Môžem brať tabletky na železo súčasne s tabletkami pre tehotné?
Ahojte. Som v 17 tyzdni tehu a moja gynekologicka mi predpisala tabletky na doplnenie chybajuceho zeleza. Dala mi Ferro Folgamma, tie obsahuju aj kyselinu listovu konkretne 5 mg, Femibion, ktory beriem tiez obsahuje 200 kyseliny listovej. Nie je to vela kyseliny listovej sucasne? Nie kazde tabletky na zelezo obsahuju aj kyselinu listovu.
Ja mam brat az 2 tabletky denne na zelezo. Mate s tym skusenost? Dakujem.
Kyseliny listovej nie je nikdy veľa, je potrebná na delenie a rast buniek, keďže je to vitamín skupiny B (B9) v prípade, že ho má telo priveľa jednoducho ho močom vylúči.

Ahoj aj ja to tak užívam ..a som 32 týžden ... tiež užívam železo ferro... 2x denne aj kyselinu listovu 1x a aj vitamin C 2x denne a ešte riboflavín vitamin B12 2x denne... vieš čo je lepsie mať viacej v sebe vitaminov ako mennej.... mne to predpisala lebo mam slabý krvný obraz , malo krvných dosticiek a ked som sa pytala že keby som tolko toho nejedla co by sa mohlo stat, tak mi povedala gyn.že by mohlo mať dietatko problem s krvom a chodili by sme po hematologiach ... tak to radsej jem 🙂 ved su to len vitaminy ...