Môžem si naordinovať Duphaston aj bez lekára?
Ahojte... Ani neviem ako to napísat tak aby to malo hlavu aj patu... Na teste som objavila // ale mam strach ist hned k lekarovi lebo uz som raz bola tehotna sla som tam skoro nic nevidel a tak ma poslal na sono z vnutra. casto mi ho opakovali vzdy som po nom krvacala az dom nakoniec potratila, nechcem to zazit znova... A aj vtedy mi dal Dr Duphaston na udrzanie tehotenstva... Mam doma este nejaky nedobrati k lekarov asi nepojdem skor ako o 2 tyzdne myslite ze si mam dat duphaston aj bez lekara? Dakujem za vaše odpovede.
Dakujem baby za vsetky vase nazory teraz si ich necham prejst hlavou a porozmyslam ked pojdem k tomu doktorovi...
@anulik88 Presne pokial nemas problemy a nemas za sebou viac potratov , tak by som si ho nedavala, ak mas bolesti a nieco sa ti nezda objednaj sa k lekarovi, ja som ho brala minuly rok po potrate, ked som druhykrat otehotnela, lebo som zacala spinit a aj tak to dopadlo Missed abortom.
@mamamonika Ty si myslis ze za to moze duphaston? rozhodla som sa ze si ho nedam zatial jem kyselinu listovu uz len sa rozhodnut kedy ist k dr...
@anulik88 Nie dufaston je na udrzanie tehotenstva , mne ho doktorka nasadila, ked som zacala spinit.Viem, ze niekedy sa dava preventivne, ak zena mala niekolko po sebe potratov. Urcite by som len tak do seba nepchala nejaku chemiu pokial by som nemala problemy. Stat sa ti nic nemoze, ale lieky su chemia, takze pokial nezacnes spinit , tak to urcite neber. Drzim palce!
@anulik88 nikdy nie sama, prosim ta s tymto nie su zarty, nech ti tu baby odporucaju cokolvek, na jednu to moze zabrat a inej uskodit, aj ked mate rovnake priznaky a vsetko! Inak ja na tvojom mieste ked neches ist este lekarovi, tak mu zavolaj a opytaj sa-keby chcel aby si sa prisla ukazat tak povedz ze budes mimo SR alebo mimo miesta bydliska a potrebujes poradit.
Ahoj, podla mojho nazoru Duphastonom nic nepokazis, ak si uz potratila Dr. ti ho prevdepodobne predpise. Ale uplne najlepsie bude zavolat a spytat sa 🙂 Ja som hned po pozit. teste volala mojej doktorke, mala som tiez nejaky Duphaston este doma a po odobreni som si hned vecer dala prvu tabletku. Samozrejme Duphaston nie je zazracny, nezabrani kazdemu potratu, ale keby si mala potratit z dovodu, ze neprodukujes dostatocne mnozstvo hormonov, urcite pomoze. Drzim palce! 🙂
@anulik88 na krce sa dava magneium ...dufaston az pri krvacani...
@zvolsiinylogin A to mozem aj teke to sumive magnezium ja ho normalne pijem ked ma boli hlava ale odkedy viem ze som tehotna ho nepijem myslela som si ze nemozem...
Aj keby si si ho mohla naordinovať sama, určite to nerob. Vždy je lepšie každé užívanie lieku prekonzultovať s lekárom ako niečo pokaziť a potom to ľutovať. Najlelpšie je vyvarovať sa akýmkoľvek liekom v tehotenstve, nie ich ešte dobrovoľne brať. Ak máš o 2 týždne termín u lekára, tak sa šetri, buď v kľude, mysli pozitívne a s ním sa potom porozprávaj.
@anulik88 ja by som to nerobila.... jediné lieky, čo si ordinujem sama je paralen a sprej do nosa a hrdla ak kašlem..... keď som bola 1x tehotná, tak hneď ako som si našla 2// volala som lekárovi - sestrička ma objednala až za nejaké 3 týždne, čo som mala byť už v nejakom 8-9tt (presne si nepamätám), mňa chytila panika a strach, že sa dovtedy môže čokoľvek stať a pod..... ale tak som si povedala, že asi vedia, čo robia, veď nie som u nich prvá tehotná. Čo som nechcela, tak sa stalo - v 5tt som začala krvácať a keďže bol víkend, tak som išla na pohotovosť - doktor ma vyšetril len hmatom - povedal, že mám zväčšenú maternicu - že je to pravdepodobné tehu a dostala som injekciu a išla som domov, môj lekár ma vyšetril sonom a bolo vidno len gestačný vak - našťastie mi povedal, že je to ešte skoro, dostala som Duphaston, keďže som sa dobre cítila chodila som naďalej do práce, krvácanie prešlo a neriešila som..... ale o týždeň som krvácala o5 a to som už ostala doma v kľudovom režime - vtedy už bolo vidno aj srdiečko ako bije. Tentoraz som nemala žiadne komplikácie a dostala som sa k doktorovi až v 10tt a všetko bolo ok.... takže vôbec nestresuj, Duphaston si sama neordinuj, radšej oddychuj, mysli na to najlepšie a 2 týždne ubehnú ako voda 🙂 neboj
Držím palčeky 🙂
@aadulik2110 Duphaston som si rozmyslela... len cakam ako sa to bude vyvija t dost ma desi ze nemam nejake extra tehu priznaky, nebiva mi zle len ma boli to podbrusko a to ma znervoznuje... Nektora z bab mi vravela ze na krce je dobre magnezium ale neodpisala ci mozem pit take to sumive myslis ze mozem?
@anulik88 ja som pri malom nemala žiadne tehu príznaky - keby vtedy nemám tie problémy s krvácaním, tak ani neviem, že som tehotná. Môžeš mať také pichanie, bolesti ako pred menštruáciou - to sa zväčšuje maternica (nemusí sa vždy jednať o potrat) - ak sa to dá vydržať a nejako ťa to "neobmedzuje", tak by som to ani tým "šumákom" neriešila, skôr by som asi vsadila na vitamíny pre 1. trimester - hlavne kyselina listová je dôležitá pre zdravý vývoj plodu. Ak ti to veľmi prekáža, tak skús siahnuť po tom šumivom magnézku (nehovorím, že ti to však musí pomôcť). Ja som to tentoraz celkom dobre prežila, aj keď do 18tt som trpela nevoľnosťami. Potom však mi začali meravieť nohy a začala som si dávať magnézko - to šumivé, ale vôbec mi to nepomáhalo, až mi doktor dal na predpis a tie zabrali - aj tá kyselina listová je najlepšie na predpis. Skús si na ten čas kým pôjdeš k doktorovi kúpiť v lekárni a potom nezabudni to potom u neho "poriešiť". Držím palce 🙂
@aadulik2110 Dakujem... Bolesti su znesitelne len obcas to boli tak ze sa neviem pohnut a aj ked si kychnem tak to viac zaboli a kyselinu uz beriem par dni...
@anulik88 veľa oddychovať, keď si telo vypýta, tak aj počas dňa spinkať..... to je asi také najlepšie odporúčanie 🙂 keď som pri prvom chodila do práce, tak som vždy na 2 hodiny zalomila, keď som prišla z práce, teraz som to riešila tak, že keď malý išiel po obede spinkať - išla som aj ja. Každá žena inak znáša tehu a je dôležité "počúvať" svoje telo 🙂
@anulik88 UTZ by urcite lekari nerobili, ak by mohlo sposobit potrat....neviem, preco si mala 3x UTZ v jednom dni (to teda nie je normalne), na diagnostiku staci UTZ pol minuty...
ak mas nejake extremne velke bolesti, bez k lekarovi, nepocula si o mimomaternicovom tehotenstve? nechcem ta strasit, ale aj to sa stava...
tym, ze pojdes k dr. pokazis urcite ovela menej, nez ako keby si si nasadila samovolne akykolvek liek
@anulik88 sumaky su slabe, mne dal 500 mg magnezia, uzivat 2krat denne, ale niektore maju 500tovku aj 3 krat denne...
@anulik88 berem aj sumaky , aj tabletky....uvolnuje sa maternica a nie su take bolaesti, ja to mam aj na spinenie....zatial vsetko o.k., uvidim bud.utorok, ako maly podrastol, a ci budeme mat srdiecko....
@zvolsiinylogin
@anulik88 sumaky mozu byt slabsie, treba pozerat, ja mam napr 500 mg v jednej tablete co je v pohode, treba sledovat stale obsah.
@tamarka9 dufam, ze nevadi, ze si davam aj sumak.....spinenie nemam, ani bolesti, vsetko je o.k..... 🙂 tak v utorok....
@zvolsiinylogin no netreba to prehanat, ak naozaj nemas silne krce a lekar ti nenaordinuje inak, tak 500 mg podla mna staci. Ale skus sa v utorok aj lekara opytat a super ze spinenei ustalo!
Baby, mne v lekárni povedali že šumáky nie sú v tehotenstve dobré. Je tam kopu umelých bordelov na ochutenie. Tabletky obyčajné sú vraj lepšie, tak som poslúchla. Mne na kŕče pomáha Magnerot (je to magnezium v tabletkáck) a mätový čaj. Mne nie je ani na vracanie, ani ma nebolia prsia, ani brucho, ale za to som ako zbytý pes ktorého niekoľko krát prešiel parný valec 😝

Aj ja som si sama naordinovala, kedze pri prvom tehu som ho musela brat do konca 3. Mesiaca a doktor ma pochvalil, ze som spravila dobre. Brala so ho uz iba do konca 8. Tyzdna a teraz som v 30tom 🙂 Ak mas fakt priznaky tehu a 2 ciarky na teste, nic tym nepokazis.