icon

Manžel chcel dcéru - budeme mať syna

dadka26
22. máj 2012

ahojte, zakladam trochu netradicnu diskusiu. obaja s manzelom sme si velmi priali dceru (okolnosti v rodine, stopy z detstva- nebudem to prilis rozvadzat, rozhodne to bolo psychologicke, nie rozmarne hladisko ako napr. paci sa mi ruzova atd.). Celych 6 mesiacov sme v tom zili a teraz sme zistili, ze budeme mat chlapca. Bol to pre nas sok, kedze tuto moznost sme si vobec nepripustali, hoci viem, ze to bola nasa chyba, ved vzdy je to 50 na 50🙂. Proste sa sa riadili tym, ze treba pozitivne mysliet na to, co chceme a tak bude. Boli sme z toho dost hotovi, aj ked ma nechapte zle, jasne, ze je najdolezitejsie, aby boli dietatko zdrave- ale sme proste mali svoj sen o dcerke- kedze sme odjakziva na male baby. Teraz sa uz pomaly dostavame do normalu, porozpravali sme sa o tom a priznali si svoju chybu- evidentne nam to male chlapciatko ma cosi nove dat ako aj my jemu a ukazat nam, ze sme sa mylili. Chcem sa len spytat, ci ste nieco podobne zazili a ci si vas manzel/partner dietatko zamiloval, aj ked tuzil po opacnom pohlavi? Viem, ze u mna sa to nejako spravi, budem matka- takze to bude asi prirodzene, ale ci to da aj partner? Kedze viem, ze vztah dcera -otec je vzdy iny ako otec-syn. Ci sa mylim? dakujem a prosim, neodcudzujte ma/nas, vsetci sme ludia so svojimi snami/ defektmi z detstva a vychovy, ktore nas, zial, neraz ovplyvnuju aj v dospelosti.

Strana
z4
andrema
22. máj 2012

No tak u nas to je asi naopak...Prvu mame babu, samozrejme manzel chcel druheho chlapca, mne je to jedno. Po kazdom ultrazvuku sa ma pyta,ci je to stale dievca, ale ked mi 2x potvrdili,ze je to baba,tak uz som sa nepytala na ultravukoch, aj ked 3D ultrazvuk nic neukazal. Stale som v tom,ze to bude dievcatko, aj ked meno sme museli vybrat aj pre chlapca a manzel stale tvrdi,ze nemam hovorit,ze to bude dievca pokial sa nenarodi.
Myslim,ze by strasne chcel chlapca...no ale nenavybera si
Myslim,ze si na to male klbko zvyknete, neboj

ajka23
22. máj 2012

u nas to bolo tiez naopak, nezabudnem na to sklamanie, ked sme boli na 4D a oznamili nam, ze bude dievcatko... 😠 😠
ale teraz si myslim, ze je rad a nevymenil ju, uvidime, ci vyjde na druhy pokus... 😀

jaruska8
22. máj 2012

Určite ho bude aj manžel milovať, hrať sa s ním futbal, s autíčkami, hlavne, nech ste všetci zdraví, ostatné príde. 🙂 Malý v ňom bude mať svoj vzor, bude to jeho hrdina, tatík. 🙂

vcelickamaja
22. máj 2012

@dadka26 ahoj, ja som tiez chcela mat dievca a mala som chlapca, ...ja chapem tvoje pocity 🙂 a mozno ti osud doprial chlapceka preto aby si prekonala traumu z dectva , pri dievcatku by to tak nebolo mozno..neboj jasne ze aj chlapca budete mat rovnako radi, to len teraz mas ten pocit, lebo ten pocit sa zamiena celkovo s tym ze mama prvorodicka si nevie predstavit tu lasku k dietatu, to pride az potom sameee, a je jedno ci chlapec alebo dievca. naozaj sa neboj nicoho. Hlavu hore, bude to chalanisko, milacik uvidis 🙂

barbarka
22. máj 2012

@dadka26 ja som pri prvom tiez cakala ze to bude skor dievcatko, mm to tiez tvrdil, dokonca bez problemov kupil ruzove oblecko, s tym ze sa mu snivalo ze je to dievca. no nechceli sme vediet co to je, aj ked som bola nastavena na dievca ked sa asi v 30tt doktor prekecol ze chlapec. mala som pocit ze mm chce skor dievca tak mi to padlo tazko, ale mm vravel ze jemu je to jedno ze to bol iba pocit. mojho maleho by som nedala za 1000dievcat, je to moj maznacik. je nadherne ked ti povie tvoj syn maminka aka si dnes krasna, alebo ako ta lubi 😵
no a teraz cakam dalsieho chlapca, samozrejme ze to znova bolo trosinku so sklamanim, po tom zisteni, kedze som sa znova nastavila viac na dievcatko (v 20tt to este nebolo vidiet, aj viac ludi mi vravelo ze to bude holka, aj ked tentokrat som ja akosi podvedome vnimala ze je to dalsi chlap) no ale uz sa tesim. budem mat dvoch synov, co ma mozu rozmaznavat 😀 a mozno raz do tretice vyjde aj dievcatko.

neboj synceka si okamzite oblubis, ale chapem, vela robia hormony, tak si to tak nepripustaj, kup drobcovi nieco pekne a tes sa ako ho budete ucit hrat futbal ci hokej 😉

verbe
22. máj 2012

@exupery „Necakaj,ze ta tu niekto podpori,ked sa na forum o detoch,zveris s tak cudnymi myslienkovymi pochodmi,to je skor na psychologa a nie na MK.“
Asi patríš k ľuďom s ukážkovým obsahom v hlave, kde niet miesto pre myšlienku, ktorá vybočuje z predstavy o tom, čo je normálne. Gratulujem! No možno by sa ten psychológ zišiel do budúcna aj tebe, trebárs taký kurz o tom, ako si pestovať empatiu a potom ju mať v sebe...
Žasnem, autorka tu úplne normálne predostrela svoj problém, bez náznaku rozmaru, nearogantne, inteligentne, vysvetlila ako to je, že napokon aj jej vnútorný rozpor nie je niečo, čomu by rozum pritakal a schvaľoval a aj tak sa nájde niekto, kto má potrebu moralizovať a vyvolávať v autorke ešte väčšie nepokoje.

@dadka26 tebe aj manželovi prajem, aby ste sa z vášho dieťatka tešili, zamilovali si ho, nielen rozumom, ale aj emocionálne, aby vo vás váš chlapček vyvolával tie krásne zamilované pocity, po ktorých túžite;)

nancycka
22. máj 2012

@dadka26 ja ta chapem, ak pises, ze je to kvoli nejakej skusenosti z detstva. kazdy mame ine skusenosti...ja napriklad nemam predstavu, ci by som chcela chlapceka alebo dievcatko, aspon zatial, ale nikdy sa nevie, ake pocity na mna pridu, alebo ako sa budem citit, ked mi to povedia.....
moja kamaratka cakala dievcatko, po nejakych komplikaciach nastal velmi predcasny porod, v siestom mesiaci. doktori vedeli, ze to babatko neprezije, tak jej ju nechali, nech sa s nou rozluci, kym neodide do nebicka. po pauze cakala dalsie dietatko a velmi si zelala, aby to bolo dievcatko, ale ked zitila, ze to bude chlapcek, bola tiez troska sklamana.....ostatne kamaratky jej hovorili, ze chlapcek je samostatnejsi, netreba sa o neho v zivote tolko bat, kazde pohlavie ma to svoje pre a proti....nakoniec sa s tym nejako vzila a po jeho narodeni ani reci o nejakych pochybnostiach. a je to nadherny a sikovny chlapcek.....
myslim, ze sme troska viac naladeni vsetci na dievcatka, lebo su neznejsie a potrebuju oporu a daju ten pocit pokoja a starostlivosti, ale tiez mozu byt aj velke nezbednice, a aj chlapcek dokaze byt huncut, ale aj velmi nezny huncut....tak ja cakam, ake pocity sa vo mne este ozvu. len tebe neviem poradit, ako sa s tym zmierit, nejako pomalicky, lebo aj tak neovplyvnis vysledok, takze sa krocik po krociku s tou myslienkou skamaratit.
zelam ti, aby si nasla sposob, ako sa s tym popasovat 🙂 netreba prilis silit, treba hladat spravnu cestu, vela stastia...

ajca123
22. máj 2012

@dadka26 mame tri deti a všetko sú chlapci 🙂, a to posledne malo byt dievčatko 🙂))
A manžel miluje všetkých rovnako.. Aj on si strašne želal dievčatko a aj mi stále hovoril že to bude dievčatko.. A ja som mu povedala že to určite bude dievčatko..

exupery
22. máj 2012

@verbe ja nehovorim,ze to je moj nazor,ja len viem,ako to tu na MK chodi 😉

stanki
22. máj 2012

Nechce sa mi čítať všetko a ani rozoberať názory ostatných, odpoviem za seba. Keď sa manžela ktokoľvek pýtal počas môjho tehotenstva na pohlavie dieťatka, stále tvrdil, že by chcel dievča. Mne tvrdil, že dokonca dievča "robil" 😀 Hádali sme sa o dievčenských menách a ja sama som vôbec som nepripúšťala, že bude chlapček. V 27. týždni nám na ultrazvuku povedali, že to bude chlapec. Manžel nedal najavo žiadnu reakciu (i keď možno v kútiku duše bol trošku sklamaný), dal mi ruku na bruško a povedal - "No, tak to bude Mišo" 🙂 A tak aj bolo, odvtedy sme sa maznali už s NAŠIM Miškom, bozkával bruško naďalej, tešil sa z kopancov a keď sa Mišulko narodil, tatina si omotal okolo svojho malého prstíčka a tak je to doteraz. Moji dvaja chlapi sú super parťáci a doteraz tvrdím, že jediné, čo môj muž s ním nerobí, je kojenie 😝 mám pocit, že je naň dokonca citlivejší ako ja... vychutnáva si jeho objatia, mľaskavé pusy, jeho bábätkovskú hatlaninu, s ktorou nám všetko vysvetľuje, jeho smiech... 🙂
Ničoho sa neobávaj a užívaj si toho nádherné obdobie, prihovárajte sa vášmu chlapčekovi, ani netušíš, aké obrovské šťastie k vám príde, doslova zhmotnené 😵 😵 😵

verbe
23. máj 2012

@exupery mňa táto diskusia priviedla k presvedčeniu, že to tak nechodí. Našlo sa tu veľa citlivých žien, ktoré dadku podporili a prejavili pochopenie. No niekedy sa mi zdá, že sa tu prejavuje niečo ako "efekt snehovej gule". Niekto napíše kritiku a nepochopenie a pridajú sa ďalší, ktorí si kopnú, však môžu, sú na internete, čo ja viem prečo, možno si to medzi ľuďmi v nevirtuálnom svete nemôžu alebo nedokážu dovoliť, možno im niečo chýba, niečo si tým ventilujú...Neviem.

poleva
23. máj 2012

@nancycka krásne napísané

exupery
23. máj 2012

@verbe no aj mna prekvapilo,ze ju tu vsetky nezlincovali...lebo MK je uz len sama tabulkova pomaly 🙂

bubinko83
23. máj 2012

@dadka26 ako pišeš je to naozaj "vaša chyba" že ste si to dievčatko vysnivali. 😉 A v pohlavi je istota naozaj asi až na porodnom stole,lebo poznam par pripadov ked si lekari stali za tym že na sone videli dievčatko a nakoniec sa narodil chlapec a rodička si ho ani nechcela vziat domov. Ja osobne by som aj to určovanie pohlavia zakazala ,lebo potom prichadza k takymto sklamaniam ktore vobec niesu opodstatnene. My sme si nedali zistovat pohlavie a ani pri dalšiom dietati by som si nedala. Je mi to uplne jedno či by som mala 10 chlapcov alebo 10 dievčat ,su to moje deti a ja ich budem milovat 🙂

lucka1987
23. máj 2012

@dadka26 mm tiez tuzil po dievcatku. proste prial si malu dcerenku, ktoru bude rozmaznavat.. v 7 ci v 8 mes som sla na sono s nim. nepamatam sa presne. a doktorka , ze ci chem vediet co to je. nevydrzala som to a chcela som to vediet.. mm siel za dvere, ze on sa chce prekvapit. povedala mi ze mm bude spokojny, ze to je chlapcek. aj ked som aj ja tak v kutiku duse tuzila po dievcatku , ta sprava, ze to je chlapcek ma strasne zahriala.. uz to nebolo " to" babo ale TEN chlapcek. nas, milovany a vytuzeny. a bolo jedno, ci sme snivali o dievcatku alebo nie. mm som to prezradila a on mi s usmevom dodal : " ja som tam videl ten parecek " 😀 a od zaciatku sme na nasho drobceka hrdy a lubime ho velmi a ani sekundu sme nezapochybovali o tom, ze je to najlepsie pre nas co sa mohlo stat, bez ohladu na to, co sme si " vysnivali "

janulap
19. okt 2012

@dadka26 neuvazovala si,ze asi to takto malo byt?ze vdaka syncekovi zistis,ze nie vsetci chlapci su zlí.Mozno sa ti trochu ulavi a budes sa na to neprijemne z detstva pozerat uz trochu inak.Ja viem,ak ti bolo ublizene,bude to boliet vzdy...ale mozno vdaka tvojmu syncekovi omnoho menej 😉 Mozno ti prave pre to bol sudeny syn 🙂 Drzte sa 🙂

dadka26
autor
7. jan 2013

ahojte baby, dodatocne pisem a mali ste vsetky pravdu- je to presne ako ste pisali, vdaka mojmi malemu spuntovi som zmenila nazor a mazem aj spomienky...tie zle...maleho zboznujem a je to nase velke zlatino. zial, nikedy az zivot zmeni nase nazory, zmaze skusenosti, inak to jednoducho niekedy nejde....dakujem za tuto lekciu a hlavne za nasho zlateho synceka a odpkazujem vsetkym, ktore sa mozno ocitnu v tejto situacii, ze to bude super- hned po porode- ak nie skor🙂

Strana
z4