Môžem mať doma psíka počas tehotenstva?
Ahojte 🙂 prispievam prvýkrat. Chcela by som sa Vas opýtať na Vaš názor na moju otazku.
Myslíte že je nebezpečne mať doma psa ak som tehotná? Totižto som v 17 týždni a už dlhšie sme chceli psika jack russela .Je starši vykastrovaný. Nejaka pani ho chcela dať utratiť tak sme ho našli na internete . Ma za sebou všetky ošetrenia. Ja som bola už aj na testoch toxopla. vyšla negativne. Ale na jednu stranu by som toho psika chcela aj s priatelom a na druhu stranu sa toho bojim aby som nahodou niečo nepokazila a nepotratila kvoli nemu ...mam hlavu plnu otazok? aky je vas nazor?Dakujem
@kika77777777777 ak je ockovany, odcervovany pravidelne, tak zo zdravotne stranke nehrozi riziko,inac,aj u neho mozes dat si urobit test na toxoplazmozu.. ak dodrziavate hyg.zasady, teda umyvat si ruky,nenechavate sa oblizovat,psikovi treba umyvat labky po prechadzke a tak.. JR su dost energicki, vekom to bohuzial sa nestraca u tohto plemena..vyzaduju dobre prechadzky a vybehanie sa,inac mozes mat len stres,ak by si vybijal energiu doma.. vedela by si mu to poskytnut, ked budes uz vo vyssom stadiu tejhotenstva?najdes si cas na 2-3 x denne prechadzky,ked budes mat babo?toto vsetko treba brat do uvahy.plus, niekedy vedia psiky aj ziarlit...toto si treba zvazit a najlepsie sa porozpravat a stravit nejaky cas pozorovanim niekoho, kto ma psika..ale nie takeho,co je cely den na retazi samozrejme☹.
ja si myslím, že mať doma psíka je fajn, a nielen pre teba aj aj pre babatko. my sme mali psíka už ked som bola tehotná a teraz má naša dcéra 20mesiacov a má s nou užasný vzťah (mame sucku maltezaka) hádže jej loptičky večne sa na nej smeje je to ozaj náš člen rodiny 🙂 odporučam ničoho sa neboj.. okrem toho psík je predsa len živý tvor, nemôžeš ho zase len tak posunúť dalej a znovu ho chudáka niekomu darovať ved tehotnosť nie je choroba, aby si ho nemohla mať.
ahojte, ja mam psika a som v 26tt, psik, ked je ockovany, odcerveny, dodrziavate hygienu, tak nieje ziaden problem, skor by som sa bala macky... u nas je len problem s vencenim, kedze byvame na 4.poschodi a on ma uz 9 rokov a nechce sa mu labzovat po schodoch, ale ja ho uz vlacit nemozem, tak s tym trosku bojujeme, ale inak fajn. sestre sa narodila mala, teraz ma dva mesiace a ked sme u nich ide aj on, nic jej nespravi dokonca si lahne ku kresielku a mam pocit akoby ju aj strazil a to je maly ziarlivec a hysterik 🙂 som strasne zvedava co bude robit ked sa nam narodi mala 🙂, hlavne si uzivaj a tes sa na malinke 🙂
Ahojte mam otazku som v 27 tyzdni a dostala som šteniatko mam ho tyzden doma ale zistila som ze neni ani zaockovane ani odcerveneni ani nic ani papiere od neho niesu svokra ho nasla u romou a tak ho sanovala tak si ho vzala potom ho dala mne. Dnes rano mi chudatko vyvracalo škrkavku😢 co je prenas dost zle lebo nas moze nakazit ale ideme snim hned rano na veterinu a dame mu vsetky vysetrenia spravit snad to bude dobre a ja z malickou budeme v poriadku mam obavy ci nas medzi tym nestihlo nakazit je kupkany kazdy treti den. Dakujem za odpovede😟
Ked je psik odcerveny zaockovany je to v poriadku ... ja som ako tehotna bola s nasim psikom doma a este s dvoma.u rodicov tak isto mala teraz kes sa narodila a vsetko v poriadku 🙂 a miluje zvieratka 😁
@30stanka30 ak je jupkany každý deň, bude to to všetko ok. Choďte k veterinarivi a ten ta už usmerni. 🌼Psíka si nechajte,dá vám veľa lásky a oddanosti. Nič sa ti nestane, neboj sa. 🙂🐕

mozes mat psika, len rataj s tym, ze budes mat aj viac starosti hlavne ked sa ti narodi miminko navyse toto plemeno je dost hyperaktivne
my mame macku a ked sa maly narodil, tak som niekedy aj zabudla ze ju mame, kym som ju niekde nahodou nestretla 🙂 🙂