icon

Môžem gutalax v tehotenstve?

monika291
26. dec 2012

Mám taky problém strasne zlé travenie. Mala som to uz pred otehotnením,na WC nejdem aj 4dni to nieje normálne!! Pritom ma neboli brucho nic a teraz na vianoce som toho pojedla tolko ze az a nic uz 4ty den neviem co uz mám robiť skusala som vseličo skúste mi poradt . Na silu tlačit nemožem povedala doktorka. Ja viem je to trápne ale som uz v koncoch s týmto. Uz neviem co vymyslieti 😢

beyonce11
26. dec 2012

a neporadila ti doktorka glycerinové čipky na stolicu?

henikav
26. dec 2012

skus si dat lyzicku jedleho oleja, viem ze je to hnus, ale v extremnom pripade to pomoze do par hodin alebo susene slivky ci slivkovy kompot aj so stavou z neho

katka121
26. dec 2012

Gutalax je moc silný, ja s ním mám len jednu skúsenosť a nikdy viac.... otras..... to je asi krajné riešenie a je to chémia.... ak ti nezaberú klasika kko čaj napr. Krušinový, alebo slivky alebo iné čo na teba zaberá....každý sme iný tak skús tie glycerin čípky......
do stravy pridaj potom lanové semienka, na lačno - nadrviť za lyžicu a pridať do jogurtu.......alebo len tak ak ti chutia samé.....

nelly75
26. dec 2012

s takýmito problémy som sa ja natrápila, v tehotenstve to bolo ešte horšie, k tomu sa pridali aj krvacajúce hemoroidy. Predpísali mi sirup Duphalac, ten pôsobí iba v črevách môžu ho tehotné aj dojčiace. a zaberá super, len si ho v tehotenstve dávaj pravidelne. Ale je na predpis predpíše ho aj praktický lekár.

gabusa1975
26. dec 2012

gutalax isto neskúšaj,je silný a spôsobuje krče.mne sa osvedčilo piť veľa tekutín,sušené slivky.Aj keď v závere ma ešte trápil aj hemoroid,nejako som to zvládla.ja som zápchu riešila už aj pred tehotenstvom 😀 .všetko dobré želám

sashabb
26. dec 2012

@monika291 kup si v lekárni probiotika, tie pomáhajú 😉

olienka12
26. dec 2012

@monika291 psyllium je to cista vlaknina bud do vody alebo do jogurtu zabera zarucene treba vela pit pri tom kupis v lekarni

monika291
autor
26. dec 2012

@beyonce11 Ona mi neporadila nič že sa mám napiť kapustnice,to mam ako piť asi každy deň 🙂

monika291
autor
26. dec 2012

Ďakujem za rady ste strašne milé 🙂

adrioska
26. dec 2012

@monika291 guttalax asi nie, ja by som neriskovala radsej, skus vyskusat, co ti tu poradili baby...

mariankas
26. dec 2012

@monika291 Ráno na lačno vypiť teplú vodu, to pomáhalo mne a kamoška si celkovo tento problém upravila ľanovými semienkami, každý deň malú lyžičku (s nejakým džemom napr. ku chlebu alebo do jogurtu), no neviem, či aj v tehotenstve by si to mohla skúsiť.

plegomazin
26. dec 2012

gutalax nie

chloe001
26. dec 2012

Este skus Caro s vlakninou - inulinom kazde rano nalacno vypit a teda ja som jedla preventivne tie lanove semienka 1PL v jogurte rozmiesane, ale to uz nie na stolicu, ale ako pripravu na porod 🙂

bianca
26. dec 2012

@monika291 kasli na gutalax,kup alebo zozen si niekde domace susene slivky,povar a spapaj.Uvidis ten vykon.Nic nezabera lepsie a naviac je to vyborne.Zaklad je aj vela tekutin.Tak pij vodu a papaj slivky a uvidis

stanislava2
26. dec 2012

@monika291 Pri dcerach som taketo problemy nemala a pri synovi to bolo hrozné cele tehotenstvo.Pomože jogurt musli lanove semienka a ja som si dala aj caro kavu a pri tej som zostala aj pokial som kojila.Potom sa to trošku zlepšilo ale u mna bol dovod že mi hrozne chutilo pri synovi mäso jednoducho som nemohla bez mäsa byt ani jeden den.Vraj pomožu aj figy datle strukoviny len tie ma zasa duli a bolelo ma ešte viacej brucho.

kaja73
26. dec 2012

@monika291 tak na toto pomaha a moze sa v tehu-Duphalac,kivi,susene slivky a ked je problem vo vytalceni,tak je fajn easylax-najdem link a hodim ti to sem-je to tekuty glycerin,ibistek a kamilka a zabera ozaj fajn-existuje pre male deti a aj pre dospelych.

kaja73
26. dec 2012

@monika291 http://lekaren.pravda.sk/tovary/tovar/5072/easy... neviem najst pre dospelych,ale ked si das dva detske tak je to to iste.

miracle
26. dec 2012

Inak, ak si mala tieto problemy uz predtym, treba sa zamysliet a urobit zmenu v svojom jedalnicku, resp. zivotnom style. Urcite treba zvysit mnozstvo vlakniny v strave, nezabudnut na pitny rezim a primerany pohyb.
Laxativa su len kratkodobe riesenie, organizmus si na ne dokaze navyknut a potom to bez nich nejde. Gutalax urcite nie! Skor by som sa priklonila ku glycerinovym cipkom, ktore zaberaju za +- pol hodiny.

anibas
26. dec 2012

vyskúšaj čaj Pu Erh, probiotickú vlákninu, zápcha sa bude postupne do pôrodu zhoršovať ☹

dahra
26. dec 2012

@monika291 - to poznam, ja sa snazim vyhybať laxativam, v pripade najvyssej nudze list senny - caj, ale teraz ako som tehotna a este beriem aj zelezo, pomoze mi pit vela, vela tekutin, hlavne vodu, jem jogurty, jablka, vcelku to zabera.

katka1981
26. dec 2012

@monika291, je taky sirup co obsahuje slivky a figy, fructolax sa tusim vola, je aj pre deti a tehulky, skus ten

beyonce11
27. dec 2012

@monika291 no z toho akurat tak naduva 😖
sestra ich brala až do porodu alebo aj probiotika su dobre ja mam woman dophilus a nemám problém

viera515
6. dec 2016

Bola som v nemocnici v 8. mesiaci a prijali ku mne na izbu mamičku čo čakala babätko po dvoch potratoch. Potraty vždy v prvom trimestri- zdravá žena. Druhý deň vytiahla Gutalax a že si ide dať ale Môj inštinkt jej v tom úspešne zabránil. Mala tak lenivé črevá, že pomáhalo jej len keď si dala pol fľaštičky. Prinútila som ju piť na lačno šaraticu každé ráno a dieťatko donosila no dnes je to už isto chlapina je tomu už 24rokov ale pamätam si to presne.