icon

Môžem užívať niečo na podporu pamäti v tehotenstve?

renatkas
3. jún 2011

Ahojte, čakajú ma štátnice a chcela by som sa opýtať či neviete o nejakom prípravku alebo čaji čo môžem v tehotenstve, aby som pri tom nezaspala a trochu ma to prebralo.
Ďakujem

irriss
3. jún 2011

Mela jsem stejny problem, v dobe tehotenstvi jsem maturovala...
porad se s lekarem 😉

Mne nic nechteli dat, protoze unavu pricitali k tehotenstvi...tak jsem si udelala svuj vlastni "recept"...vonela mi kava...jedla jsem jedno zrnicko kavy za druhym...nevim, jestli moje oci drzela otevrene kavova zrnicka a nebo ta vune a neustala "chut" to zrnicko rozkousat... 😉
Ale je pravda, ze to fungovalo...(neber to jako navod, kava spatne pusobi na tlak.... 😉 ...)

annaopialova
4. jún 2011

ahoj viem ze ta caka statnica ale nic nejedz na podporu pamate ak tak len na prirodnej bazeak by sa ti take aj nieco stalo myslim si ze budu brat na teba ohlad prajem ti aby si to zvladla

bosoriak
4. jún 2011

@renatkas Najlepsie je dobre sa vyspat, pohyb na vzduchu a cvicit. Mozes sem-tam zeleny caj, kavu som po povoleni doktorky pila pri dcere dve denne a vsetko je ok.
Inak by si nemala uzivat nic, ani prirodne (napr. guarana alebo ginko), pretoze tie latky sposobuju zvysene prekrvovanie nielen mozgu, ale aj placenty a maternice a to moze byt nebezpecne.
Tiez som statnicovala tehotna, ale cakala som prve, tak som to mala jednoduchsie. Drzim palce.

jarunka111
4. jún 2011

nepotrebuješ tabletky, tvoja motivácia je dostatočne silná, aby si sa prekonala - naučiť sa to, ukázať im to pred komisiou a šťastná utekať za rodinkou, za Lukáškom a tešiť sa s princezničky v brušku 😀
...mňa toto poháňalo a boli milý, keď ma videli ako som sa tam dokotúľala, tak nebol žiaden extra stres, ale ani nie úľavy pochopiteľne 😉
Držím palce 🙂

katecameron
4. jún 2011

ja som to zvladla aj bez tabletiek dodnes sa smejem ze budem mat z dcery pravnicku lebo som drela naspamat zakony ale neviem ako zvladla som to treba verit ze to zvladnes 😉

lumimi
6. jún 2011

ja som pred rokom státnicovala s malým v bruchu a žiadne tabletky som nejedla - len kávu si dávala, ale na státniciach som neviem ci vdaka tehotenstvu nebola vobec nervozna, všetko som mala "na háku" a dalo sa to, mi to prišlo dokonca aj jednoduchsie než niektoré normálne skúšky, a vždy ked som sa učila tak som malému hovorila "a toto si pamataj" dve hlavy viac vedia 🙂

majkamrugi
6. jún 2011

Ahojte, tak my mame prave po statniciach a zvládli sme to sice trosku s tazkostami, ale zvladli. Pili sme iba kavicku, aj to maximalne 2 za den, no velmi slabulinke a ked uz neslo tak sme proste isli do hajan, keďže som si povedala, že doteraz som sa kvôli škole nastresovala dosť. Držím pršteky...Treba si hlavne uvedomiť, čo je dôležitejšie. Ak by nevyšli štátnice, máš možnosť opravy...radšej ako by si si potom vyčítala niečo...Držaj sa...