icon

Manžel chce, aby som išla na potrat

lotalujza
15. júl 2014

Potrebujem sa vyrospravat a dufam, ze tu najdem kopec psychickej podpory
Ako ste z nazvu zistili manzel chce aby som isla na potrat
Jasne som mu povedala, ze nie, keby som isla tak, ze potom by som od neho odisla, nato on, ze ked nepojdem tak odide on!!!
Ked som videla to srdiecko ako krasne bilo ani by ma to najhorsie nenapadlo
Mame dve male deti. Neplanovali sme, ale stalo sa 😔
Chova sa ako obycajny zbabelec, ze on to nezvladne a podobne kecy.
Neviem co bude, ako to chce ostatnym vysvetlit, rodicom a tak .... budu si mysliet asi ze je blazon
A vsetko ako dopadne, mame kopu spolocnych veci, ako si to predstavuje, ved bez penazi ma nemoze nechat s troma detmi.
Neviem co si mysli.
Aj teraz otazka: Ze: Tak ako je to s tym tvojim tehotenstvom. Ze aby sa vedel zariadit 😕
ako by to bolo len moje ☹
Chce sa jednoducho zbabelo zbavit "problemu"

tinach
16. júl 2014

Čistý debil 😝 😝 😝

jahodka8
16. júl 2014

@lotalujza Ja by som ti chcela napísať ešte niečo k tomu, teda okrem tvojich pocitov je tu aj možnosť dať dieťa na adopciu, ak by si sa ty s tým fakt nedokázala zmieriť alebo by vaša situácia bola veľmi ťažká. Je veľa párov, ktoré čaká na bábätko - s tým by manžel súhlasil? Len s tým musí súhlasiť aj on písomne, to nie je také jednoduché ako pri potrate, že tam podpisuješ a všetko absolvuješ iba ty. To sa mu ľahko hovorí, ale išiel by na ten potrat s tebou? Držal by ťa pri tom za ruku a hovoril, že je to v pohode, že všetko bude dobre? Iné je prirodzený potrat o ktorom často v prvých 2-3 mesiacoch donedávna ženy ani nevedeli a iné umelý. Je to operácia a tam tuším tiež treba predoperačné vyšetrenia. A sú pritom aj určité riziká o ktorých sa píše, ale málo hovorí. A ked ti potom bude zle zdravotne, psychicky možno aj viac rokov, tak kto sa bude starať o tie 2 deti, čo máte? Môžu pritom nastať rôzne komplikácie a vy ste manželia, máte dve deti, kto sa bude o ne starať a o domácnosť, ked by sa ti niečo stalo? Prečítaj mu o rizikách potratu. No môže sa stať vždy, ale aj tak sa týmto váš vzťah dosť narušil, aj ked si dieťa necháš, aké bude potom vaše milovanie? Či bude spolu len kvôli deťom a majetku? Ked nechce on deti, tak nech ide na sterilizáciu alebo budete žiť bez sexu?

steinarka
16. júl 2014

@lotalujza keď si nevie dávať "pozor", tak nech nespáva so ženou.. prepáč, ale máš doma idiota, nie muža....

lulu369
16. júl 2014

@lotalujza tak to máš naozaj nádherný darček k narodeninám 🙂 a inak všetko najlepšie (aj ja som mala taký darček pred 3 rokmi)...
verím, že manžel sa zobudí a uvedomí si, že urobil chybu.

lotalujza
autor
16. júl 2014

Nechcem ho dat na adopciu, to by som nedokazala, ja ho chcem a teraz ho uz velmi lubim 🙂
Mame dom, nemame problem s miestom, svokrovci by urcite pomohli a prinajhorsom by som sa k nim ja odstahovala a jemu tu nechala cely dom aj so psom 😉
Mozno sa spamata, dnes sa tvari akoby sa nic nestalo 😕

macamac
16. júl 2014

@vivinka26 😔 je mi to ľúto

siusinocka
16. júl 2014

mam sestru a tá ma už 4 deti. z môjho pohľadu čakanie toho 3 znášala najťažšie... nad potretom vôbec neuvažovala, ale mala za 4 roky 3 deti a to je fakt dosť... tereaz majú 4 a je spokojná, vyrovnaná. ano,, nie je to ľahké, ani financií nie je veľa, ale deti sú zlaté, skromné, úctivé... ale vždy sa mohla v každej situácii oprieť o manžela... neviem či ti sa vôbec môžeš...

tova
16. júl 2014

@lotalujza v zivote by som s nim uz do postele nelahla, ci by sme sa zmierili alebo nie. , nech si robi dobre pred tv. daj si dieta do sukromnej skolky, statne nie su jednina moznost, da sa najst aj opatrovatelka a mozes pracovat aj ty.

dina14
17. júl 2014

@lotalujza je to obycajne natlakove vydieranie.. partner Ta pozna a bude tlacit na tu strunu, kt. Ta rozvikle.. Nedaj sa..!!! Mam kamaratku, kt, 'upiekla' tretie babo narocky, manzel sa s nou dlho poriadne nebavil, bral to ako podraz, a maly sa narodil a aky je rad.. Tiez poznam opacny pripad, kde on sa tesil a ona vyvadzala ako pominuta (a to bolo hned pri prvom baby).. on bol vedla z toho, koho si zobral.. porozpravaj sa o situacii s rodicmi, prip. s tymi, na ktorych vies, ze sa mozes obratit kedykolvek. Sprav si plan B, keby si nahodou naozaj ostala sama, kde stojis financne, ci mas strechu nad hlavou, ake mas moznosti s malymi detmi - skolka, jasle, niekto moze pomoct s opatrovanim babatka, keby si musela skoro do prace..? na deti Ti musi prispievat, na to su zakony, kt. doreraz plnil..odist od vas vsetkych by asi jeho rodicia nebrali nalahko.. nedaj sa rozhadzat, otrasie nim, ze si schopna stat na vlastnych nohach s tromi detmi a jeho hysterie z toho, ze bude mat dalsi batoztek stastia mu prinesu len hanbu.. Blahozelam, ze si tehotna!!!! Drzim palceky a prajem vela stastia!!! 🙂

charlie1980
17. júl 2014

By som ho nakopala do zadnice ! Ale letel by svetelnou rychlostou ! Ja by som nesla. A nieze by som nesla, ale by som mu uz po dietati ani nedala 😝 😝 😝

zuzanah75
18. júl 2014

Neviem sice vela o tom, aky ste mali vztah predtym, ale je mozne, ze naozaj spanikaril, aj ked velmi nevhodne... Napriek hormonom skus preckat toto obdobie v relativnom klude, urcite sa nenechaj nahovorit na potrat, a myslim, ze to nakoniec dobre dopadne a ako hovorili niektore uz predtym, nakoniec prave toto najmladsie bude otcove naj... a ak od vas naozaj odide, urobil by to zrejme tak ci tak aj bez tehotenstva. Drzim palce a prajem vsetko dobre! 🙂

lotalujza
autor
18. júl 2014

No tak neviem co sa deje, ale druhy den sa muz normalne sprava aj sa obcas so mnou rozprava, mozno tym ze sa musi "zariadit" myslel nieco ine, mozno aby viac zarobil, alebo sa to dozviem o 9 mesiacov ked odide, no ale nebudem sa momentalne s tym zaoberat, necham sa prekvapit co nam cas donesie, ale som pripravena aj na to ze ostanem sama s 3 detmi.

me_to_you
18. júl 2014

Chruňo...ze tvarit sa ze sa nic nedeje po tom co zenu vyzve na potrat....och

elen83j
18. júl 2014

Ak nechcel už dieťa mal si spraviť uzlík 🙄 Myslím si,že ak to predýchať,tak mate ešte šancu zachrániť manželstvo.Hlavne už mu nepripomínaj,čo chcel raz urobiť 😉
Mi sme s manželom boli v situácii keď prišiel o prácu 2x a to vždy v tehu,a moje deti sú tu,nič im nikdy nechýbalo.Teraz sme plánovali tretie,ale skončilo sa v 12tt MA a je to ako by nám niekto srdce vytrhol z hrude,plakali sme obaja pred oddelením a musela som podstúpiť kyret.
Ak by si bábo dala preč,neodpustila by si ani sebe ani jemu.Jeho terajší postoj mu ešte odpustiť môžeš 🙂

lulu369
19. júl 2014

@lotalujza AHoj, podľa toho čo píšeš, verím že manžel to už rozdíchal a už sa začína na drobčeka aj tešiť 😉 Držím palce aby to tak bolo a všetko čím si si musela prejsť už bolo nadobro za tebou 🙂

vivi
19. júl 2014

Ja a ani vacsina nedokaze zabit svoje dieta, a je mi ho luto ze on bude musiet dokonca zivota zit s pocitom, ze toto nadherne dieta na ktore sa raz bude pozerat chcel zabit......... V podstate mi ho je ľúto .,,,, kašli na neho a držím ti palce 😉 to bábätko ti to tvoje rozhodnutie nechať si ho nekonecnekrat vráti 🙂 🙂 🙂

satkovca
19. júl 2014

@lotalujza asi uz mu to doslo, ze aky mal hlupy postoj.niektorí chlapi(aj ten moj) sa nevie ospravedlnit a tak sa zacne spravat ako keby sa nic nestalo a davat to postupne do normálu. myslim si, ze casom to bude dobr, isto neodíde 🙂

kamatopo
19. júl 2014

ja dúfam že ti to dobre dopadne a budete sa spoločne tešiť, niektorý chlapi sú proste slabosi preto my ženy rodíme, lebo sme silnejšie. Ty si už matkou a ak sa nič nestane a všetko pôjde ok tak si raz pohladíš tretie krásne zdravé dieťa. Niektorý nemajú toľko šťastia, ja mám v sebe zas prázdnotu z jedného anjelika a to ani neviem čo to bolo tak ty ani neuvažuj o potrate.

jeemima
19. júl 2014

ja si myslim ze ak by si si dietatko aj enchala vziat tak ci tak by ste sa rozisli...ty to nechces je to jasne....a tak by si ho vinila ze ta "donutil" a to by bol casom aj tak koniec........a ze sa takto k tomu stavia zbabelo....tak nech sa zbali a ide ....ty to zvladnes a co sa penizakov tyka na vsetky tri deti mu sud stanovi vyzivne ci sa mu to bude paci ci nie....a on bude vyzerat ako uuuplny idiot ze odisiel lebo si zase tehotna....

bejbinka
19. júl 2014

@lotalujza Ako tu uz niekto pisal, ja by som mu povedala, "moj mily zlaty, nenechas to len na mna, aby som sla na potrat a absolvovala to a cely zivot sa s tym vyrovnavala sama (pri robeni dietata si tiez sama nebola)...vynosim ho a potom dame na adopciu a to budes musiet podpisat suhlas aj Ty! a zit s tym pocitom, ze niekde beha nase dieta, ked je to pre Teba taky problem, aby sme ho prijali, ked sa uz pritrafilo." Este aby sa raz nemusel pred nim hanbit, ze ake cirkusy robil, ked sa malo to chuda male narodit. Podla toho co si pisala, sa mi vidi, ze Ty uz rozhodnuta si a uz si si aj premyslela nejaky zalozny plan, tak sa neboj...ono sa to cele nejako vyriesi. Vzdy to tak je, ze cesta a sposob sa najde, aj ked sa to moze zdat akokolvek nemozne na zaciatku. A ak si to aj so svojim postojom rozmysli, asi by som mu to potom niekedy dala vyzrat. Si tehotna a taketo stresy Ti vyraba. A nech ide chlapec na vazektomiu 😉

chanellelavoisier
Odpoveď bola odstránená
kikada
26. júl 2014

@bejbinka @lotalujza tak fakt už neviem niečo je vo vode, alebo...? Inak si neviem vysvetliť, čo sa s tými chlapmi deje! Som v rovnakej situácii. Skrátim: 15r. spolu, syn 8r. teraz "dovolenková nehoda". Ja 38r. muž 45r.
bez hypotéky, on: som už starý ("chudáčik" 😝 ale sexoval by aj 3x denne 🙄 ) na výchovu, že potrat a čím skôr!
Považuje za vybavené. S prepáčením: Trt baraní! Nedám drobča zabiť kôli jeho komfortu. Nechápem, s kým som doteraz žila! O prvého potomka som sa do jeho 3r. starala výlučne sama. Jeho max počin bol, že ho raz povozil dole ulicou, kým som dovarila nedeľný obed a malý vrieskal, lebo mu išli zúbky a starý už bol hladný 😀
tak neviem o koho komfort tu ide.... škoda reči.
Vyhrážky typu: buď ja alebo TO! ma vedia rozpáliť do biela. Nebude TO - nebudeš ani TY môj zlatý!
Držím palce všetkým, čo sú v podobnej situácii, veľa síl...

marionmarion
26. júl 2014

Nemate dost penazi? Ked toto pocuvam, tak ma ide vystriet...ja som na dieta sama a moj jediny prijem je rodicovsky prispevok + pridavky, dokopy 226 €...tak asi pojdem svoje dieta rovnon strcit do decaku, lebo nemame dost 😠 🙄 😝
Tvoj muz je idiot...porozmyslala by som kam s detmi ist a rovno by som podala ziadost o rozvod...urcite by som o zivot s takymto dementom dalej nestala 😖

dusanasabolova
26. júl 2014

@marionmarion som na tom úplne rovnako a plne súhlasím s tvojim názorom...s takým mužom by som viac nechcela mať nič spoločné...aj dieťaťu bude lepšie bez neho...nad finančnou situáciou mal premýšľať predtým...dieťa je dar, ono samo a jeho potreby sú nadradené nad všetko..!!! pre takéto správanie u mňa niet ospravedlnenia ani pochopenia... 😖

crissie
26. júl 2014

@lotalujza Ahoj, necitala som celu diskusiu, ale muzovi by som pusila 'Nemy vykrik' z youtube a MUSI dopozerat. Ked ma chlap gule posielat zenu na potrat, tak nech ma gule to dopozerat. Potrat nieje zaslapnutie mravca a odskace si to zena. Aj psychycky aj fyzicky. On tam nebude, nebude nic citit, nebude vnimat ako potrat prebieha. PUSTI MU TO

michele11
26. júl 2014

Ja fakt nie som zastanca potratov, ani toho, aby muzi poslali svoje zeny zabit ich spolocne dieta. Ale, neda mi to nenapisat, moze to byt jeho prva reakcia, neviem, ci som prehliadla, ci na tom trva stale alebo je to len zalezitost par dni. Chlapi obcas reaguju skratovo a potom to prehodnotia a zmenia nazor. Viem, ze to zenu moze velmi poznacit, ze mu vobec napadlo s takym niecim prist. Ale autorka pise, ze maju dve deti (3 a 6) a predpokladam, ze od narodenia prveho dietata nebola v praci a mozno prave ta predstava dalsej 3-rocnej MD toho muza dost desi. Dokopy takmer 10 rokov doma, fuuu, to je dost, tahat vsetko z jedneho platu, nehovoriac o tom, ze po takej dlhej dobe proste vypadne z pracovneho cyklu a dost tazko bude hladat pracu. Na potrat by som nesla, urcite nie preto, ze by ma k tomu nutil muz, ale porozpravala by som sa s nim, dohodli by sme si nejake pravidla, napr. ze neostanem doma 3 roky, i ked neviem, kde najde pracu s 3 malymi detmi, ale da sa to riesit aspon brigadami a pod.

marionmarion
26. júl 2014

@michele11 mohlo by to byt pravda...len akosi si zabudla na to, ze zakladatelka si to dieta neurobila sama, ze jej manzel bol pri tom a je za to plne zodpovedny...ak uz dalsie dieta nechcel, tak sa mal o to postarat aby uz dalsie nepocali...

bejbinka
26. júl 2014

@kikada Si razna zena...a tak to ma byt! Co si budeme nahovarat, cest vynimkam, ale takych 90% (+-) sa o babo stara vyhradne zena. Chlapov vklad na prve 3-4 roky dietata je fakt len ta spermia a to ze chodi do prace, lebo zena na materskej dostava 200 eurovu zobracenku. Ty ak chces mat este druhe babo mas najvyssi cas, nemate existencne problemy, takze s Tebou plne suhlasim, ze ten jeho argument s vekom je len chabá vyhovorka, lebo ine asi ani nema co k tomu potratu, na ktory Ta posiela, povedat. Prajem Ti pevne nervy a vela sil...neboj, ono to casom aj tomu Tvojmu "staremu" 😉 dojde.

b1105
26. júl 2014

ahoj moja svagrina mala rovnaky problem ale bolo to 4 dieta a pred tym 3 dievcata a muz cisto vysadeny na to ze chce chlapca pri kazdom a predstav si ze to 4 je chlapec a ten chlap je z toho decka uplne na makko

lotalujza
autor
3. aug 2014

tak mam celkom dobru spravu, vyzera to tak, ze manzel to konecne stravil 🙂
dokonca dnes pozeral na plagate aj detsku stolicku - "ze ved taku budeme potrebovat?"
dokonca sa opytal ze ci je vsetko v poriadku a ze kedy je termin 🙂
no dufam, ze to takto pojde dalej a uz bude len dobre
dakujem za podporu a rady 😉
a drzim place aj ostatnym mamickam, ktore sa dostali do takejto situacie a citam, ze nas nie je malo 🙂