Mám dvojčatá a ďalšie dieťa je na ceste
Ahojte mamicky, ani neviem ako zacat a ani vlastne neviem, co chcem pocut, mozno len to, ze sa to da zvladnut a ze ma neporazi.
Mame doma 1.5 rocne dvojicky po IVF a vcera som zistila, ze som tehotna, prirodzene, zazrak. Ale namiesto skakania od radosti som sa zrutila a placem az do dnes, lebo si to neviem predstavit. Len ma tu neodsudzujte, ze preco sme sa nechranili ak nie sme nato pripraveny, lebo aj napriek manzelovym, akoze neplodnym spermiam, sme sa vzdy chranili kondomom, ale tento mesiac sme sa milovali len raz a to 3 dni po MS. chapete??? Ja nie, a neviem sa z toho spamatat. A moj manzel tiez nie. Aj to chceme aj nie. Mame vysoku hypoteku, a hlavne tu nemame nikoho kto by nam pomohol s detmi, ziadne starke ani inu rodinu. Na vsetko sme sami. Uz nie sme najmladsi, a aj fyzicky uz mam pri tychto dvoch co robit, su to moje pokladiky zlate, a aj psychicky...ved to mami dvojicok poznaju. Bojim sa, ze bude zle ak sa to narodi, ze budem strasne nervozna, vycerpana, a ze si to odnesu moje male a aj manzel...
Ma niekto podobnu skusenost? Dik za rady a nazory...
Najviac ma mrzi, ze sa netesim, pred dvoma rokmi by som zato dala zivot. Dufam, ze to ten maly cloviecik este nevnima....
@santiega Ja ti uplne presne neporadim,ale ani ta v nicom neodsuzdujem. Je prirodzene,ze ste to necakali,ked ste mali potvrdene,ze u vas to prirodzene pooojde lne veelm veelmi tazko.No stalo sa a je to zazrak a ak sa da, skus sa tesit. trosku viem,ako sa citis,ale len trosku,lelbo moje deti mali rozdiel medzi sebou rok a pola viemz,e to bolo narocne a dodnes obdivujem maminky s dvojickami.. no tiez cakam tretie mimi a moje pocity boli rozne az po myslienky na potrat. No ako ostalo na chvilku moje mimi v brusku ohrozene,lebo som zacala slabo spinit,uvedomila som si,zenechsa deje co chce,jasi to drobca necham a urobim vsetk opreto,len nech zije. K tomu som dospela sama.Manzel sa tesil a velmi.
Mas teraz chvilu cas,vela sa o tom rozpravajte, rozmyslajte.. Tvoji dorbci uz pojdu do skolky pomaly ked sa to narodi a jedno dieta je po dvoch priam dovolenka.. ale musite sa sami rozhodnut.Precitaj si co najviac for... držím ti silno palce a verimz,e to dobre dopadne 😉
Dakujem trosku ste ukludnili 🙂 mate pravdu, najdolezitejsie je aby bolo zdrave...
len dufam, ze tam nie su zase dve, lebo ta ciarka je dost silna a to mi este ani nemeskaju...to by som uz fakt neprezila a asi by nas dali aj do jojky... 🙂
@santiega 😀 😉 do jojky? mam taky citak, ze to zvladnes, ked este aj v takej narocnej situacii si nestratila zmysel pre humor 😀 , ale vazne - bude to narocne, ale zvladnes to. dvojicky si zvyknu pomahat, hrat sa spolu, proste je to zohrany tim. mne sa zda byt horsie 1 dieta a potom dvojicky.. ale to su moje nazory, skusenost nemam 😉
A ako sa budem stratat o tieto piskvorky z velkym bandorom???? Je to vobec fyzicky mozne?? Ved teraz ked sa chystame von, tak min. 30 minut ich nahanam po byte, kazda sa mi schova niekam inam....pomoooooooooc!
@doory to su dievcata??? to je potom parada. Oni byvaju velmi starostlive uz od malinka a nikdy enpichaju prsty do ociciek a pod,ako maly chalani. Ja som mala 1a polrocnu ked prislo mimi a ked za mrkal, v momente behala.. "maminka, puačee" a uz ma tahala za ruku 😀 bolo to krásne.. a teraz ma 5a pol a strasne sa tesi ako mi bude pomahat... 😉
no mamicka,neodsudzujem ta vobec..a preco preboha by sme aj mali?ved ja sa pred tebou sklanam..ja mam jedno a som niekedy totalne mimo.s manzelom uz dalsie neplanujeme...no k teme....si tehotna,necitis sa na to?ani manzel?sme racionalisti,mas viacero moznosti vybrat si.porozmyslaj,zhodnot...mas dve deturence,da to zabrat..zvladnes dalsie??zrataj si dve a dve dokopy a uvidis.
mat dalsie dieta to je financna emocna vychovna stranka..a td atd...musite si to prebrat vsetko...je to vase,vy sa musite dohodnut a urobit konecne rozhodnutie.pokial hovorim za seba,nezvladla by som to,nie v takom malom vekovom rozpati...ale ty uz mas isty system s dvojickami zrejme...mozno to zvladnes..ako pise jedna mamina,dvojicky sa vedia zrejme prehrat aj same...pomozu si..neviem,nemam sajnu ako to frci...nam bohato staci jedna nasa...a zvazila som nejaku 100 ochranu,mozno vo vasom pripade uz sterizlizaciu al.nieco podobne ak sa nechcete do tejto situacie dostat opat. 😉
@santiega neviem, či ťa to poteší, ale keď som rodila dcérku, bola so mnou na izbe pani, ktorá mala ročné dvojičky už doma (teda v období, keď bola v pôrodnici, boli v domove) a porodila ďalšie. Bývala v jednoizbovom byte a manžel pracoval na nejakej lodi, takže pomôcť jej nemal kto. Zvládla to. Dnes chlapci chodia na vysoké školy.
Tvoje detičky už budú mať vyše dvoch rokov, keď sa ti maličké narodí. Určite to zvládneš. Hlavne, aby si mala dobré tehotenstvo a zdravé dieťaťko.
Prajem všetko naj.... 🙂
@santiega ja som v trosku podobnej situacii - hlavne s pocitmi ake mas, ja mam 2 rocnu a som v druhom mesiaci a stale som to nepredychala. Prve sme mali tiez po Ivf a zrazu boom tehotna..., kazdy mi blahozela a bla bla a ja sa nedokazem ani usmiat pomaly..a tiez ako ty pred dvoma rokmi by som dala hocico za dve ciarky na teste...Ale co uz - no sme zeny a tie zvladnu hadam vsetko nie🙂 a ked si zvladla dve naraz tak toto bude pre teba fakt malina. Dvojicky budu starsie, moja tiez robi cirkus ked ma ist von - najnovsie ju uplacam - ze jedna lentilka pred obliekanim a druha ked sa rychlo a pekne oblieka - nie najrozumnejsi napad - ale sme za 5 minut vonku, takze tak.. Pri dvoch urcite mas system ako to zvladas..zvladnes aj to dalsie. A dalsia vec od dvoch rokov mozu ist deti na adaptacny na 4 hodiny do skolky po dobu troch mesiacov....takze ked to bude kriticke das ich do skolky, trosku drsne ale budes mat toho menej...
@viki2912 dakujem, nepopieram, ze ma nenapadlo si to dat zobrat,hlavne ked vidim svojho videseneho manzela, ale ked uz nie z moralneho hladiska, tak len koli tomu, ze o tie prve dve som prosila vsetkych svatych aj nesvatych( nie som veriaca), aby sme mali babo, a teraz , keby som si dala toto zobrat, tak by som mala pocit, ze si nezasluzim ani tieto dve. Neviem, nepresla som dobrovolnym postratom, asi by som si to vycitala fakt cely zivot. Asi urcite...
@santiega Jaló, kľud 😉 Ja mám jedného a potom dvojky - vekový rozdiel 1 rok a 4 mesiace.... Vieš, čo dvojky obnášajú... Ak by to aj dvojky boli, tak to zvládneš 😉 Dvojky budú mať o 9 mesiacov vyše 2 rokov... Už sa budú vedieť ako tak obliecť aj samé, nebudeš už toľko k nim v noci vstávať. Už aj oni Ťa upozornia, ak bude malé niečo potrebvať - napr. že už vstalo a pod... Je to šok, to Ti verím, ale všetci to zvládnete 😉
@jaspera super napad, len lentilky este nejedia, teda...nejedia skoro nic...nieco vymyslim, cim ich uplatit 🙂
@lypka ved toto...je to zazrak a preto sa na seba hnevam, ze sa netesim a ze ma vobec napadla myslienka si to dat zobrat...
@renab no klobuk dolu, to ja som este lahky pripad oproti tej pani....
len sa bojim, aby nas zivot nebol len o tom, ze nejak bude, ale aby sme boli stastni a aby sme mohli dat detom vsetko co potrebuju. lasku budu mat , to je jasne, len z tej sa nenajedia,nevychodia skoly atd. ze ano...
vsetko sa mi to hlave pletie..sorry
ale davate mi nadej, ze sa to da zvladnut, dakujem 🙂
@viki2912 prečo by sa nemohla zaradiť do normálneho života???,preboha ved nebude vo vezeni.. aj s detmi sa da zit!!! ma nehnevaj 😠 píšeš ako by to bolo peklo mať deti.... nieje to lahke,jeto dar!ale urcite ak zena chce...a je clovek komunikativny nevypadne.. ak pride o pracu,najde si inu.no zaradi sa.. ver tomu!!
@santiega Nečítala som názory ostatných /trošku málo času však🙂/ Ale poviem ti ten svoj. Absolútne ťa neodsudzujem a úplne ťa chápem. Ja osobne si neviem ani predstaviť mať dvojičky, musí to byť neskutočne náročné a za to máš môj obdiv. Ja mám dve deti krátko po sebe 1,5 ročný rozdiel. Prvý polrok bol neskutočne náročný, teraz po roku si vravím, že už je to fajn. Ale tretie tehotenstvo by ma teda riadne šoklo a zaskočilo a tiež by som ho asi trošku rozchádzala. Určite by som si však dieťa nechala, zaťala sa a povedala si, že o taký rok od narodenia bude zase trošku kľudnejšie. Nikdy by som si to neodpustila, keby som si dala zobrať dieťa a nedokázala to. Určite veľa vecí doma máš,využiješ po dvojčatách. Vždy som si vedela predstaviť mať tri deti, ale to tretie hodne hodne neskôr - až keď budú tie dve samostatné a schoopné sa obslúžiť, okúpať a trošku viac oservisovať samé🙂 čiže tak 10 rokov🙂 Ale priznám sa úprimne, už ma tento nápad tiež prechádza. Takže tvoje pocity plne chápem. Ale ako sa hovorí, človek mieni, pán boh mení. Veľmi držím palce, bude to náročnejšie, ale zvládnete to🙂
@doory je to moja nazor.mat deti je dar...ano,ja sa modlim za svoju dcerku a dakujem ze ju mame..ale pre jej buducnost,vzdelanie,aby mala vsetko a nic jej nechybalo,chcem pracovat,budovat aj karieru a byt uspesna aby bola na man hrda a mala vsetko p ocom tuzi.je to moj nazor tak to prosim respektuj.pa.
@santiega a ešte pozerám jedným okom, že tu spomínajú školku - tá fakt veľmi pomôže. Porozmýšľaj, či nedáš dvojčatá do škôlky. Od 2,5 roka určite môžu a určite im to prospeje. Sama však uvidíš, ako budú vyzreté, či by to zvládli. Tebe by to určite veľmi pomohlo, poobede by si si oddýchla s bábom a niečo doma aj porobila🙂
baby nehadajte sa tu, ja chapem aj viki, je to je nazor a rada som si ho precitala. kazdy zvladame veci inak, a kto viem ako to nakoniec zvladnem ja....
@santiega ahoj aj ja som po IVF sice sa nam narodi iba jedem chlapcek ale to co sa stalo tebe by som brala vsekymi 10prstami a aj dvojicky hore hlavu je to zazrak vsetko mas doma ziadne velke naklady nebudu...a to ze sa chystate 30 minut tak my chodime von tak ze ja som uplne prepotena maly reve jak keby ho drali bojuje za kazdym spi mi 3x po 20minut cez den... mal 2 mesiace koliku 😀 a tvoje baby budu uz velke...
a ja som uplne sama muz robi v cz mama je 50km svokra 500 segr v rakusku...
vies hovori sa peniaze nie su vsetko boli a budu len my nebudeme a za lasku ktoru ti da aj to nenarodene babo to stoji... 😀

@santiega - nepanikaaaar. Tvoji milacikovia su vekovo v najnarocnejsej faze (sama mam doma taky exemplar), o pol roka uz bude dobre a ked sa drobatko narodi, uz budu bez plienok, bude s nimi rozumna rec, same sa najedia a hadam vyzlecu. Tehotenstvo je ako pises zazrak a kazde neplanovane - ta najprv rozhodi. Mas doma dve male deticky, hracky, kocik, oblecenie - to vsetko doma je. Zasa take velke vydavky navyse to fakt nebudu. Ak by to bolo take zle, treba sa prestahovat, porozpravat z bankou, znizit hypoteku. Ten maly zazrak v brusku ti to na sto krat vynahradi. Do konca zivota ti bude hovorit mama ;)
A viem, co chces pocut, potrebujes ukludnit 😵 My sme tiez sami s detmi, bez rodiny... ale da sa to. Je to narocne, ale da sa. Neviem si predstavit zivot bez tych mojich priseriek. Kamaratka ma dvojicky, chalanov, v 1,5 roku to bolo hroziveeee, ani sekundu od nich nemohla oci spustit, dnes maju 2,5 a su to zlati chalani, normalne sa rozpravaju, hraju, aj klbcia, ale funguju, aj ona je uz viacej v klude, posle ich do izby sa hrat, pomahaju jej prestierat stol, nie je to dokonale, ale uz to nie je zle.
Ked sa babatko zacne vobec "hybat", myslim behat - ze ho bude treba non-stop dozorovat, budu starsi v skolke a ty klud doma len na to jedno. Hlavu hore!