou az v 33 rokoch. no musela som pockat na toho praveho... teraz by som chcela dalsie dieta, ale uz to nejde.

margaretka
26. sep 2016

autorke prajem spravne rozhodnutie ved 17r. je uz dospela predpokladam ze aj rozumna zena a ked sa stala nehoda z toho moze byt neskor krasna stastna rodina, takze som jednoznacne za to povedat to rodicom a zacat sa tesit na babenko.
V ktorom tt si? bola si uz u lekara?

dalsia moja otazka, mimo temu .... preco si sa registrovala na MK v maji 2016 🙂

radkamikic
26. sep 2016

V prvom rade treba povedat doma co sa deje aj ked mas strach ako budu rodicia reagovat je to malickost oproti tomu ako sa budes trapit ak irobis nieco co uz nedas spät....urcite je niekto kto ta podrzi a pojde s tebou za rodicmi...babka,sestra...

mysga
26. sep 2016

Mňa mala mamina tiež v 17tich,partnera mala mamina tiež v 17tich. 🙂 Bola sice ina doba, teraz mame 25 a 26 rokov, ale zvladli to a my si teraz môžme žiť na tomto svete spolu. Ono, všetko sa deje pre niečo a dá to zmysel. Mozno hned, mozno za 20 rokov. Mysli na to. 🙂

elloi
26. sep 2016

Ahoj! Chapem, ze mas strach a obavy, ale skusim sa ta opytat vetou, ktoru si ty sama napisala: Vies, ze mu toho vela nebudes moct dat - myslis si, ze zivot je malo? a na druhej strane sa opytaj, ci ti stoji za to, vziat tomu bezbrannemu babatku zivot preto, lebo mu toho vela nemozes dat? Ono momentalne nepotrebuje nic viac, iba teba, tvoju lasku, blizkost, teplo a prijatie!!!! To mu mozes dat aj napriek vsetkemu co zle mozno momentalne prezivas. Urcite mu daruj to najcennejsie co mozes - ZIVOT a LASKU!!!!!!! Bojuj a bud odvazna. To male bezbranne babatko nemoze za to, ze ty si ho neplanovala

katpox
13. feb 2022

@lauritta0407 babo si nechaj, musis to oznamit rodicom, najprv budu mat niekolko basnickych otazok, neboj rozdychaju to a isto pomozu,po roku mozes ist do prace, dietatko mozes dat do jasli a da sa, ked sa chce, mozes si dokoncit neskor maturitu, nic nie je take horuce ako vypada, nuz a to babo ma aj tatu, skor musi dospiet a naucit sa obracat, ak ma 18,moze ist tiez aspon na brigady alebo vikendove smeny, ak chodi este do prace a si mlade dievca, plna energie, budes stihat za babom, ja by som sa tiez bala reakcie doma, ale stalo sa u nas to iste, nie mne ale sestre a teda najprv sok a teraz si to neviem uz predstavit, zeby medzi nami nebol nas zlatusik, synovcek moj, uziva si babky, este aj prababky a pradedkov...

anjelikdianka
13. feb 2022

@lauritta0407 Moja sestra ostala tehotná tiež ako 17.ročná.Otec dieťaťa nejavil záujem.Rodičia boli najprv zaskočený ale predýchali to a pomáhali jej vo všetkom.Ja som bola čerstvo vydatá,tehotná.Ja som rodila o tri mesiace skôr ako sestra takže som jej vedela vo všetkom pomáhať okolo dieťatka s oblečením,výbavičkou.Ja som podostávala od rodiny,priaťelov veľa veci pre syna tak som niečo vedela posunuť sestre.Ak máš podporu v rodine určite bude všetko v poriadku.Teraz sestriná dcéra a náš syn sú ako súrodenci,od malička stále spolu.Aj teraz chodia do jednej triedy v gimnázii.🙂

Strana
z2