Mám 21 rokov a asi som tehotná
Ahojte mamičky a budúce mamičky. Mám na vás prosbu. Pravdepodobne som tehotná, asi 6 týždeň. Test som si síce ešte nerobila, ale viete hovorí sa že žena to vie a a som si viac menej istá že som "v tom". Mám 21 rokov, študujem, mám 4 roky stáleho partnera. Dieťa som nechcela skôr ako v 30ke. A teraz neviem čo robiť. Partner má 25, dieťa určite nechce, ale ak by som si ho nechala, podporil by ma. Rodina tiež. Ale stále váham. Nemáme zázemie, neviem si predstaviť, že by som ho vychovávala. A financie už vôbec nie. Tiež ma odrádza predstava, že by som o pár rôčkov možno zostala sama (máme vzťah, ktorý mi pripomína 15ročných ). Tiež sa trošku bojím toho, že som tento mesiac brala antibiotika, som pravidelná fajčiarka a alkohol sa tento mesiac tiež objavil. Nemohlo by byť bábo poškodené? Čo by ste robili na mojom mieste? Budem vďačná za každý názor.
aj ja som mala 21 ked som otehotnela, taktiez studujem,dieta som neplanovala a priatela som vtedy poznala 2mesiace, z toho polovicu presedel v krcme a nas vztah bol taky ze kazdu chvilu hadka,rozchod,a tak dokola,nestastna som bola velmi,dieta by som si vsak nikdy nedala zobrat, teraz ma malinky 1,7roka moj priatel je moj manzel,neskutocne sa zmenil a sme nesmierne stastni,moj manzel je najlepsi ocino na svete a maly je nas najvacsi poklad....tym som len chcel napisat ze uvidis vsetko sa vyriesi a na dobre obrati. 🙂
Ja mam tiez 21. A cakam babo 🙂 pokial mas podporu u svojho priatela a rodiny tiez tak preco nie. Ja by som si to nedala vziat aj keby ze ostanem tehotna v 18 .... 🙂 tiez sme to neplanovali ale bola to chyba s obochstran tak teraz sa musime starat pretoze sme isli na ostro bez ochrany 🙂 a velmi sa tesime na prichod nasho dietata. 🙂 ale je to len na tebe ako sa rozhodnes 🙂 mi ti.mozme podat akurat nase nazory 🙂 ale podla mna ked uvidis tu fazulku na ultrazvuku tak zmenis nazor a nechas si babo 🙂 🙂 drzim palce a to je uz jedno ako sa rizhodnes. Je to tvoj zivot a ty vies presne ako si ho chces zariadit 🙂 🙂
Dakujem za rady aj názory. Ide o mimomaternicové tehotenstvo, už som v nemocnici. Asi som to privolala.
A žiadna ochrana nie je stopercentná, kondom sa roztrhol a hormóny nemôžem (to je info pre moralistky)
P.s. Neverim, že tu ani jedna nebola na potrate. Mama mi robí na gynde, viem koľko zákrokov robia týždenne.
ja mám 23 a práve dnes mám od doktora potvrdené že som tehotná 🙂 s priatelom tiež nemáme bohvieaké zázemie ale verím že všetko sa to dá bývame u jeho rodičov ale plánujeme sa odsťahovať to sme mali už v pláne aj pred tým obaja máme prácu on na dobu neurčitu čo je super ale ja som cez agentúru a to furt mi len predlžujú po troch mesiacoch tak neviem ako to bude dalej a inak trošičku ma trápi to že som sa chcela najskôr vydať až potom mať dieťa ale nevadí snád ked sa narodí tak aj to bude 🙂
Ja som mala mať o 19 dní dvadsať ked sa mi narodila dcéra-s jej otcom som chodila-nie bývala(to bolo u nás neprípustné)dva roky obaja sme robili-bývali dočasne u našich potom vo vlastnom a nevydržal mi vzťah.Príliš mladý -neplánovali sme,ale ked už sa stalo no tak čo už .
Nevedel sedieť doma s rodinou-kamaráti a pod....
Nelutujem že mám dcéru je to to najkrajšie čo môžem mať-to povie každá ktorá si to nechala.
Ale ty nevidíš perspektívu vo vzťahu(ako 15r) nemáte vlastné bývanie-rodičia či svokrovci vždy sa niekto zapletie a záleží od povahy človeka ako to zoberie a ako vidím rozmýšlaš nad prerušením a ani ty ani on nieste pripravený na rodičovstvo.
Ja by som išla na prerušenie.A ked budete pripravený potom mať dieťa.Je to asi ťažké rozhodnutie ale momentálne naňho niesi pripravená a nevieš čo ťa v živote ešte čaká--aké možnosti.
@nestastna21 pozri, ja som otehotnela v 18-tich. V tom čase sme boli s priateľom 2 roky. Dieťa sme ale chceli. Dnes mám 21, synček 2 a s jeho tatinkom sme zasnúbení. Žiaľ kvôli financiám pracuje v zahraničí, ale neboj, všetko sa dá zvládnuť ak sa chce. 🙂

najprv si zisti ci si tehotna a potom sa pytaj na nazor...nechapem na co riesis nieco o com nemas ziadne 100% uistenie...alebo sa opat niekto poobede na Ssilvestra nudil a spustil debatny kruzok ??? 🙂