Môžem si dať robiť zubné korunky počas tehotenstva?
Zubárka povedala ze to nemá žiadny vplyv ale pre istotu ak máte skúsenosti budem rada.
Zuby su v tehotenstve ovela citlivejšie a vela zubarov nerado robí nejake zasahy, ktore nie su velmi nutne prave v čase tehotenstva. Samozrejme ak akutne treba niečo opravit - kaz, to ti spravia, ale nejake extra vymeny plomb do toho sa niektorí velmi nehrnu, zavisi aj od zubara. Mne moj zubar nechcel robit ani rtg, ani dat niečo na bolest, injekciu - ina zubarka mi zase tu injekciu dala. Takze vymena koruniek by nemala mat nejaky vplyv na tehotenstvo ale radšej rataj s tým ze zuby su celkovo citlivejšie a moznosti dopovania sa liekmi v pripade bolesti su tiez obmedzene. Je to na tebe.
Možno bude treba i röntgen, ak si ho už dlhšie nemala - MOZNO, inak samotné osadenie korunky by malo byť ok i v tehotenstve, ale je pravda ze môžeš mať zuby citlivejšie a tým aj bolesť cítiť viac a tabletky sú obmedzené... Ak ti to nesuri, počkala by som. Ja som tiež počkala s korunkou po porode 😉 drz sa

Ja som si dala,to som bola asi v 9tt,velmi som to lutovala.mala som 2obrusene zuby a boli velmi citlive,boleli ma a nemohla som si dat nic od bolesti (Resp. mohla som paralen,ale velmi som nechcela,len ked