icon

Môžem piť v tehotenstve energy drinky?

lubjatqo
15. júl 2011

Ahojte, som v 5tt a len čisto zo zvedavosti ma zaujíma či tehotná žena môže alebo nemala by piť klasické energy drink, či už RedBull alebo PowerKing alebo iné. Napr. pri dlhom šoférovaní by sa to zišlo a nakoľko kávu nepijem a viem, že v tehotenstve by som ju ani nemala piť. Viete mi poradiť? 🙂

desszi
15. júl 2011

@lubjatqo osobne si myslim, ze radsej kavu ako energy drinky. Tie mozu obsahovat okrem kofeinu aj ine stimulatory, ktore mozu byt pre tehotnu nevhodne. Jedna, dve kavy su v tehotestve pripustne. Drviva vacsina mamicie ich pije, aj ja som pila a vobec to nemalo ziadny vplyv na priebeh tehotenstva alebo drobceka 🙂 😉

atreyu
15. júl 2011

ja si tiež myslím, že radšej kávu ako energy...ten obsahuje taurín, farbivá a iné škodlivé látky...ale moja kámoška v 7 mesiaci pila vo veľkom Hell čo som na ňu čumela ako puk, ja by som toto bábu nikdy neurobila...ale má krásneho zdravého syna čo môže bohu ďakovať...

elli333
15. júl 2011

fúúha no energy drink určite nie,ja mam trebárs RedBull veľmi rada ale v tehotenstve určite nie,určite si daj radšej kávu alebo colu,ale ak ti môžem poradiť vydrž kým ti neskončí prvý trimester a až potom..ja som bola úplne bez kofeínu do 12tt a odvtedy si dám raz za pár dní malý pohárik coly..možno preháňam neviem ale vždy si predstavím že ten kofeín sa dostáva k malému a ako to musí pôsobiť na to malé srdiečko

poleva
15. júl 2011

@lubjatqo všade máš napísané že to nie je pre tehotné ženy !

stvura
Odpoveď bola odstránená
lucinocka
15. júl 2011

ja by som tie chemicke svinstva nepila ani v normalnom stave, nie v tehu... 😖

miamia3
15. júl 2011

tieto energy spôsobujú zrýchlenie pulzov, aj babatku by mohlo rýchlejšie byt srdiečko a to sa vyvíja, je tu možnost že by to mohlo takto ublížit, ale myslím že by to muselo byt pravidelne a dlhodobejšie užívané, ja som to nepila-pre istotu . Kávu som si dávala slabé dve najviac a snažila som sa, aby to tiež nebola pravidelnost.

cervena_ciapocka
15. júl 2011

@lubjatqo káva sa môže piť, dokonca 2-3 šálky denne. Ja som bola prekvapená z tejto info, ale povedali to sami lekári. Alebo si daj radšej colu, či podobné kofeínové nápoje.
V tých energy nápojoch je kadečo iné čo nemusí byť veľmi vhodné.

gab
15. júl 2011

ja si tiez myslim radsej kavu, mne ju odporucala sestricka u lekara pri nizkom tlaku, ale ja kavu vobec nepijem, obcas si dam pohar coly na pretrovenie zaludka, ale tie energy dringy radsej nie.................... 😲

mamabiba
15. júl 2011

energy drinky niesu vhodné pre tehulky, myslím, že je to tam aj napísané. Ja pijem kávu..asi 3 za deň. Lekár aj sestrička o tom vedia a nemajú s tým žiadny problém. Pokiaľ ťa trápi kyselina, tak by som neodporúčala ani kolu. ešte výborný je zelený čaj. Ten má v sebe strašne veľa teínu, čo je v podstate silnejšie ako kofeín a je to prírodný a zdravý zdroj energie. A papkať sladké 😉 . Teraz sme tehu, teraz môžeme

dominika1988
Autor odpoveď zmazal