Maródka v tehotenstve a kontrola
Ahojte,prosim mate niektora skusenosti pocas Pn v tehotenstve.Ze by vam prisla kontrola 🙂 Dakujem
zatial som kontrolu nemala, ale ak s dobrovolne nemocensky pripoistena, tak si davaj pozor na vychadzky, takych radi kontroluju..
ja som na PN od decembra 2011 a zatial som nemala kontrolu,ale väcsinou sa mi nikde nechce ist,kedze niesom z mesta. a peniazky som si ja osobne dala poukazat na ucet.ale myslim si avion ze sa to asi da dat aj tak,ze ti budu chodit peniaze na penazny poukaz a bude ssi chodit kazdy mesiac na postu po peniazky.ale myslim si,ze na ucet je to pohodlnejsie,nemusis nikde ist 😉
Baby a v Prešove ste maly teraz niekedy kontrolu????ja mam taky problemik...v maji ideme na svadbu svagrinej ale ta svadba sa kona az v novej dubnici a mame tam uz byt od piatka do nedele...myslite ze mi dr da 3 dni priepustku alebo nieco take podobne????
@milagrosss20 dr.ti vypise papier,kde bude miesto pobytu od do.Sama si to odnesies na socialku.Ako je to s kontrolou na docasnej adrese neviem.
@alaniska ah cize s tymto by som nemala mat problemik?super ...ved sa mi nece verit zeby tam mi poslali kontrolu kokos...
@mirka276 a nebala si sa?
@milagrosss20 ani nie, nejak som nad tym ani nerozmyslala. ale som sa nevzdialovala z domu na viac dni. a keby aj nejaka kontrola prisla, vzdy by sa to dala nejak ospravedlnit . doktorka by dala papier, ze som bola prave u nej. Ved by bolo depresivne sediet doma 9 mesiacov. A ja som mala velmi rizikove tehotenstvo, a mozno aj na to prihliadali, neviem
@mirka276 a kebyze pridu poobede tak ako by si si vybavila papier?noo musim to neako poriesit lebo na svadbu chcem ist...
@alaniska a na ako dlho si si pytala papier?mi mame tiez chalupku a v lete urcite tam budeme chciet chodit...hoc na jeden den ale aj tak chiii
@zitaje no zahranicie asi nie🙂
@milagrosss20 na vikend,sobota nedela,ale neskor sa chystam aj na tyzden si pytat ked pojdem napr. k nasim
@milagrosss20 ja som mala svadbu ako tehotna a doktorka mi napisala papier, ze moj zdravotny stav mi to povoluje. to sam dala na soc poistovnu a bolo to v poriadku. dokonca mi ho dala dodatocne az po svadbe. Sla som si tam totiz zmenit priezvisko a trvaly pobyt a oni na mna hned vyskocili, ze ked som Pn nemam sa co vydavat. Dokonca mi to oni poradili, ze mam doniest taky papier. A da sa aj tak, ze ukoncis PN trebars v Piatok v pondelok ti daju novu PN.
@mirka276 no to by uz bolo zlozite si myslim...no nie?ukonict a zasa si davat pn...to mi staci len ze budem na inej adrese a hotovo...
no bolo, ale da sa to aj tak spravit, ked uz nieje ziadna ina moznost.
ahojte, ja som uz tolko hladala temu ktoru som nasla :D akoze myslim ohladom pn , hladala som konkretne pn od psychiatra, nie som cvok 😝 len to je problem ze som doma od januara konca januara prva stimulacia ivf mi nevysla, a teraz stimulujem druhykrat, lenze doktor mi uz nevie napisat asi nic tak som sa rozhodla ze pojdem na pn s depresiami, myslite ze to sa moze aj dalsi mesiac potiahnut alebo viac?a nemozem ist pracovat robim tazku fyzicku , psychicku pracu s kvantom ludi a peniazmi a chorymi samozrejme
ahojte.viete mi niekto poradit po kolkych mesiacoch mozem nastupit opat na marodku ked som marodovala 1 rok s jednou diagnozou a teraz som na rizikovom a neviem ci mozem opat marodovat.

este otazka, neviete ako je to s vypoctom nemocenskej davky? resp. teraz chodia davky zo s.p. zvlast na ucet ? to je nejaky novy system? dakujem