Môže tehotná konzumovať chia semiačka?
Prosim o radu. Ci moze tehotna konzumovat chia semiacka. Dakujem za rady 😉
Pytam sa preto, ze znizuju tlak. A ake s tym maju maminky skusenost. A kolko g denne cca sa moze skonzumovat.
Dakujem kocky..
@tamimacko pochybujem, ze toho zjes na kila. Ked si to das do musli/jogurtu ci kolacu tak davas max jednu dve PL. To ze si tehotna, neznamena ze nemozes nic jest co si doteraz jedla. Nemala by si jest nejaku pecen, morske ryby s obsahom ortute a nepasterizovane vyrobky z mlieka. Ale nevidim dovod sa obmedzovat, netreba hned prehanat.
Ja konzumujem denne chia 1 pl do ovsenej kase a taktiez ich davam svojmu dvojrocnemu synovi dvakrat do tyzdna 1 cl.
Na obale Chia semiačok čo mám doma sa piše nevhodne pre tehotné, takze ja nepapam.
tiez ich jem....beriem zelezo a ked si dám chia tak nemam zapchu. mne uplne staci jedna cajova lyzica do jogurtu.
Ja si myslim ze ano. Chia nie su az take "supervitaminozne" ako ich propaguju. Len dalsi dobry biznis. Lanove semiacka maju rovnake ucinky a su niekolkonasobne lacnejsie 😀 Ale pre vlastny pokoj by som sa poradila s lekarkou

Tehotna moze konzumovat vsetko, z coho jej nie je zle, a nema potravinove alergie...jedine co som nejedla bolo surove maso a ryby.
Chia posobia dobre proti zapche