icon

Môžem ísť na hodinu domov počas testu na tehotenskú cukrovku?

milanija
11. jan 2021

Ahojte žienky, mám otázku (dúfam že nie blbú). Na najbližšej kontrole ma čaká test na cukrovku a že to trvá 2 hodiny. Je nejaká šanca, že by som šla na hodinu domov, potom prišla a zas na hodinu odišla a prišla? Čakáreň je totiž maličká a môžeme tam byť kvôli kovidkovi iba 3, čo sa nedodržiava a je nás tam vždy viac a teraz keď už začína byť riadna zima mi je ľúto aby som ja blokovala 2 hodiny miesto v teple a ďalšie tehule by museli stáť vonku v zime. Zároveň ale nechcem aby na mňa personál pozeral ako na totálnu blbku ak je to debilná otázka. Ďakujem za každú odpoveď 🙂

Strana
z2
turga
12. jan 2021

@mogaa u nas odber robi sestricka u gynekologa toto je uz moje 3tie tehotenstvo a vzdy to tak u mojho dr bolo

milanija
autor
12. jan 2021

@sasesoe mne rovno povedali že nalačno, nepiť veľa a že 2 hodiny trvá test. Plus 45 min cesta a 45 min ráno kúpeľňa a príprava. Ja som fest zvedavá ako to vydržím skoro 4 hodiny bez jedla a vody keď som zvyknutá jesť 20 min od prebudenia, Boh ochraňuj sestru aj mamičky v čakárni 🤣

milanija
autor
12. jan 2021

@budajova09 nebol by to prvý papuľniak v živote, odpadnutia sa nebojím, skôr či to s malým niečo neurobí. Je to typický chalan, len rezne, slaninu, halušky by jedol a sladké nič 😀

mogaa
12. jan 2021

@ajsha123 u nás to robieval diabetolog , teraz neviem ako to je.....len teda porovnával to s glukozou aj po hodine aj po dvoch hodinách po tom nápoji

budajova09
12. jan 2021

@milanija buď v klude 🙂 dieťatku to neublíži, ten cukor sa odbúra rýchlo len cely deň bude taký sladký, lepkavý :D ja som si potom hodinku zdriemla, dala som si ľahký obed a fungovala som ďalej 🙂 a bez sladkého!! :D
Inak si presne moj prípad, sladké do úst vôbec (a to som sladké milovala, som športovec a bez toho sa jednoducho nedá) ale všetko ostatné bez problémov :D

milanija
autor
12. jan 2021

@budajova09 no ani nevrav, ja som v sladkom mohla aj spať, po túre aj celú študentskú som dokázala sama doslova zožrať a slaninu, halušky, ryby a podobne som nemusela. Teraz je to úplne naopak 😀

diusqa761
12. jan 2021

No neviem. Ako ak chceš ísť samozrejme môžeš nikto ťa tam o radiátor nepriviaže ale či je to dobrý nápad... Nevieš ako tvoje telo bude reagovať. Mne sa z toho nenormálne točila hlava, som si myslela že tam omdliem. Musela za mnou sestrička chodiť ma kontrolovať a vodu mi ponúkať. Nikdy mi hádam tak ešte zle nebolo. Nechcela by som byť v tom stave niekde na ulici alebo nedajbože za volantom auta. Uvidíš ako sa ty budeš cítiť a tým sa riaď. 🙂 Ak budeš ok kľudne vybehni ak by sa ti spravilo zle radšej tam buď pod dohľadom

diusqa761
12. jan 2021

A u nás sa to robilo tiež na gynekológii, sestrička to brala

luciannka83
12. jan 2021

Mozem tento test odmietnut?

ajsha123
12. jan 2021

@milanija Inak radu, ak nemáš rada sladké. Dakedy sa ta glukóza (sladký prášok) dal kúpiť v lekárni, u nás to fungovalo tak, že mi ho sestrička na diabetologii zmiesala s vodou, ten prášok, teda krabička, musí byť označeny ako glukóza. Sestrička vždy komentovala, že musí mať istotu, že je to fakt glukóza, nieže mi namieša nejaký jed a potom bude súdená 🙂 Ako, usmievala sa pri tom, ale brala to vážne. Ja som si doniesla z domu citrón a ten som si do tej prikro sladkej vody vyzmykala... Bola to sladká citrónová voda, dalo sa to v pohode vypiť. Ale bez citróna by ma napínalo.

Keď som bola na teste naposledy, uz mi ho robili na gyn a dr.mi dala do ruky letacik, ze si mam kúpiť tuto vodu (glukózu), že je to už namiešane... Ja že fajt. Volá sa to GlucosePro. Kúpila, začala piť, no tak mi bolo z toho zle, je tam umelá malinová príchuť... Fuj. Nikdy viac, ako, ja zjem všeličo, ale toto mi bolo umelinkove. A nalačno... Myslela som, ze sa pozvraciam.

Pýtala som sa dnes v lekárni, samotná glukóza prášok sa dá kúpiť, ale vraj je len 1 distribútor, takže ju v tej konkrétnej lekárni nemali, dostanú cez týždeň. To len ako rada. Kúp si glukizovy prášok a bud doma si vyzmykaj celý citrón alebo ho ber so sebou....

andrea_ff
12. jan 2021

@milanija ja som mohla odist....prisla som na casy, ktore mi povedali. Samozrejme nic nekonzumovat

budajova09
12. jan 2021

@ajsha123 musím potvrdiť, s citrónom je to okej, sama som bola prekvapená, že tá chuť nie je až taká protivná ako tu každý píše, vypila som to na 3x bez nejakého rozmýšľania aké je to nechutné alebo akú to má konzistenciu, ALE, to nič nemení na tom ako sa potom telo začne správať... u niekoho nič, u niekoho menšie točenie hlavy a ťazoba, u niekoho prudká zmena pocitu až odpadnutie a u niekoho to ide von...
chuť je jedna vec ale pocit po hodine je vec druha

milanija
autor
12. jan 2021

@ajsha123 na otázku co si mám pýtať v lekárni mi sestrička povedala, že to mi oni v ordinácii dajú a že potom jej zaplatím, takže asi iba vezmem fľašu malej minerálky s vymačkaným citrónom. A ďakujem za radu 🙂

ajsha123
12. jan 2021

@budajova09 ja som to absolvovala už viackrát. S citrónom som nemala problém to vypiť, ani mi zle nebolo. Ale po tom GlucosePro mi bolo zle celé 2 hodiny, stále sa mi grgalo, nevedelo mi to stráviť..

budajova09
12. jan 2021

@milanija zober si fľašu vody, tú ti dovolia popíjať počas a citrón, ktorý si vyzmykas do pohára ktorý ti oni namiešajú... teda, aspoň u nás to bolo takto

heln
12. jan 2021

@ajsha123 to bol pripad par rokov dozadu v cechach, ze zastupovala sestra na dochodku, namiesala nejaku chemikaliu, pacientka vypila, byvala blizko, tak sla domov a tam ju nasli skolabovanu a neprezila to.

mirka438
12. jan 2021

Ja som bola sice minuly rok ale moj doktor to robi stale rovnako. Krv mi vzali na lacno vramci ineho odberu a asi tyzden na to som si mala dat rano do vody 6? lyziciek cukru tusim, vypit to a prist o dve hodiny na odber.

Strana
z2