Môžem gutalax v tehotenstve?
Mám taky problém strasne zlé travenie. Mala som to uz pred otehotnením,na WC nejdem aj 4dni to nieje normálne!! Pritom ma neboli brucho nic a teraz na vianoce som toho pojedla tolko ze az a nic uz 4ty den neviem co uz mám robiť skusala som vseličo skúste mi poradt . Na silu tlačit nemožem povedala doktorka. Ja viem je to trápne ale som uz v koncoch s týmto. Uz neviem co vymyslieti 😢
skus si dat lyzicku jedleho oleja, viem ze je to hnus, ale v extremnom pripade to pomoze do par hodin alebo susene slivky ci slivkovy kompot aj so stavou z neho
Gutalax je moc silný, ja s ním mám len jednu skúsenosť a nikdy viac.... otras..... to je asi krajné riešenie a je to chémia.... ak ti nezaberú klasika kko čaj napr. Krušinový, alebo slivky alebo iné čo na teba zaberá....každý sme iný tak skús tie glycerin čípky......
do stravy pridaj potom lanové semienka, na lačno - nadrviť za lyžicu a pridať do jogurtu.......alebo len tak ak ti chutia samé.....
s takýmito problémy som sa ja natrápila, v tehotenstve to bolo ešte horšie, k tomu sa pridali aj krvacajúce hemoroidy. Predpísali mi sirup Duphalac, ten pôsobí iba v črevách môžu ho tehotné aj dojčiace. a zaberá super, len si ho v tehotenstve dávaj pravidelne. Ale je na predpis predpíše ho aj praktický lekár.
gutalax isto neskúšaj,je silný a spôsobuje krče.mne sa osvedčilo piť veľa tekutín,sušené slivky.Aj keď v závere ma ešte trápil aj hemoroid,nejako som to zvládla.ja som zápchu riešila už aj pred tehotenstvom 😀 .všetko dobré želám
Ďakujem za rady ste strašne milé 🙂
gutalax nie
Este skus Caro s vlakninou - inulinom kazde rano nalacno vypit a teda ja som jedla preventivne tie lanove semienka 1PL v jogurte rozmiesane, ale to uz nie na stolicu, ale ako pripravu na porod 🙂
@monika291 Pri dcerach som taketo problemy nemala a pri synovi to bolo hrozné cele tehotenstvo.Pomože jogurt musli lanove semienka a ja som si dala aj caro kavu a pri tej som zostala aj pokial som kojila.Potom sa to trošku zlepšilo ale u mna bol dovod že mi hrozne chutilo pri synovi mäso jednoducho som nemohla bez mäsa byt ani jeden den.Vraj pomožu aj figy datle strukoviny len tie ma zasa duli a bolelo ma ešte viacej brucho.
@monika291 http://lekaren.pravda.sk/tovary/tovar/5072/easy... neviem najst pre dospelych,ale ked si das dva detske tak je to to iste.
Inak, ak si mala tieto problemy uz predtym, treba sa zamysliet a urobit zmenu v svojom jedalnicku, resp. zivotnom style. Urcite treba zvysit mnozstvo vlakniny v strave, nezabudnut na pitny rezim a primerany pohyb.
Laxativa su len kratkodobe riesenie, organizmus si na ne dokaze navyknut a potom to bez nich nejde. Gutalax urcite nie! Skor by som sa priklonila ku glycerinovym cipkom, ktore zaberaju za +- pol hodiny.
vyskúšaj čaj Pu Erh, probiotickú vlákninu, zápcha sa bude postupne do pôrodu zhoršovať ☹
Bola som v nemocnici v 8. mesiaci a prijali ku mne na izbu mamičku čo čakala babätko po dvoch potratoch. Potraty vždy v prvom trimestri- zdravá žena. Druhý deň vytiahla Gutalax a že si ide dať ale Môj inštinkt jej v tom úspešne zabránil. Mala tak lenivé črevá, že pomáhalo jej len keď si dala pol fľaštičky. Prinútila som ju piť na lačno šaraticu každé ráno a dieťatko donosila no dnes je to už isto chlapina je tomu už 24rokov ale pamätam si to presne.

a neporadila ti doktorka glycerinové čipky na stolicu?