Môžem medvedí cesnak počas tehotenstva?
akoze viem ze dva listy mi neuskodia ale normalne ho jest vela mozem?
To di uz nepamatam,citala som to pred viac ako 4rokmi,len,sim si to pamatala,ale z tych istych dovodov,ako v tehu,lebo ide do mlieka.
@sonicika @barboratokei
toto som nasla :
Kontraindikácie
Neodporúča sa medvedi užívať pri nízkom tlaku, pri kožných chorobách, v prípade dráždivosti žalúdka a čriev, ako aj pri chorobách pečene a v tehotenstve.
Zaujímavosť
Medvedí cesnak pomenovali naši predkovia podľa toho, že túto rastlinu skutočne vyhľadávajú medvede, ktoré sa zobudia po zimnom spánku.
no a tehulky maju dost casto nizky tlak a navyse ma aj detoxikacne ucinky,tak asi aj preto.
@sonicika Ale áno, môžeš v tehotenstve jesť medvedí cesnak. Podobne ako normálny cesnak. Niekto ho nemôže pre silnú arómu, alebo tráviace problémy, nízky tlak. Pokiaľ ti nebude robiť spomínané problémy, v malom množstve môžeš.
Tá "pachuť" môže ísť do mliečka, preto sa neodporúča cesnak pri dojčení. Ale aj to je individuálne, niektoré dojčiace maminy jedia všetko a bábu nič nevadí.
@sonicika v pohodicke 😉 ja som si vcera robila cerstvu plievku z medvedieho cesnaku ,,,velmi dobra 🙂 Dnes o nom bola diskusia v telerane a varili aj jedla z neho ..a vraveli , ze je velmi zdravy ...len sa nema mrazit ,,to som zas ja nevedela ,,ja mam zamrazeny z minulej sezóny 😅 Pekný den ti prajem 🙂
my sme dnes mali bryndzové halušky s medvedím cesnakom a zajtra robim bravcové prírodné rezne so smotanovo-cesnakovou omáčkou...som v 18tt., som nízkotlakárka ale cítim sa dobre po obede 🙂

Urcite ano 🙂. Je velmi zdravy! Do salatov super, na chlebik...