Môže byť priateľ pri každom vyšetrení?
Dobrý deň 🙂 chcela by som sa opýtať všetkých mamičiek, aký máte názor na to, že ako prvorodička by som mala priateľa v zahraničí a nebol by schopný somnou chodiť k doktorom na vyšetrenia alebo keby aj býval na slovensku nebol by si ochotný vymeniť smeny alebo spraviť voľno kvôli priateľke ktorá nosí jeho dieťa pod srdcom 🙂 Pýtam sa na váš názor aby som to videla aj z iného pohľadu, ďakujem za pochopenie.
@menobezmena absolutne som necitila potrebu, aby manzel chodil so mnou na prehliadky, na co? a uz vobec nie, aby si kvoli tomu sluzby menil alebo cestoval zo zahranicia 🤷♀️ ked tak na morfologicke sono v 20tt, tam aj cosi uvidi ale ostatne na co
@menobezmena moj muz isiel so mnou len k dr.Grochalovi na velke vysetrenia kazdy trimester,kde pozeral na velku obrazovku a doktor vysvetloval vsetko do detailu, na obycajne poradne som ho netahala,odisla som od lekara,zavolala som,ze je mala v uplnom poriadku a ked sa postastilo poslala som mu foto.uprimne tahat jo tam mi pride ako by som bola nesvojpravna,obycajne vysetrenia trvaju len par minut a na to,ze mi skontroluju moc,tlak,obcas zoberu krv,obcas vysetria zo spodu a spravia sono z rychlika,mi to pride uplne zbytocne
@menobezmena zavisi od vztahu medzi vami dvoma... v prvom tehotenstve bol manzel so mnou len na 1 z prvych ultrazvukov (chceli sme, aby videl maleho) a potom az pred porodom.
V druhom bol na oboch velkych ultrazvukoch (strazil starsie dieta + ma viezol na vysetrenie, cize si to uz isiel pozriet a vypocut live, ci je vsetko ok) a v porodnici na kontrolach je pred ambulanciou (strazi dieta). Pred 2. porodom bude tiez so mnou (druhe dieta nam bude strazit kamoska).
Ale napr. mam kamosku, ktora trvala na tom, ze jej manzel musi byt na kazdom vysetreni (ona ma blok z lekarov a zabuda instrukcie, co jej povediač, zabuda sa pytat, cize manzel je tam pre nu ako psychicka opora a pripomienkovac).
Nie si pre priatela proste prioritou, zije si svoj vlastny zivot a nie je nauceni a vlastne ani nema zaujem sa prisposobovat frajerke len preto, ze je tehotna.
moj so mnou nechodil, ale bol vzdy v pohotovosti, keby mi povedali nejake zle spravy, alebo mi prislo zle, prisiel by po mna. Teraz pred porodom uz ma vozi, lebo uz si netrufnem soferovat, ale dnu nechodi. Ku porodu pojde, pripravu sme absolvovali spolu.

Bol n 3d sone, v genetickej poradni a po porode ( kedze porod nestihol o par minut)