Môžem mať sex, keď užívam Clotrimazol Al 100 a Fluomizin?

katus284
14. jan 2015

😖 ...ale lekár mi nič nepovedal,či môžem či nemôžem. Tak teraz neviem...

mistrall
14. jan 2015

nie nemozes, resp. mozes, ale potom sa nepreliecis a hlavne je to neprijemne, kedze mas asi kvasinky, a potom to prenesies na partnera a ten aj ked sa vyliecis to opat prenesie na teba..
vydrzat do ukoncenia liecby to su 2tyzdne,,

me_to_you
14. jan 2015

Pri vsetkych liekoch tohto druhu sa neodporuca mat nechraneny styk a styk ako taky..takze ani kondom nepomoze. Ako pise mistrall, ledatak sa spusti kolotoc infekcii mykoz a pod z teba na partnera a naspat. Takze sex az po dokonceni liecby.

suge
14. jan 2015

katus284, mne jeden nemenovaný gynekológ (starý skúsený akademik) povedal, že počas liečby mykózy práveže treba mať sex, pretože lepší aplikátor (ako ten mužský) žena veru nenájde a sexom po aplikácii antimykotika sa vlastne liečia obaja partneri 😀.

Ale teraz úplne vážne. Ako vidíš, aj odborníci sa v teóriách rozchádzajú 😉 . Pravdou však je, že ak je pošva ženy "poničená" prebiehajúcou mykózou, je náchylnejšia na vznik ďalších infekcií a pohlavný styk do pošvy len donáša nové a nové baktérie. Navyše si tehotná, imunita dostáva zabrať a infekcie v pošve počas tehotnosti netreba brať na ľahkú váhu. Padla tu aj zmienka o partnerovi - najmä pri opakovaných infekciách (u teba) sa oplatí preliečiť aj jeho. Čiže, aby som to zhrnula, podľa mňa tiež: sex až po liečbe, po zlepšení výsledkov. Alebo sa skús spýtať svojho doktora, možno bude mať podobný (menej tradičný) názor, tak ako vyššie zmienený akademik. Držím palce 🙂 .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre