icon

Môžem sa počas tehotenstva naťahovať?

barbie483
29. máj 2015

Ahoj mám spustu otázok chcela by som vedieť ked vstanem môžem sa natiahnuť a ako ? Neublíži to bábätku ? Teraz mám maj alergiu soplím a kýcham je to len alergia na kosenú trávu peľ a kvety časte kýchanie môže ublížiť bábätku alebo nie či sopeľ máte to aj vy ? dakujem 🙂

Strana
z3
alaguema
31. máj 2015

pre všetky žienky, ktorých jemné city boli urazené: buď si robí srandu, alebo je to fake téma na rozpútanie hádky, alebo je naša realita už naozaj taká smutná, že jedna dospelá žena úplne postráda cit pre svoje telo a nový život v ňom, nemá už žiadny ženský inštinkt, ktorým by sa podvedome riadila a nemá toľko súdnosti, aby nenapísala každú volovinu, ktorá ju napadne na nejaké fórum. BTW: keby mala rizikové tehotenstvo, tak inštrukcie čo môže a čo nemôže, by dostala od lekára.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
anieli_1
1. jún 2015

@miriam11 pocuj ty si jediná čo sa tu uráža a jediná čo reaguje tak ako reaguje ...a s tou nemocnicou ano je niekto rizikový a rizikový ked je tak ze nemôže absolútne nič tak ano vtedy sa leží v nemocnici....a ona vyslovene odvrkla som tehotná nemozem a utekala preč ....takze ja sa tu s tebou vadit nebudem mám na práci aj iné veci ......pekný deň

diana20
1. jún 2015

@alaguema ja mam rizikové a nedostala som inštrukcie od lekára o tom čo môžem a čo nemôžem robiť.. Povedal mi, že nemôžem nosiť ťažké veci.. Spýtala som sa, či sa môžem prechádzať a zrazu som ani to nemohla.. A nakoniec nemôžem nič, len sedieť doma.. Takže každý lekár je iný a poskytne iné informácie.. Ja napríklad od môjho neviem nič...

@anieli_1
@miriam11 baby zbytočne sa hádate podľa mňa, lebo ani jedna nepoznáte situáciu tej baby.. Či bola fakt neochotna, alebo mala na to dôvod.. Ja ale, bez urážky, by som ti kočík tiež nezdvihla, nie je na mne vidno, že som tehotná a mám rizikové a nie som v nemocnici.. Navyše ak teda náhodou nemala ešte brucho a bola v prvom trimestri.. Tak ak mala rizikové, tak samozrejme, že ti povedala nie, vtedy je najväčšie riziko potratu... Ale všetko je to diskutabilné, ničím nepodložené.. Zbytočne sa hádať.. 🙂

mysha
1. jún 2015

Ked som bola tehotna mi lekar povedal, ze tehotenstvo nie je choroba a mozem robit vlastne vsetko az na zdvihanie tazkych bremien (myslim veci nad 15kg). Taktiez som alergicka a trpim na pele trav, cize maj/jun pre mna katastrofa. Riesila som tuto zalezitost uz pred otehotnenim s mojou alergiologickou, odporucila otehotniet mimo sezonu, pretoze prve tri mesiace, ked sa tvoria organy nie je vhodne uzivat takmer ziadne lieky. Ak mas pochybnosti, pytaj sa lekara v ramci svojej poradne. Ten najlepsie pozna tvoj zdravotny stav a je opravneni davat rady.

anieli_1
1. jún 2015

@diana20 no tu neochotu som vycitila bo som mala dost vyditelne brucho takze videla ze aj ja som tehotná a ako som pisala ja som nechcela aby mi ho vyniesla ale podvyhla ten predok nad ten druhy schod...ak by už z tohi potratila tak fakt nech sa boji doma len natiahnut v posteli...a ja som pomáhala aj mamičkám z autobusu s kocikom a brucho som mala jak svet ...

diana20
1. jún 2015

@anieli_1 tak je to iné, keď cítiť neochotu.. Ja by som sa ospravedlnila, že nemôžem.. Lebo mam strach, že by sa mohlo niečo stať.. Som prvýkrát tehotná a mám fakt všetky tieto obavy.. Veľakrát idem a chcem pomôcť, ale jednoducho si poviem, že nie.. Aby som náhodou neublížila malému..

anieli_1
1. jún 2015

@diana20 veď tak som to myslela proste vela žien využije ze som tehotná nemozem ..a ja som taká blba ochotnica v tomto svete ze pre každého ale keby ja som na jej mieste a fakt nemozem by som sa ponúkla ze postrazim na tu minútku pretože tam sa ani nečaká dáš veci do takej misky a ides preč ale tak asi každá sme iná...

diana20
1. jún 2015

@anieli_1 no jasne, ja ako sa poznám tak tiež by som sa snažila aspoň nejako pomôcť.. Keď sa dalo počkať.. Čo už, takí sú ľudia, dnes veľa ochoty pomôcť bohužiaľ nenájdeme...

mayama
1. jún 2015

@petulda333 ahoj len sa mi nevidí že žena v 21 storoči sa pýta na takéto blbosti.raz som zaznamenala na MK jednu kocku čo sa pýtala či neuškodí bábätku keď sa vášnivo pobozkala s manželom ktorý bol tak trochu opitý konkrétne sa pýtala či nemohla pri bozku preklznúť kvapka alkoholu do jej úst a tak sa dostať ku plodu a poškodiť jeho vývoj. No sama uznaj či je to normálna žena. Skôr si myslím že je nemožné aby existoval takýto jeb...tvor hoci uznávam a je to proti všetkému čomu verím naozaj a to skutočne som stretla takúto osobu bývalá kolegyňa 23 ročná sa na nočnej zmene čudovala prečo svieti mesiac 🌚 že ako to ze je tma hoci on svieti

petulda333
1. jún 2015

@mayama ver ze existuju..ja po pobyte v nemocnici uz verim vsetkemu...ludia su vseliaki

alaguema
2. jún 2015

@diana20 ale pýtala si sa lekára, že? Nie na modrom koňovi...

mawka
2. jún 2015

@mayama 😀 kava mi zabehla 😀

diana20
2. jún 2015

@alaguema niečo som riešila tam a niečo som sa opýtala tu.. Svojho doktora nemám rada, tým pádom sú otázky, ktoré sa radšej opýtam tu, ako jeho.. našťastie už uňho nebudem dlho..

alaguema
2. jún 2015

@diana20 tak toto je mimo moje chápanie...veď gynekológa si môžeš vybrať. Ale dobre. Vieš, človek sa môže opýtať...Záleží aj čo a ako sa pýta. Keby bola položená otázka čomu sa vyhnúť počas rizikového tehotenstva, tak dostaneš konštruktívne odpovede. Absolútne legitímna a chvályhodná snaha zistiť skúsenosti iných žien a zariadiť sa podľa toho. Ale toto tu....ani to už nekomentujem.

diana20
2. jún 2015

@alaguema ty si strašne inteligentná a potrebuješ na každom očividne nájsť chyby.. Pane bože, toto zbožňujem.. Prvého gynekológa si nie vždy vyberieš správne.. Potom záleží od situácie, či sa ti ho oplatí ešte meniť.. Autorka položila otázku ohľadne konkrétnej veci, ktorú chcela vedieť.. Všeobecná otázka má všeobecnú odpoveď.. Podľa teba sa spýtala na blbosť, pre ňu však táto informácia asi mala význam.. Navyše, keď sa chcem niečo spýtať, tak sa mi nie vždy chce čakať dva týždne do ďalšej poradne, tak sa spýtam aspoň tu.. Pochybujem, že niekto tu telefonuje, alebo chodí k doktorovi s každou otázkou, tak sa radšej spýta tu, ale čím dlhšie tu som, tak zisťujem, že to nemá význam sa tu niečo pýtať, lebo tieto reakcie viacerých žien ako si ty ku viacerým témam, kedy začnú okamžite narážať na to, že je autorka hlúpa.. Je to otrasné..

Strana
z3